Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bateman a Rachel McAdams ve filmu ztvárnili Maxa a Annie, jejichž pravidelné společenské herní večery s dalšími páry naberou obrátky ve chvíli, kdy Maxův charizmatický bratr Brooks zorganizuje párty se záhadnou vraždou, včetně falešných lupičů a federálních agentů. Takže kdy je Brooks unesen, je to pořád ještě součást hry... nebo není? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (474)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií, co jsem za poslední delší dobu viděl. Bohužel těch ambicioznějších už moc není. Ono to po stránce příběhu není žádná sláva, ovšem konstelace sympatických herců v kombinaci se svižnou režií mi dodala kvalitní zábavu, která utekla sakra rychle a nedala důvod k nějaké natahovanosti. Recenze ze zahraničí byly pozitivní, takže jsem se na Game Night docela dost těšil a ještě více mě mrzí, že jsem nakonec v kině nezastihl. PS : Kyle Chandler by měl dostávat více takových rolí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hraje si s tvýma koulema a doslova zabíjí miliony našich dětí." Extrémní soutěživost mě nedávno opustila, spermie se mi pohybují už jen při zemětřesení a neexistuje auto, které bych vyměnil za příjemně strávený večer u pohodového filmu. Tím pro mě Noční hra je a já jsem se bavil při pokusech o samokouření, vyndávání neexistující kulky podle návodu či mlácení padouchů hasičákem. A taky jsem se poučil v tom, že pravý agent FBI se pozná podle toho, že si ani v noci nesundává sluneční brýle. To se může hodit. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Made in China? Je to vôbec pravé?“ Škoda prestrelenej stopáže a viacerých hluchých miest, pretože hoci sa mi do Nočnej hry bohvieako nechcelo (napriek rozkošnému psíkovi z plagátov, ktorý má však vo filme len cameo), nakoniec som si ju celkom užil. Mnohé pasáže, nápady a momentky boli bez debaty minimálne na 70% (Denzel Washington, Edward Norton, zakrvavený pes, running gag s nerozbitnými stolíkmi). Spravidla to ale po takejto parádnej scéne znova upadlo do rutiny a nevtipnej stagnácie. Jason Bateman a Rachel McAdams sa to síce snažili vyťahovať, ale niekedy nestačí ani Jasonova sympatická obyčajnosť (celé to aj produkoval), ani Racheline pôvabné úsmevy. Postavy ich kamarátov sú obsadené neznámymi, ale dobrými hercami. Najviac pozornosti pravdepodobne upúta Jesse Plemons. Tomu by som dal hororový spin-off, v ktorom by zažiaril ako psychopatický sused-policajt, ktorý by vštekých po nociach stalkoval, na konci by ich brutálne povraždil, následne sexuálne zneužil a potom by prišli kukláči a odstránili by ho. Som rád, že môj kamoš zo Zajtrajších novín, Kyle Chandler, to nevzdal a stále hrá. Plus potešia hlášky („Mark Wahlberg by takú malú rolu nikdy neprijal.“). Rozuzlenie by som pri takom prekombinovanom deji (+ scéna v záverečných titulkoch, vlastne sú tam dve, ale s hlavným dejom súvisí len prvá) neriešil. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle jsem dneska potřeboval potom, co jsem strávil víc než dvě hodiny u filmu "Phantom Thread". Výborná oddechovka, u které jsem se mohl zasmát, aniž bych se dočkal přísunu trapných pokusů o humor. Ústřední dvojice byla skvělá, ale zbytek obsazení nijak nezaostával a já jsem se po celou dobu výborně bavil. Vyndávání kulky včetně příprav si budu určitě dlouho pamatovat, to byl majstrštyk:-) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být zajímavé, kdyby tam nebyly tři faktory, které potenciál solidní komedie pohřbily: nefunkčnost vztahů mezi postavami, přeplácaná zápletka, velmi trapné momenty. Co se nefunkčních vztahů mezi postavami týče, je problém v ústřední dvojici. Opominu subjektiní fakt, že ani jednoho z dvojice Bateman-McAdamsová nemám rád. Horší je, že spolu nefungují jako pár. Kdyby hráli sourozence, neřeknu ani popel. Ale velká láska? A kde? A podobně problematický to je v jejich vztahu ke kamarádům. Skoro to působí jako castingový fail ve stylu "naženeme do studia prvních pár herců, co potkáme na ulici, a nějak bude". Nebylo. Zápletka je velmi přeplácaná (schválně neříkám "překombinovaná", to má i pozitivní konotace), snaha přijít každou chvíli s nějakým twistem vede k tomu, že si některé scény začnou odporovat. Především v mafiánské části. Tohle se těžko rozepisuje bez spoilerů - no, však uvidíte. A trapno? To je všude. Honička v mafiánském domě jako kdyby byla vystřižená z animáku. Tam bych ji bral. Ale tady a takhle??? V kině někteří lidé po ní s vrtěním hlavy odcházeli. A další, doktorka, která se zajímá o hrdinova bratra, amatérská operace a podobně. A kdybych měl vypisovat nelogičnosti, byli bychom tu ještě zítra. Omezím se na nejkřiklavější - přece není možné se dostat do mafiánského sídla stejně snadno jako do lunaparku. Ani v bláznivé komedii ne. Přece by se páry prohledávající pokoje v domě plném nájemných zabijáků nehádali o osobních problémech, když je tlačí čas. Jak sakra mohla postava McAdamsové reagovat na Batemanovu hlášku, když ve chvíli, kdy ji jeho postava vyslovila, byla úplně jinde?? A tak dál. Bolí mě to, že musím Noční hru takto hanět, protože měla skvělý potenciál... Nelze ale jinak. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • V úvodní scéně filmu můžeme vidět různé deskové hry, včetně „Lodní bitvy“, na kterou je později ve filmu reference. (Tomas_TM)
  • Pred natáčaním mali herci svoju vlastnú "hernú noc," aby sa mohli navzájom poznať a pripraviť sa na film. Hrali tu "Clue" a "Joking Hazard." (zajo91)

Související novinky

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

15.12.2020

Herec Chris Pine (Král psanec, Wonder Woman) se čerstvě upsal chystané adaptaci slavné stolní RPG Dungeons and Dragons. Film vzniká kolaborací mezi studii Paramount, eOne a hračkářského konglomerátu… (více)

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

Reklama

Reklama