Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matěj a Kuba žijí v Růžovém království, kde se lidem moc dobře nežije. Zemi místo krále vládne vyslanec Theofil, který se stará jen o svou kapsu. Jedné noci vleze Kuba do Theofilovy spižírny, aby ukradl něco ke snědku. Místo jídla tam objeví truhličku s jeho penězi. Kuba z ní ukradne zlaťák, při loupeži ale udělá hluk a je odhalen. Oba mladíci skončí ve vězení, ale podaří se jim uprchnout. Při útěku se zatoulají do Liliového království, kde se seznámí s rozmazlenou a panovačnou princeznou Markétkou, která ráda ubližuje lidem. Osud pak zavede Matěje a Kubu do kouzelného Černého lesa, kde se po setkání s roztodivnými bytostmi a jejich vládkyní konečně napraví. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (262)

kajas 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, podle čeho tvůrci vybírali název. Asi to bylo těžké, protože mně samotné nebylo příliš jasné, o čem pohádka vlastně vypráví. A co mi vadilo? Ukřičené postavy, odpudiví lesní "skřítci", téměř nuloví záporáci (polepšená princezna se asi nepočítá)... slabota, velká slabota, to už radši Troškovy pohádky. V nižším hodnocení mi brání Hrušínského král a docela povedená paní lesa v podání Cibulkové. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě už to začíná srát. Člověk se na vánoce dokonce obětuje a čumí na po x letech na NOVU, jen aby viděl další novou pohádku, ale zase to nevyšlo. Navíc ty reklamní bloky, nechápu jak se někdo může dívat na filmy s reklamou uprostřed, na začátku, na konci, po začátku, před koncem, ještě víc mě to otrávilo. Bylo to nudný, uplně maximálně, žádný zlý zlo, zakéřnosti, dobro, ani láska. Pohádkový bytosti zkopčený z amerických filmů a princ a princezna absolutně nevýrazny. My země vyhlášená krásou žen a ve finále nemáme už ani herečku na krásnou princeznu. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohádka trpí na nepřehlednost postav a dějových linek, příběh je dost komplikovaný a roztěkaný. Potěšila mě ale hezká výprava (až na některé ulítlé masky), exteriéry Českého ráje a zajímavé herecké obsazení. Závěr trochu budil rozpaky a celek působí poněkud zvláštně. Dětem se ale tato pohádka líbí a já jsem se také pobavil. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nechci být vůči této pohádce až tak tvrdý. Moc se mi líbila princezna v podání slečny Pfauserové. A když pominu tahouna pan Polívku st. a celkem sympatického A. Bilíka, k tomu fakt hezkou Š. Vaculíkovou, končím s klady..... ano, nápad sic neoriginální, ale pohodový. Moc hezká myšlenka "temného" lesa vs. doslova přezhýčkaná království. Ale sakra!! Nová pohádka, nové tváře, ale stejně se nechal semlít trendem nechutného pitvoření a až dětinského přehrávání postav na všech sférách. Čertovi v podání paní Blanarovičové v Princezně ze mlejna to sedělo. Byla famózní, ale že tím určí trend a že si budou nadcházející tvůrci myslet, že bez toho už nová pohádka natočit nejde, to mě nenapadlo... a je to k pláči. Co předvádí V. Polívka v tomto filmu je přesně to, co předvádějí české pohádky až na pár výjimek posledních 20 let, a to je bez prominutí humus. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Takže v první řadě mě překvapilo těžce prázdné kino, na to jak velkou si udělali reklamu...A teď k věci. Mně se to celkem líbilo, také proto dávám tři hvězdy .. Další chybí jen z toho důvodu, že je pohádka zaměřená více na děti. Dospělý člověk si tam moc nemá co najít. Například v Bambitce to bylo velmi zajímavé i pro starší diváky, protože se to úzce dotýkalo dnešní doby. Tady nic a nic. Ale byla to vskutku krásná podívaná, nádherné záběry krásných míst, opravdu perfektně zpracované lesní postavy a pod. Pravda je, že bez Kuby (kupodivu ne hlavního hrdiny) a princezny by to vůbec nebylo ono. Tito dva herci tomu dali ten správný říz a těch pár lidí, co v kině bylo, se smálo, až se za břicho popadalo. Ale ano,pro mě úspěch, bylo to velmi příjemné filmové dílko a jsem ráda, že něco takového v ČR vzniklo :) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Když má princezna přenášet vodu, můžeme si všimnout stromu, který je pokácen motorovou pilou. (cmenda)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama