Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(91)

Obsahy(1)

V národním parku Waratah, na východním pobřeží Austrálie, žije správce parku Matt Hammond. Žije zde se svými dvěma syny - Markem a Sonnym - a Jerry Kingem, pilotem malé helikoptéry. Pokud mají nějaký problém, vždy jim ho pomůže vyřešit jejich zvířecí kamarád - klokánek Skippy. (mibara)

Recenze (69)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Sleduji znova s dětmi a dávám jednu hvězdičku navíc. Hodnotit seriál z pohledu dospělého je snadné a zkritizovat lze leccos. Ono je to ale určeno pro děti a na ty to zabírá i dnes. Je to natočené přesně tak aby se jim to líbilo a aby to pro ně bylo pochopitelné, má to jakési řekněme ekologické poselství, herectví není špatné, zápletky poměrně promyšlené, děj má spád, místy je to i vtipné. Možná je v tom mém hodnocení přece jen nostalgie, ale právě proto, že jsem to opět shlédl, se nebojím udělit Skippimu čtyři hvězdičky... Edit po shlédnutí deseti dílů: Hvězdičku zase ubírám, příběhy jsou zpravidla notně přitažené za vlasy a nepravděpodobné. Vlastně to je akčňák, jenomže v dětském balení... Edit po shlédnutí všech 29 na DVD česky vydaných dílech (zřejmě komplet první série): Je zajímavé, že soudruzi z celé první řady vybrali pouze jedenáct dílů, zřejmě dosti náhodně, a ty dávali pořád dokolečka. Až shlédnutí celé první série například vysvětlí, kde se v seriálu nejednou vezme Clancy atp atd. Na víc asi tehdy nebyly valuty, nebo že by vadil "zápaďácký styl života"? ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ikona 80. let na který dnes vzpomínají dnešní třicátníci. Rodinný seriál s Klokanem, který je nejlepším přítelem malého chlapce, prožívajíc s ním spousty legrace a dobrodružství. Jedná se o velmi jednoduché, mnohdy až detektivní příběhy. Stylem vyprávění jsou srozumitelné, zkrátka hodící se pro děti. Dnes však už moc bohužel nenadchne. Seriál viditelně zestárnul a ztratil tu svoji úžasnou atmosféru. Nové díly, kde se vyměnili hlavní představitelé se také moc nepovedl. Přesto se na původní díly rád podívám, a to nejen z nostalgie, ale i kvůli připomenutí mého dětství. Když jsem přišel o jediný díl, byla to pro mě katastrofa. Průměrný seriál, který by zapomenut být nemusel. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ed Devereaux - (Matt Hammond) +++ Garry Pankhurst - (Sonny Hammond) +++ Tony Bonner - (Jerry King) +++ Ken James - (Mark Hammond) +++ Hudba: Eric Jupp ++++++++++++++++ Dnes by ma to asi nebavilo, ale hodnotim to z nostalgie. V detstve to boli super zazitky a vzdy som sa tesil na nove casti v telke...........05.07.2008 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V českém znění Jiří Prager. To se mně vybaví jako první ve spojitosti s tímto stařičkým seriálem. A pak hned následuje úvodní chytlavá znělka a hopsající klokan Skippy s nadprůměrnou inteligencí. Když byl tenhle seriál u nás populární, tak z hlediska tvorby pro děti mládež to bylo něco, co dokázalo přikovat diváky všech věkových kategorií do křesel. Už tehdy to nebyla žádná novinka, ale nevypadala tak zchátrale po obrazové a technické stránce, jako s odstupem několika let. Vybledlé barvy klokanovi už tolik nesluší, ale některé epizody byly zdařilé, s pěknou australskou faunou. Seriál pro pamětníky. 60% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 4.9.1982, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = JÁN ŠUDA --- Nostalgia: http://www.youtube.com/watch?v=uRQnrY5V-rY. Inak toho fotríka na Slovensku daboval tuším Štefan Mandžár. - Skippýýýý, Skippýýýý, Skippy hneď je tu hneď je tam .... (26.1.2007) Dnes vydal ATYPFILM prvé tri epizódy na DVD. S pôvodným českým dabingom. Ale bez pôvodného slovenského dabingu, (ktorý leží nedotknutý v archíve STV), hoci je to určené najmä deťom. Čiže si to môžu strčiť do veľactenej K.L.O.A.K.Y. ! (11.6.2009) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (14)

  • V roce 1969 získal seriál v Austrálii ocenění na Logie Awards. (mibara)
  • Skippy v seriáli vydáva zvláštne cmukavé zvuky, ale klokany žiadne zvuky nevydávajú. (Raccoon.city)
  • Filmári mali veľké problémy s vtákom Emu, ktorý sa v seriáli volá Hector. Býval pri filmovaní často agresívny, tak mu štáb dával whisky, aby skrotol. Ale na ďalší deň sa s ním potom vôbec nedalo natáčať. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama