Reklama

Reklama

Cesta do pravěku

  • Československo Cesta do praveku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní kombinovaný fantasticko - dobrodružný film, který ukazuje prehistorická stadia vzniku Země, flory a fauny. Nález pravěké zkameněliny je pro čtyři zvídavé kluky výzvou k výpravě do dávné minulosti. Na malé pramičce postupně proplouvají dobou ledovou přes třetihory a druhohory až na samý počátek života na planetě Zemi, přičemž zažijí nejrůznější, mnohdy i nebezpečná dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (791)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ta výprava je v dnešní době velice úsměvná,ale když vezmu v potaz,v jakém roce to bylo natočeno,smekám.Jako malá jsem Cestu do pravěku milovala a i když to momentálně není tak horké a nijak to nevyhledávám,ty čtyři hvězdičky ponechám.I když to má dost nelogických chyb a je to celé vlastně strašná hloupost,má to zkrátka takové kouzlo.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento film som už videl nespočetne veľa krát, naprieč celým mojim životom. Nadšenie z filmu síce už mierne nahlodal zub času, no stále ho považujem za jeden z najlepších v danom období. Film je priam nasiaknutý dobovou, radostnou atmosférou vtedy ešte pomerne nového totalitného režimu a preto je i pevne ukotvený v čase a vo svojej dobe. Ako taká pripomienka na vtedajšie všeobecne platné a jediné správne chovanie sa a zmýšľanie ľudí. Čím viac uplynie času od vzniku filmu, tým nám snímok v tomto smere povie a pripomenie viac. Z tohto pohľadu ide o veľmi cennú záležitosť. 85/100 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý inšpiroval Stevena Spielberga hádajte k čomu. Hrdo sa k tomu hlási. Film, ktorý bol vysielaný v americkej televízii, aj keď s pozmenenými menami a niektorými udalosťami. Po Vynáleze skazy Zemanov asi druhý najlepší trikový film, i keď ťažko sa niektorý vyzdvihuje. Všetky Zemanove filmy by mali vyjsť na Blu-Ray diskoch s obsiahlymi bonusmi a v krásnom balení. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Putování čtyř kamarádů proti proudu času je lemováno střetnutími s živými zvířaty, která nikdy nikdo živé neviděl. Na velice chabou dějovou nit jsou postupně zavěšovány výsledky úžasné imaginace Karla Zemana, doprovázené komentářem jako vyjmutým z Československého filmového týdeníku. Film se dost táhne a některé konfrontace s pravěkou zvířenou vzbuzují spíše úsměv, ač se jedná o pozoruhodnou práci, s přihlédnutím k době vzniku. Čeho jsem u tohoto filmu nakonec nejvíc litoval, bylo, že už mi není deset. Jinak by bylo mé okouzlení rozhýbanými dinosaury a množstvím poučných informací mnohem markantnější. 60% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu boží, tím jsem si jistý, ale dnes už tento film působí trochu divně a někdy dokonce nechtěně komediálně. Každopádně si myslím, že i dnes by se pomocí tohoto filmečku dalu učit na školách malé děti, protože nás krásně provádí časem nazpět, jsme svědky doby ledové, doby pralidí a mamutů, dinosaurů i trilobitů. Takže jako jednohubka to ještě funguje, ale abych tenhle snímek vyhledával a vyloženě si ho užíval, to určitě né. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (43)

  • Tvorové, kteří se ve filmu v období čtvrtohor objevují, jsou mamuti a srstnatý nosorožec. Ve třetihorách jsou to untatherium a phorusrhacos. Ve druhohorách pak edmontosaurus, pteranodon, apatosaurus, stegosaurus, struthiomimus, styracosaurus a ceratosaurus. V období prvohor se objevili meganeura, krytolebci a trilobiti. (TheTrox)

Reklama

Reklama