Reklama

Reklama

Memory

Trailer 1

Alex Lewis (Liam Neeson) je nájomný vrah v zlomovom životnom období. Alex, ktorý žije v texaskom El Pase a vyrovnáva sa so slabnúcou pamäťou práve v čase, keď plánuje odísť do dôchodku, je pripravený ukončiť dlhú kariéru plnú násilia a zatajovania sa, keď mu starý kontakt dá poslednú zákazku. Táto úloha však nie je taká, ako Alex očakával, a zavedie ho do operácie FBI, ktorú vedie agent FBI Vincent Serra (Guy Pearce). Keď Alex narazí na stopu zneužívania detí, ktorá vedie od zločineckého kruhu detskej prostitúcie k bohatej vplyvnej realitnej magnátke z El Pasa Davane Sealmanovej (Monica Bellucci) a jej synovi Randymu (Josh Taylor), Alex tajne navedie Serrov tím FBI správnym smerom. Hoci ho neschopnosť zapamätať si detaily vystavuje čoraz väčšiemu nebezpečenstvu, Alex využíva zručnosti, ktoré nadobudol počas života v tieni, aby ukončil neľútostné obchodovanie s deťmi - musí to však urobiť skôr, než mocné sily Alexa zničia a vymažú Serrovu misiu dopátrať sa pravdy. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (77)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson je pořád drsnej klaďas, kterej si tady trochu střihnul roli padoucha. Celkově je to zajímavý, leč trošičku okoukaný nápad, kterej mne ale u obrazovky stejně udržel. Menší hra Cat and Mouse nikdy neurazí. Kdyby postavy celkově měly větší prostor pro dialogy a události, které všemu předcházejí, jednoznačně by se mohlo jednat o nadprůměrný snímek. Takhle to funguje jako taková pateční jednohubka, kterou jsem si pustil v pondělí, neurazí ani nenadchne. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od režiséra M. Campbella sme asi čakali podstatne viac. Ani mi nevadí, že vidíme L. Neesona po x-tý krát v podobnej úlohe, ide skôr o to, že príbeh, film nejako nefunguje. Obsadenie veľmi slušné, ale Monice tá záporná rola veľmi nesadla. Celkovo iba slabší štandard, ktorý neurazí ale ani nenadchne. 50%. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson stále za tvrďáka a Monica Bellucci za krásavicu a Guy Pearce za muža zákona. Ani u jedného to už nefunguje. U Guya jedine záporné úlohy. Na Liamovi sa podpísal čas a je to vidieť, chabá postava, napriek tomu mláti mladých chlapov. Monica, všetka česť, ale čas nezastavíš. Memory alias Spomienky mi akoby chceli vymazať všetky skvelé spomienky, aké Liam vo svojej kariére priniesol. Tu mu nedali úlohu, s ktorou by som sympatizoval. Zabíja len tak. Svojich 50% za film dám z úcty k menám nahor. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ještě to není úplně tak hrozné, jako například u Willise, kde už poslední dobou jednoznačně převládají šedivá čísla. Ale už bych si začínal dávat pozor i při výběru Neesonovek, protože si pamatuji, že při jeho poslední Mrazivé pasti, jsem pocítil, že už to není ono a přestává být zaručenou kvalitou. No jo, stáří nezastavíš. Každopádně, Memory je opět klasická tuctovka, kde nájemný vrah odmítne zabít dítě a samozřejmě nastanou kvůli tomu problémy. Je to ale dobře natočené, s dobrými herci a při sledování jsem se nenudil, což je celkem zázrak. Neurazí, nenadchne a časem to samozřejmě poběží v televizi, jako megafilm. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Klasický Liam Neeson v neuvěřitelně utahaném, průhledném a přihlouplém akčním snímku, u něhož se budete koukat na ručičky hodinek hodně často. Nastalou smutnou situaci bohužel nezachrání ani několik slušně odsýpajících akčních scén a jako vždy spolehlivý Guy Pearce. Tohle se vážně opravdu moc nepovedlo. Škoda. „We all have to die.” ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • V Chicago Sun-Times napísali, že film je „trochu vyspelejší než len ďalší béčkový akčňák" a že „78-ročný Campbell dokazuje, že stále dokáže režírovať peklo z uhladeného a strhujúceho thrilleru". (Arsenal83)
  • Väčšina panoramatických záberov panorámy El Pasa v tomto filme je presná; vysoká, biela moderná výšková budova však neexistuje a bola do filmu implantovaná. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od 12. apríla 2021 v Bulharsku (Sofia), následne sa natáčalo v El Paso v Texase (USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno