Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (470)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu 3 hvězdy a to z těchto důvodu: 1) Soundtrack se opravdu povedl a je mi jedno, že J. Mádl, N. Divišková a E. Balzerová neumí vůbec zpívat, 2) Choreografie se také povedla, herci a tanečníci předvádí vtipné kousky, 3) Barvy a vůbec celá vizualizace tohoto filmu, 4) První české 3D, které je na české poměry velice dobré a hlavně místy dobře funguje, na rozdíl od jiných 3D. 5) F.A. Brabec je šílený režisér a kameraman, což tomuto filmu hrozně pomohlo. Co k tomu ještě dodat? Je to hudební film, určený především pro děti a hlavně pro nenáročné diváky, kteří na tom nebudou hledat chyby. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Dalsi genialni moznost otevrit debatu na tema, kde zacinaj a koncej hranice kyce, pripadne kyce v tvorbe pro deti. A ze tenhle film chvilema spis nez kinematografii pripomina reklamu na margarin, je neoddiskutovatelny. A presto ma V perine svoje svetly chvilky. Pravda, stejne jako ty nejtemnejsi pochazej z cileny/necileny nedokonalosti tohohle filmu, ale presto tam jsou. Uz jen to, jakym zpusobem Brabec prodal Pisek, je v podstate genialni. I ta snova krajina ma svoji poezii, trebaze je technicky spis k smichu, a mesto svoji atmosferu.. Herci/neherci - vsichni doj ednoho - jsou v jeden moment totalne na zabiti, a hned na to zase k zulibani. Stejne tak muzika, tedy dokud nedojde na texty, ty jsou vazne otresny, totalne se mijejici s dejem, proste des. Zkratka a dobre, jak se vyrovnat s vedomim, ze jste prave videli neco, co je vlastne strasliva konina, ale i nekolik hodin po projekci mate "vinou" zhlidnutyho porad tak nejak dobrou naladu? Prumerny hodnoceni je podle me fer a jsem rad, ze jsem to nevidel jako mrnous, trebaze si tohle dilko na nic dospelyho (krom dvou tri blondatejch replik) v podstate nehraje. Ucinek Perin na hlavni cilovou slozku publika je pro me zcela neodhadnutelnej... ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Tak toto je prúser, resp. priekak. Brabcova ambícia vytvoriť rozprávkový muzikál pre všetky generácie sa rozplynula v kŕčovitom scenári. Problém nastal už pri ňom, lebo takto polepiť scény a vkladať do úst hercom primitívne repliky môže len diletant. Tento film nie je pre nikoho. Pre deti je málo rozprávkový, na muzikál nemá jedinú poriadnu pesničku a aj odľahčené scény pripadajú trápne. Azda jedinou fungujúcou vecou je výtvarná zložka s pastelovou pestrofarebnosťou. Veľké sklamanie. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhezčích moderních muzikálů pro děti. Celé je to tak kouzelně a citlivě stylizované, že s tím nemám jediný problém. Trailer je možná moc odvážný, takže znuděného diváka navede špatným směrem. Ale je to hravé, barevné, Brabec dobře pracuje s jednotlivými charaktery, jeho žena mu zdatně sekunduje jako výtvarnice a celé to do sebe příjemně zapadá. Nikdo si nehraje na víc než na kolik má. I ta Dara Rolins jen předvede jak jí to sluší a zpívá a všichni jsou spokojeni. Bílá je roztomilá, Roden vtipný, Balzerová už tady inklinovala ke svému oblíbenému oboru komická stará... a Nikol Moravcová pochopila, že je jako obrázek (ze snu) a to stačí. Kupodivu jsou dobře herecky vedeny i děti, naivní písňové texty nejsou trapné, ale umí posunout děj. 3D rozhodně neruší. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne že bych snad úplně chápal, když se někdo snaží dělat vola ze mě; ale mohl jsem být prozíravější a do kina nechodit buď vůbec anebo odejít po úvodníku, kdy se na plátně jako mediální partneři objevila all star sestava Nova, Blesk, Impuls a abc. Pořád je ovšem snaha dělat vola ze mě snesitelnější varianta než když někdo dělá voly z dětí... Pánové René Rypar s Miroslavem Adamcem zřejmě usoudili, že když dokážou zrýmovat slova větev a tykev, dokážou také napsat muzikálovou pohádku. Co na tom, že obsah písniček je na úrovni indické dopravní infrastruktury a s dějem toho mají společného asi tolik, co facebook se sbližováním lidí? Hlavně, že nám je nazpívá Lucka Bílá, Darča Rolins a Pepík Vojtků, že? A pane Brabče, pro vás mám také jedno novum. Není nutné tvářit se jako idiot, abyste zaujal dětskou duši. Nepodceňujte děti, ony poznají i bez nápovědy, co je baví a co je idiotské. (Filmfest Hurghada 2012, 29/67) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Se skladatelem René Ryparem se režisér F. A. Brabec seznámil při práci na filmu Máj (2008), na němž se podílela celá skupina Support Lesbiens. „Renda má obrovský, výjimečný talent. Za jediné odpoledne mi přehrál dvacet, třicet hudebních nápadů. Od rockera je to navíc obrovská oběť, že pro mě skládal písničky taky o tom, jak děti skákají po parku,“ řekl režisér. (Beastmaster4)
  • Ve filmu V peřině se objevuje i celá řada triků pro diváky neviditelných. Jsou jimi odretušované dopravní značky, antény, kanály a další detaily z reálného světa, které by ve stylizovaném muzikálovém vyprávění působily rušivě. „Diváka ani nenapadne, že jde o triky, a přitom jejich realizace je někdy dost obtížná. Je to nevděčný trik, protože nemá popularitu, divák si ho ani nevšimne. A přitom je to podobné práce, jako by tam měla proletět vesmírná raketa,“ vysvětluje Martin Paleček. Retuše a image processing efekty na reálných záběrech jsou náročné už v klasickém 2D. Ve 3D je navíc nutné na 100 % ctít prostor. „Pokud bylo nutné odstranit například anténu, odstraňovala se věc, která je 80 m od Vás, a k tomu se zároveň pracovalo v obraze, kde jsou mraky třeba 3000 m od Vás,“ popisuje Paleček. (Beastmaster4)
  • Film obsahuje 476 trikových záběrů. Jedná se o výměny obloh, retuše antén nebo efekty v peřině. Scény "v peřině" jsou pak všechny vytvořeny počítačem. (Taninaca)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama