Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmových návratů, kde zjišťuju, že po těch letech vidím některé věci jinak. Kdysi mi na Dentistovi vadil ten ponor do psýché pana doktora a tím pádem určitá snovost vyprávění. Dnes jsem naopak ten řekněme mazlivější styl sdělování příběhu spíš uvítal, mazlivější i v typickém Yuznově opojení v nechutnosti. Tentokrát si navíc vybral zubařinu a ta má už sama o sobě pro některé hororové konotace, třebas mé manželce stačil i jen zvuk zubařské vrtačky, aby odvracela uši. Určitě se brzy pustím i do druhého dílu a jsem zvědav jakých jedinčných zubařských zákroků se ještě dočkám. Extrahuji čtyři stoličky bez lokální anestezie. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Perly v inak svinskej grcanici sú minimálne tri: 1. okázale starosvetsky dekadentná dentálna izba - raj zatuchnutej romantiky a operných árií sa tu snúbi s trhaním zdravých zubov, 2. nástroje, používané zubárom vo chvíľach halucinačnej nasranosti, pripomínajú skôr kovové monštruozity používané pri rozoberaní chrupu mŕtvol; vtedy je nevyhnutné nasilu roztiahnuť ozrutnými kovovými maticami čeľuste nebožtíkov, 3. scéna rozpidlikania pacientkinej zdravej stoličky vŕtačkou na kokosovú múčku. ()

Reklama

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dopozerané . Za mňa ehmmmm nič moc. Čakal som iné spracovanie podľa popisu na Netflixe som čakal menej postáv a viac komorné ako takto. Nebolo to najhoršie ale ani žiaden too shit... Ercute som nečakal trápnu hororovú komédiu ... Herecké výkony sa dali ale čo sa týka scenára slabé... Za mňa 30%. Takže sa na dvojku nechystám... ()

Musak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem tomu dal 2 hvězdičky, tak ten film už nikdy nechci vidět...nechutnosti mi nevadí, ale zvuk zubařský vrtačky a pohled jak tím doktor vrtá do dásní a jazyku, to už ne e. Zajímavosti: Počet mrtvých - 4 [--] Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal čekal jsem větší maso. Je sice pravda že film je rozhodně dobrý, ale co se týče brutality čekal jsem víc. Hlavně co se brutality týče, je pravda že pár dentistických scén bylo opravdu sado maso, ale od Yuzny se prstě čeká více. Nejdřív začnu s mínusama kterých opravdu moc není, to hlavně s pár zdlouhavýma scénama, a některých divných momentů. A teď ty plusy nejdříve zmíním opravdu zvláštní kameru která sníma detialy opravdu bravůrně. Gore ve filmu stojí za to i když ho tedy moc není. Herci jsou výborní, i když jsem to nečekal, tak třeba známější tváře jako MArk Ruffalo moc prostoru nemá, ale Bernesen, bane bože, ten je dokonalej a tohle je jeho vrchol. Jak to jen shrnout, Dentista je dobrej film ale rozhodně není pro každého, a někoho může dokonce zklamat. Ale já se celkem bavil. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Počet mrtvých - 4 (Musak)
  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)

Reklama

Reklama