Reklama

Reklama

Memory

Trailer 1

Alex Lewis (Liam Neeson) je nájomný vrah v zlomovom životnom období. Alex, ktorý žije v texaskom El Pase a vyrovnáva sa so slabnúcou pamäťou práve v čase, keď plánuje odísť do dôchodku, je pripravený ukončiť dlhú kariéru plnú násilia a zatajovania sa, keď mu starý kontakt dá poslednú zákazku. Táto úloha však nie je taká, ako Alex očakával, a zavedie ho do operácie FBI, ktorú vedie agent FBI Vincent Serra (Guy Pearce). Keď Alex narazí na stopu zneužívania detí, ktorá vedie od zločineckého kruhu detskej prostitúcie k bohatej vplyvnej realitnej magnátke z El Pasa Davane Sealmanovej (Monica Bellucci) a jej synovi Randymu (Josh Taylor), Alex tajne navedie Serrov tím FBI správnym smerom. Hoci ho neschopnosť zapamätať si detaily vystavuje čoraz väčšiemu nebezpečenstvu, Alex využíva zručnosti, ktoré nadobudol počas života v tieni, aby ukončil neľútostné obchodovanie s deťmi - musí to však urobiť skôr, než mocné sily Alexa zničia a vymažú Serrovu misiu dopátrať sa pravdy. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (78)

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Je to ještě horší než nedávné Blacklight, z kterého už si tedy nepamatuju vůbec nic. Liam tentokrát dokonce zastřelí dopraváka. Co to je jako? Hlavní hrdinové přeci policajty nestřílejí, leda ty zkorumpované. Herecké osazenstvo je velmi slušné, režíruje to Martin Campbell, ale film se hrozně vleče. Těšil jsem až naběhnou závěrečné titulky a já nebudu muset koukat na tohoto zmateného Neesona. Člověče buď se na tyhle akčňáky vykašli nebo si aspoň sedni za volant jako v Mrazivé pasti, která se mě líbila z posledního období zřejmě nejvíc. Memory je hrozná nuda. Proto tentokrát odpad. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson je pořád drsnej klaďas, kterej si tady trochu střihnul roli padoucha. Celkově je to zajímavý, leč trošičku okoukaný nápad, kterej mne ale u obrazovky stejně udržel. Menší hra Cat and Mouse nikdy neurazí. Kdyby postavy celkově měly větší prostor pro dialogy a události, které všemu předcházejí, jednoznačně by se mohlo jednat o nadprůměrný snímek. Takhle to funguje jako taková pateční jednohubka, kterou jsem si pustil v pondělí, neurazí ani nenadchne. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Neeson jde dolů a měl by hodně rychle zatáhnout ruční brzdu, aby nedopadl jako Willis, Cage nebo Van Damme. Memory točil kdysi áčkový režisér Martin Campbell a je to asi nejbéčkovější zlehčování Alzheimer nemoci. Neeson sice hraje hlavní roli, ale v příběhu není až tak podstatný, akce je málo a není ničím zajímavá. Záporák je herecky strašlivý. Lepší Neesonovka než Blacklight, ale to je velmi chabá náplast. 2* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rutinní thriller o zabijákovi, který krosí jenom padouchy a když dostane zakázku na malou holku, vzepře se zaměstnavatelům a vydá se po jejich stopách. Víceméně k ruce má nezkorumpovatelné policajty v united colours sestavě a v hlavě Alzheimera, který mu vadí jen v těch nejméně vhodných chvílích. Neeson není Sly, aby v sedmdesári pobíhal s kvérem a kosil záporáky a i když tady té akce tolik nebylo, působil tu občas nemístně. Ale dalo se to. Naopak Pearcovi role sedla a na Monice, i když už poněkud strhané, ten věk není tolik znát. Tempo je rozvláčné a hodně se tu kecá, ale nemůžu říct, že bych se nudil. Nicméně je to jeden z těch filmů, které studia sekají Baťa cvičky a nevidím tu jediný důvod, proč se k němu v budoucnu vracet. 50% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kopie lepsich akcnich psychologickych thrilleru s bezmyslenkovitymi klise. Pro Liama Neesons a rezisera Martina Campbels to je jejich zatim nejvice zapomenutelna snaha. Na tohle zanrove cviceni musite byt spravne naladeni. Vetsina filmu je smes nasili, koruoce,byrokraticti politici. A Neeson dela co muze - cisti svet se zbrani a spravnou zurivosti. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Väčšina panoramatických záberov panorámy El Pasa v tomto filme je presná; vysoká, biela moderná výšková budova však neexistuje a bola do filmu implantovaná. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od 12. apríla 2021 v Bulharsku (Sofia), následne sa natáčalo v El Paso v Texase (USA). (Arsenal83)
  • Vo filme sa neobjaví žiadny americký herec. Gro filmu tvoria Briti a Európania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama