foto

Václav Vydra nejml.

  • nar. 7.1.1956 (61 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Václav Vydra nejmladší se narodil v Rooseveltově ulici v Praze - Bubenči roku 1956 divadelním hercům Václavu Vydrovi a Daně Medřické. Vystudoval pražskou konzervatoř, během studia již dokonce natočil pár TV inscenací a hostoval v Divadle na Vinohradech. Poté začal hrát v divadle Kladno, následně v Městských divadlech pražských a v Divadle na Vinohradech, kde hrál i jeho dědeček a oba rodiče.

Na televizní obrazovce se proslavil jak ve filmových, tak i v seriálových rolích. Debutoval již ve 14 letech v úspěšném snímku ZABIL JSEM EINSTEINA, PÁNOVÉ..., úspěšnější snímky však měly přijít až v letech osmdesátých (SVATEBNÍ CESTA DO JILJÍ, S ČERTY NEJSOU ŽERTY, DOBŘÍ HOLUBI SE VRACEJÍ či seriály LEKÁR UMIERAJÚCEHO ČASU nebo PANOPTIKUM MĚSTA PRAŽSKÉHO).

Nezapomenutelné role ztvárnil i v komediích COPAK JE TO ZA VOJÁKA, TANKOVÝ PRAPOR či ČERNÍ BARONI. Od té doby se objevoval v poněkud průměrnějších snímcích, v letech 2003 až 2005 si zahrál jednu z hlavních rolí Troškových kontroverzních KAMEŇÁKŮ.

Od roku 1998 má vlastní koně, v roce 2006 se oženil po dlouholetém soužití se svou spolužačkou z konzervatoře, herečkou Janou Bouškovou.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

Filmy

2017 Hurvínek a kouzelné muzeum
2016 Slíbená princezna (TV film)
Tajemství pouze služební
2015 Vánoční Kameňák
2014 Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!! (divadelní záznam)
Parádně pokecal
2013 Kameňák 4
2012 Kozí příběh se sýrem
2011 Bastardi 2
2010 Doktor pro zvláštní případy (TV film)
Pravidelný odlet (studentský film)
2009 Peklo s princeznou
2008 Bekyně mniška (TV film)
Kouzelná tetička Valentýna (TV film)
O bílé paní (TV film)
Vy nám taky, šéfe!
2007 Dítě hvězdy (TV film)
Kdo hledá, najde (TV film)
2006 Poslední kouzlo (TV film)
2005 Kameňák 3
Restaurace U Prince (TV film)
2004 Kameňák 2
Smetanový svět (TV film)
2003 Kameňák
2002 Nevěsta s velkýma nohama (TV film)
2001 Z pekla štěstí 2
1999 Řezník (TV film)
Z pekla štěstí
1998 Elixír lásky (TV film)
Hřích faráře Ondřeje (TV film)
Jacobowski a plukovník (divadelní záznam)
O modrém ptáčku (TV film)
Stříbrný a Ryšavec (TV film)
Telefon story (TV film)
1997 Králův šašek (TV film)
Polobotky (TV film)
Sedm a jedna noc (TV film)
Zdivočelá země
Ztráty a nálezy (TV film)
1996 O kováři Básimovi (TV film)
O princi Truhlíkovi (TV film)
Pinocchiova dobrodružství
1995 Den, kdy unesli papeže (TV film)
Má je pomsta
Poslední slovo (TV film)
Vodnická čertovina (TV film)
1994 Modrý den (TV film)
Narcisový dům (TV film)
Učitel tance
V erbu lvice
1993 Jedna kočka za druhou
Kaspar Hauser
Mistr Kampanus (TV film)
O zázračné mouše (TV film)
Zámek v Čechách (TV film)
1992 Benefice profesora Alexandra a Barbary de Anatolia (TV film)
Brokovnice (TV film)
Černí baroni
Erasmovy velké arkány (TV film)
Helimadoe
Jánošova kouzelná flétnička (TV film)
1991 Hodina obrany (TV film)
Hřbitov pro cizince (TV film)
Skús ma objať (TV film)
Tankový prapor
Wolfgang A. Mozart
1990 Sněhurčino polepšení (TV film)
Sólo pro mou ženu (TV film)
1989 O podezíravém králi (TV film)
Starosta má starosti (TV film)
To byl zase den (TV film)
Uzavřený okruh
Víš jak zpívá zvonek...? (TV film)
1988 Dobří holubi se vracejí
Lékaři (TV film)
My se vlka nebojíme (TV film)
Oznamuje se láskám vašim
Třetí táta (TV film)
1987 Copak je to za vojáka...
Fanynka (TV film)
O nejchytřejší princezně (TV film)
V novinách psali (TV film)
Zuřivý reportér
1986 Jak Matýsek přehodil výhybku (TV film)
Pohádka bez konce (TV film)
Pohádka o lidské duši (TV film)
Principálka (TV film)
Salar
Vánoční Růženka (TV film)
1984 Anynka a čert (TV film)
Králi, já mám nápad (TV film)
S čerty nejsou žerty
Sen noci svatojanské (divadelní záznam)
1983 Díra ve zdi (TV film)
Fandy, ó Fandy
O spící princezně, šípkových růžích a uražené víle (TV film)
Svatební cesta do Jiljí (TV film)
1982 Děkuju, pane profesore (TV film)
Karlův most (TV film)
Poslední propadne peklu
Slaná růže
Velké tajemství (TV film)
Výslech (TV film)
Zelená vlna
1980 Nenechte se rušit! (TV film)
Půl domu bez ženicha
Svítalo celou noc
V hlavní roli Oldřich Nový
1979 Nositelé zeměkoule (TV film)
1978 Poplach v oblacích
Sólo pro starou dámu
1977 Oddechový čas
Proč nevěřit na zázraky
Šestapadesát neomluvených hodin
1976 Panenka z vltavské tůně (TV film)
1975 Král Honza (TV film)
Muži jdou ve tmě (TV film)
Osvobození Prahy
Ten kůň musí pryč (TV film)
1974 Chytrost má děravé šaty (TV film)
Královský gambit (TV film)
Motiv pro vraždu
Poslední ples na rožnovské plovárně
1973 Přijela k nám pouť
1972 Návraty

TV seriály

2015 Bezdružice (TV seriál)
Al Capone (E12)
Já rasisty nikdy neměl rád (E11)
Kájínek (E10)
další epizody (12)
Policie Modrava (TV seriál)
Ranč (S01E01)
2014 Bastardi (TV seriál)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Mise (S04E08)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Odhalení (S03E13)
Akce a reakce (S03E11)
Dohazovači (S03E09)
další epizody (29)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Velké finále (S01E32)
Volný pád (S01E31)
Světlé zítřky (S01E30)
další epizody (21)
Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
2004 Náměstíčko (TV seriál)
Bič (E06)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2002 O ztracené lásce (TV seriál)
2001 Duch český (TV seriál)
Stříbrná paruka (TV seriál)
Šípková Růženka (TV seriál)
2000 Pra pra pra (TV seriál)
Přízraky mezi námi (TV seriál)
1999 Z pekla štěstí (TV seriál)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
Tři králové (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Svatba (S01E09)
Hospoda (TV seriál)
Šprýmař (S02E15)
1996 Bubu a Filip (TV seriál)
Konec velkých prázdnin (TV seriál)
1995 Nováci (TV seriál)
Život na zámku (TV seriál)
1994 Bylo nás pět (TV seriál)
Cesta do Indie a zpět (E06)
Cirkus svět (E05)
Pokoj lidem dobré vůle (E04)
další epizody (6)
1993 Správná šestka (TV seriál)
1992 Náhrdelník (TV seriál)
Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
Dům smutku (E01)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Pes (S03E03)
1990 Přísahám a slibuji (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Otisk (S01E04)
1988 Druhý dech (TV seriál)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
1987 Panoptikum Města pražského (TV seriál)
Děvče od vody (E02)
1986 Zlá krev (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
1985 My holky z městečka (TV seriál)
Slavné historky zbojnické (TV seriál)
Vlak dětství a naděje (TV seriál)
Návrat domů (E06)
Moje druhá první láska (E05)
Válka si nevybírá (E04)
1984 Bambinot (TV seriál)
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)
Návštěvníci (TV seriál)
Země roku 2484 (E01)
1982 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Vedoucí partiové prodejny (E07)
1981 Poručík Petr (TV seriál)
Píseň mrtvý buše (E06)
1978 Ve znamení Merkura (TV seriál)
Případ živého muže (E03)
1977 Die Magermilchbande (TV seriál)
1969 Pan Tau (TV seriál)

Dokumentární

2014 Tajemství Jiřiny Jiráskové (TV film)
4H aneb Hovory o herectví v hotelu Hoffmeister: Jiřina Jirásková
2012 Film o filmu Kozí příběh se sýrem (TV film)
2010 Fenomén Meryčka (TV film)
Tajemství dětí slavných rodičů (TV film)
2009 13. komnata Václava Vydry (TV film)
2007 Co bubáci a hastrmani netušili (TV film)
2004 Film o filmu: Kameňák 2 (TV film)
2003 Film o filmu: Kameňák (TV film)
2001 Život za lásku (TV film)
1994 Z rodu Přemyslovců (TV seriál)

TV pořady

2016 Barrandovský Silvestr 2016 (TV pořad)
2015 Barrandovský Silvestr 2015 (TV pořad)
Češi na cestách (TV pořad)
2014 Barrandovský Silvestr 2014 (TV pořad)
Překvápko! (TV pořad)
Souboj národů (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2014 (TV pořad)
(Vel)Mistr E (TV pořad)
2013 Barrandovská abeceda (TV pořad)
Barrandovský čumáček (TV pořad)
Barrandovský Silvestr (TV pořad)
Čtení do ouška (TV pořad)
Exkluziv! (TV pořad)
Kouzelný Silvestr (TV pořad)
Kurňa, co to je? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
Silvestr jak Hron (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Bubo bubo (TV pořad)
Do roka a do dna (TV pořad)
Kolo plné hvězd (TV pořad)
Šéf na grilu (TV pořad)
Trampoty (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 Máte mě! (TV pořad)
Prostřeno! (TV pořad)
Silvestr až do dna aneb s Čmaňou půlnoc nepropásnete (TV pořad)
Skečbar (TV pořad)
TOP STAR Extra (TV pořad)
2009 Fakta Barbory Tachecí (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2007 Ber nebo neber (TV pořad)
Humor na scénu! (TV pořad)
O korunu krále Karla (TV pořad)
2006 Braňme se! (TV pořad)
Mejdan roku z Václaváku 2006 (TV pořad)
Můžu u Vás přespat? (TV pořad)
StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2005 Pípšoubazar (TV pořad)
Scénky na scénu (TV pořad)
VIP na cestách (TV pořad)
2004 Reportéři ČT (TV pořad)
Silvestr 2004 (TV pořad)
Tenkrát na východě (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
10 let s vámi (TV pořad)
2003 Silvestrovské taneční hodiny (TV pořad)
Volejte Novu (TV pořad)
2002 Abeceda hvězd (TV pořad)
Díky za fíky (TV pořad)
Silvestr 2002 (TV pořad)
2001 Basta fidli (TV pořad)
Co v Silvestru nebylo... (TV pořad)
Dobroty (TV pořad)
Mňam aneb Prima vařečka (TV pořad)
Po kolenou za Helenou (TV pořad)
Rady ptáka Loskutáka (TV pořad)
Václava mám nejradši (TV pořad)
2000 Na palmě (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Noc s Andělem (TV pořad)
Silvestr 99 (TV pořad)
Věšák (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
XXL (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
Vsaďte se! (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
Kupé (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
Tuzemský konzumní (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace