Reklama

Reklama

České fotbalové legendy


Zdeněk Grygera (E11)

(epizoda)
Česko, 2021, 26 min

Režie:

Ondřej David

Hrají:

Zdeněk Grygera

Obsahy(1)

Mezi lety 1996–2004 byli čeští fotbalisté respektováni jako jedni z nejlepších na světě. Jednotlivým hráčům se tím rozjela hvězdná angažmá v nejznámějších evropských klubech. Sledujme individuální kariéry fotbalových celebrit na pozadí klíčových turnajů – ME 1996, ME 2000 a ME 2004. Tentokrát očima Zdeňka Grygery. (Česká televize)

Recenze (3)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Grygerova kariéra prostě tak nějak plynule probíhala, až doplynula k jednomu většímu zranění, které jí ukončila. Vesměs bez zajímavých zvratů, nebo opravdu ikonických momentů. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Míra Kadlec přijel tím svým mercedesem, se vrátil domů z Kaiserslauternu,“ vzpomíná Grygera na éru Drnovic, ve kterých po odchodu ze Zlína odehrál dvě sezony. Přišel do nich coby osmnáctiletý už s myšlenkami, že by ho fotbal mohl skutečně živit. Už jako malý chodil na hřiště sám, ačkoliv třeba zrovna přijel ze zápasu. Prostě hru miloval a na hřiště nakonec vždycky někdo přišel. Pracovitý obránce, klidný, s dobrým čtením hry. Asi nikdy neměl u české veřejnosti i odborníků takové jméno jako Jankulovski nebo Ujfaluši, nicméně zažil úspěšnou éru v Ajaxu a kdo může říct, že hrál za italský Juventus. Zažil úspěšné ME do 21 let v roce 2000, stejně jako EURO 2004, kdy však na legendární zápas s Nizozemskem zrovna Grygera rád nevzpomíná. Pokud fotbalové legendy daného období, v dokumentární cyklu zoufale chybí Pavel Nedvěd. ()

Figu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdeno byl lehce ve stínu svých spoluhráčů v repre, nicméně se všichni musíme podívat, co dokázal. Nejen, že byl stabilním kamenem naší obrany a všichni s ním v základu počítali, ale i skrz jeho supr kariéru. Navíc si myslím, že držel stabilně dlouhodobě svoji kvalitu výkonů a formy. Jak píšu rád u našich legend, tak i tady dodám - na to co Zdenda dokázal a kde kopal, byl a je neskutečně skromnej! 90% ()

Reklama

Reklama