Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Medianeras

Medianeras (2011)

Citlivý příběh o tvrdé pouti najít toho Pravého, tu Pravou v řečišti obyvatel velkoměsta, i když ten druhý žije tak blízko... kdyby film byl natáčen v Praze, bývala bych přidala fobii z cest v MHD, které jen a jen ještě více člověka zesmutňují :-( a vytvářejí ještě větší beznaděj... ve filmu platí - čím větší zakopávání o ty nepravé a větší zoufalství, tím větší šance na lásku. Konečně jeden film "neplzákovsky" se nepitvající ve vztazích, ale zdůrazňující hlubokou citovou romantiku jedinců, o kterých se mluví/točí tak málo. Je velice příjemné se podívat na poctivé romantické drama a chvílemi se pousmát, chvílemi se rozplakat, chvílemi si přát, aby ve filmu to skončilo špatně, tak jako v realitě nebo utnout to ve chvíli, kdy oba sedí naproti - každý v okně svého bytu, nevědíc o sobě, aby divák si mohl domyslet konec sám podle své fantazie. Největší plus přidávám úchvatným kamerových kolážím obrazů, které výtvarně prezentují Buenos Aires včetně úvodního výstižného monologu. Divák je pak obohacen dvakrát a to je, co ve filmu miluji. Ai ten Valdík potěší, když je námětem na celovečerní film. Kde je Valda?

Fotograf

Fotograf (2007)

Úzkost, bolest a strach. Hrdinka Sita utíká z domova před jejím bývalým přítelem, který ji nutí vydělávat peníze v karaoke baru. Nejprve zpívá smutné balady, to bohužel nestačí k tomu, aby zaplatila dluhy a proto je nucena k prostituci. Utíká z domu a úkryt nalézá u stařičkého introvertního fotografa, který v své duši ukrývá velice smutné tajemství. Aby u něho nežila zadarmo, nadšeně bude chtít se seznámit s prací v jeho ateliéru. Skvělá kamera, exotické prostředí Indonésie, smutný překvapivý nebo filozofický(?) závěr! Je v tom vše na zamyšlení... anotace nestačí....

Neviditelné děti

Neviditelné děti (2005)

Kam zařadit tento úžasný žánr, který má smysl natáčet. Ani dokument ani klasická hraná tvorba... všechny povídky tvoří tak jako puzzle celek úchvatného projektu!

Nádherná Zelená

Nádherná Zelená (1996)

Tento film je třeba brát s nadhledem. Ale občas se člověk může sám zasmát nad svoji blbostí nebo naopak pobouřit. To je v každém jinak... :-))

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Co tomuto filmu vytknout? Klišé a romanci odpouštíme a přikláníme se ke kvalitám. Perfektní smysl pro mizanscénu, kdy klasická 2D prostorovost nás vtahuje hluboko do plátna a možná až dál... Pokud jste nikdy v životě nezažili extázi, zkuste ďáblův valčík od Hanse Zimmera, skladbu The Battle.

Cesta do pravěku

Cesta do pravěku (1955)

Popravdě řečeno jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Podobně jako fanoušci SW, tak na poli české tvorby se dá tento film zařadit mezi Meliése i Lucase ať už se nacházíme v rozdílných obdobích filmové tvorby - triky dělané poctivě a na koleni jsou prostě tradicí, která hřeje u srdce.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Film o plnění přání ne sobě, ale tomu druhému! A to je to, co mi vehnalo slzy do očí.