Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus unikátních portrétů fotbalových hráčů, kteří utvářeli dramatický oblouk zlatého období českého fotbalu v letech 1996–2004... Mezi lety 1996–2004 byli čeští fotbalisté respektováni jako jedni z nejlepších na světě. Jednotlivým hráčům se tím rozjela hvězdná angažmá v nejznámějších evropských klubech. Sledujme individuální kariéry fotbalových celebrit na pozadí klíčových turnajů – ME 1996, ME 2000 a ME 2004. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Zajímavé medajlonky s hráči naší bronzové generace, která bez pochyby měla být zlatá (až na Kuku). Samozřejmě je to přímo úměrné k hráči a jeho historii, kdy díly s Karlem Poborským nebo Tomášem Rosickým jsou s přehledem nejzajímavější. Naopak pokud hráč jednoduše nemá co vyprávět, nechápu vznik takového dílu. Grygera? Rozehnal? Proč? A kde je hvězda ze všech nejzářivější? Nezískat pro tento cyklus Pavla Nedvěda (a pro mě i Tomáše Galáska), je velký fail České televize. To je jako dělat dokument o Naganu a nepozvat Haška. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odstartovalo to legendární štístko Vladimír Šmicer, nechybí velká jména jako Karel Poborský, Petr Čech či Tomáš Rosický i velikáni ještě před érou Karla Brücknera (Pavel Kuka). Místy fajn cyklus, kdy se povedlo několik epizod, které jsou přímé, zajímavé, bez kudrlinek. Navíc s těmi, kteří mají co říct a mají to na rozdíl od jiných „kopaček“ v hlavě srovnané. Hráči, kteří tehdy působili v TOP klubech (Liverpool, AC Milán, Arsenal, Chelsea, Juventus) a jejichž hra byla založená na pohybu, rychlosti a technice, navíc prozradí několik zajímavých souvislostí. Tihle borci navíc zažili nároďák ve vrcholné formě (EURO 2004), což se nemusí hodně dlouho zopakovat. A je moc fajn, když mluví spoluhráči a trenéři, než „buchty pečící“ manželky (čest výjimkám – choť Davida Rozehnala). Bohužel mnohdy je znát, jak s látkou tvůrci hůř pracují. Je to hrozně uspěchané, rozkouskované, místy odbyté. Přestoupil tam, zkusil štěstí jinde, odešel pryč. Přitom zákulisí fotbalu může být zajímavé hned z několika úhlů pohledu. Pokud fotbalové legendy daného období, tak v dokumentární cyklu zoufale chybí Pavel Nedvěd. PS: Mnohé závěrečné strojené „díky“ a zasněný pohled na zelený pažit raději nechám úplně bez komentáře. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Český fotbal svého času měl ve světě jméno a vrcholem této éry bylo především euro 2004, kde jsme nešťastné padli v semifinále s Řeckem. Zápasy proti Nizozemsku či proti Německu, kdy jsme germány porazili prakticky s B týmem, byly nezapomenutelné. V jednotlivých epizodách se nám přiblíží příběhy většiny účastníku tohoto turnaje a třeba i Pavla Kuky, který zářil už před tímto turnajem. Pro fotbalového fanouška fajn podívaná - 8/10. ()

Figu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle jsem si nenechal ujít! Miluju fotbal a miluju tuhle generaci! Díl po dílu jsem sledoval pečlivě! I když je každej medailonek naší fotbalové stár hrozně stručnej a ořezanej, má to svoje kouzlo! Užil jsem si upřímně všechny a u všech se bavil! Už jsem si říkal, že si tenhle "seriálek" doplňím na svůj zdejší profil do topky a že ho zařadím mezi nejlepší! Chyběl tomu poslední krok, kterýmu fakt nerozumím.... Kde je PAVEL NEDVĚD??? Nezlobte se na mě, ale českej fotbalovej "seriál" z dob 96-04 bez medailonku Pavla Nedvěda, alias největší ikonické stár, především té dané doby a to samozřejmě nejen jí?!.... To je pro mě zklamáním a lehkou tragédií!!! 80% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale název je trochu zavádějící. Fotbalových legend a žijících máme mnohem víc a nemusí to být jen parta z EURA 2004. Kde jsou Panenka a další? Slyšíme prakticky pořád tytéž věty, tedy zklamání z EURA, MS se nepovedlo. Proč v dokumentu mluví hlavně manželky a partnerky fotbalistů, ale promluví jen málo trenérů a fotbalových odborníků? Velmi stroze odbyté shrnutí jedenácti legendárních fotbalistů, ovšem těch z nového milénia. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno