foto

John Francis Daley

  • nar. 20.7.1985 (34 let)
    Wheeling, Illinois, USA

Biografie

John Francis Daley je americký herec, scenárista, komik, režisér a zpěvák. Mezi jeho nejznámější role patří role středoškoláka Sama Weira ze seriálu Machři a šprti a psychologa Dr. Lance Sweets ze seriálového dramatu Sběratelé kostí. Byl spoluscenáristou filmu Šéfové na zabití z roku 2011 a filmu Spider-Man: Homecoming. Režíroval např. film Noční hra (2018). Spolupracuje s Jonathanem Goldsteinem. Stejně jako herec a scenárista je John také hudebník, hraje na klávesy a zpívá hlavní vokály ve své kapele Dayplayer.

K_essie

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2018 Noční hra
2017 '77
2015 Dude Bro Party Massacre III
2013 Kouzelníci
Souboj s Antikristem
2011 Šéfové na zabití
2008 Burying the Ex
2005 Hele kámo, kdo tu vaří?
2003 Letuška 1. třídy
2001 Kennedys, The (TV film)
2000 Allerd Fishbein's in Love

TV seriály

2016 Huangovi v Americe (TV seriál)
Rent Day (S02E21)
2014 Sběratelé kostí (TV seriál)
Utajená nehoda (S10E01)
Samotář z přívěsu (S09E24)
Mrtvola ve studni (S09E23)
další epizody (14)
2013 Sběratelé kostí (TV seriál)
Smrt gymnastky (S09E11)
Tajemství v konzervě (S09E10)
Rozruch v porotě (S09E09)
další epizody (26)
2012 Šestej smysl (TV seriál)
Bullets (E02)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Spor duše s tělem (S08E09)
Smrt komika (S08E08)
Zakuklenec (S08E07)
další epizody (17)
2011 Sběratelé kostí (TV seriál)
Smrt lovce tornád (S07E05)
Muž v balíku (S07E04)
Princezna v igelitu (S07E03)
další epizody (19)
2010 Sběratelé kostí (TV seriál)
Doktorka z fotografie (S06E09)
Kostra v dodávce (S06E08)
Kráska v čokoládě (S06E07)
další epizody (21)
2009 Sběratelé kostí (TV seriál)
Santa s bombou (S05E10)
Šampion v oleji (S05E09)
Noha s hypotékou (S05E08)
další epizody (25)
2008 Sběratelé kostí (TV seriál)
Kost, která vybuchla (S04E10)
Cestující v mikrovlnce (S04E09)
Podvodník v laboratoři (S04E08)
další epizody (14)
2007 Call, The (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Santa Claus na blátě (S03E09)
Rytíř na síti (S03E08)
Mrtvý v časové schránce (S03E07)
další epizody (4)
2006 Clark and Michael (TV seriál)
2005 Stacked (TV seriál)
Šéfkuchař nadivoko (TV seriál)
2003 Regular Joe (TV seriál)
2002 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Oči dokořán (S06E16)
2001 The Ellen Show (TV seriál)
Bostonská střední (TV seriál)
Chapter Nineteen (S01E19)
Chapter Sixteen (S01E16)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Chapter Five (S01E05)
Chapter Three (S01E03)
Chapter One (S01E01)
The Geena Davis Show (TV seriál)
Machři a šprti (TV seriál)
Diskotéka a Dračí doupě (E18)
Menší problémy (E17)
Líbání a bubnování (E16)
další epizody (12)
1999 Machři a šprti (TV seriál)
Hráči a naháči (E06)
Matika a erotika (E05)
Kim je moje kamarádka (E04)
další epizody (6)
Soudkyně Amy (TV seriál)

Dokumentární

2006 Works, The

Režijní filmografie

Filmy

2018 Noční hra
2015 Bláznivá dovolená
2001 What Babies Do

TV seriály

2020 In the Dark (TV seriál)
All About the Benjamin (S02E01)

Producentská filmografie

Filmy

2019 Spolujízda

Fanoušci tvůrce