Reklama

Reklama

Podivínka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátce po svatbě jí zemře manžel a mladá vdova bojuje nejen s tím, že neumí truchlit, ale taky s potrhlými příbuznými a nečekaným zjištěním o mrtvém manželovi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám z tohto filmu zmiešané dojmy. Na jednu stranu bol dejový rámec zaujímavý a pozoruhodný, no na stranu druhú, to prevedenie bolo strašne ťažkopádne a nevýrazné. Občas tam bolo príliš veľa zbytočného balastu, inokedy zas v mnohých dôležitých scénach podivná strnulosť, hoci by človek očakával v takýchto situáciách oveľa silnejšie emočné napätie. Takže napriek kvalitnému príbehu sa mi to zdalo také ... nemastné-neslané, proste nevyvážené. A to je podľa mňa obrovská škoda! Ďalší z indických Netflix filmov, ktoré nie sú zrovna z tých výstavných kusov indickej kinematografie. ()

Puddle 

všechny recenze uživatele

Film o tom, co musí rodina řešit po smrti jednoho člověka v domě. Není to však smutný snímek, ani drama ani komedie. Těžko říct, co to vlastně je. Velká část se odehrává v jednom baráku, ve kterém se musí po několik dnů dodržovat jisté posmrtné rituály. To v kombinaci se zamlženou indickou zimou vytváří místy jakousi tajuplnou atmosféru. Tu pěkně dokreslují ambientní „odrhovačky“, ale i pár zpívaných písní, které jsou v tomto filmu vyloženě skvělé. Hnacím motorem je však především velice sympatická Sanya Malhotra. Ta si po Meenakshi Sundareshwar opět střihla roli opomíjené manželky, nehraje však žádnou uťápnutou „tichošlápku“, ale zvědavou a zdravě seběvědomou mladou ženu. Jako u spousty indických filmů i Pagglait pak nabízí i sociální přesah; jisté zpochybňování tradic i ideu, že ani po tom, co se z ženy stane vdova, nemusí její život končit (což je určitě potřeba v indické společnosti říkat nahlas). Jedná se taky o skvělou sondu do toho, jak vlastně v Indii probíhají různé posmrtné rituály. Kdyby to však bylo o kousek kratší, nezlobil bych se.  A kromě toho nemusel být konec možná až tak dramaticky laděný. 70 %. ()

Reklama

Zephyra 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu ten název, hlavní hrdinka není žádná podivínka, ale normální holka provdaná z tradice. Po smrti manžela dojde k prozření a uvědomí si, že může žít život i podle sebe. Taky se nejedná o komedii, je to spíše takový meditativní film o přechodu duše po smrti do jiné formy a vyrovnávání se rodiny se ztrátou, doplněné o velmi dobrou hudbu. Celkově se mi to moc líbilo, Indové se krotili s časomírou - dvě hodiny jsou pro nás Netflix sledující zápaďáky tak akorát, chyběly tanečky a patosek. Myslím, že tenhle film by se mohl líbit klasickému západnímu publiku, které si užije pohled do jiné kultury a života. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tajova klikatici se mydlova opera. Zabavny empaticky pribeh o sebeaktualizaci mlade zeny.Sanya Malhota se viditelne ve sve roli citi jak ryba ve vode. Prisla o manzela a je emocne ambivalentni. Tvurce nas divaky navadi pro sympatie k Sandhyji. Herecke vykony jsou vynikajici. Je to paradox indicke spolecnosti, ze smrt muze byt vice odhalujici nez zivot. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama