Reklama

Reklama

Ohrožený druh

Trailer 1

Bohatá americká rodina se vydala na snovou dovolenou do Keni, aby utužila vztahy. Jejich dechberoucí safari se ale změní v boj o život, když jejich dodávku převrátí nosorožec. Ocitají se tak v divočině na vlastní pěst a na konci potravinového řetězce... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (23)

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se zlákat záběry africké přírody v traileru. A to je taky jediné pozitivum, které tenhle paskvil má - že se v něm mihne několik hezkých širokoúhlých keňských exteriérů. Po scénáristické stránce je to ovšem dílo tak monstrózně blbé, že mě uráželo, namísto toho, abych se jím nechal aspoň nechtěně (nebo zvráceně) bavit. Nevím, jaký konkrétní příklad trapnosti a extrémní debility scénáře uvést, respektive nevím kterým začít. Takže ve zkratce: Je to od A do Z kolosální sračka, na mentální úrovni třeba takového Komisaře Rexe, pro přirovnání. Příšerní jsou rovněž členové oné americké rodinky (a teď pozor, tohle asi bude spoiler jako kráva... ne, jako nosorožec): Přizdisráčský dédy, na jehož postavě se scénárista fakt vyřádil. Jeho blbá žena, která mu fízluje mobil, nebo chce zachraňovat ubohá osiřelá mláďátka ve chvíli, kdy jim všem jde o kejhák. Jejich zrůdně šeredná a protivná dcera, z jejíhož odulého obličeje mi bylo po celou dobu fyzicky nevolno; rozmazlená hloupá husa s bohatým naftařským papínkem, která nesnáší kapitalismus, znečišťování životního prostředí a jejímž snem je práce ve veganské jídelně, nebo v nějaké ekologické neziskovce (samozřejmě s tučným kapesným od papínka). Její vymaštěný bojfrend. A benjamínek bráška, který má chudák tu smůlu, že je gej. Oni to totiž gejové v dnešní době nemají vůbec lehké. Jsou šikanovaní a perzekuovaní a ke svému gejství se nemohou svobodně přiznat, protože by je to ve společnosti negativně stigmatizovalo. Hernajs, nějak moc se o té sračce rozepisuju. Tak snad už jen tolik, že rozhodování mezi odpadem a jednou hvězdou za přírodu a nečekaný kočičí atak mi ulehčil závěrečný záběr na objímající se famílii, šťastně se culící na zachráněného digitálního nosorožečka, spokojeně hopkajícího v ohrádce. Blééé... ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Scény se zvířaty jsou pěkné, ale ta partička, která jede ilegálně na safari, to je tedy sestava. Jeden čurák (jak je ve filmu opětovně nazýván), jedna ženská s cukrovkou, jeden narkoman, jeden ekobuzerant a jedna holka, která je extrémně nesympatická. A to mi bylo divné, proč má ten film tak nízké hodnocení. No tak už to vím. ()

Reklama

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér/režisérka M.J. Bassett má jeden slušný zářez se Solomonem Kaneem a pár snesitelných nízkorozpočtových hororů. Bohužel tím to končí a před časem natočila příšerný Rogue (Megan Fox bojující s africkou faunou) a status příšerného tvůrce si utvrdila tímto nevýrazným a po všech směrech mizerným filmem z podobného prostředí ale odlišným "příběhem". Příšerně digitální zvířata, mizerní herci a nulové napětí a jakákoliv zábavnost. ()

b.dragonfly odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle céčková (ani ne béčková) nepovedenost si snad ani nezaslouží komentář, ale protože vždy, když si vzpomenu na ty digitálně vyrobené zrůdičky nosorožce, o kterých byste si řekli, že přece ve filmu, který je o africké divočině, nemůžou dát jen animované paskvily!!, mi vždy vykouzlí úsměv na tváři, musím to napsat. To bylo strašný. Rodinka byla tak nesympatická a blbá, že jsem jim přála zařvat ještě než vůbec vylezli z letadla. Kdyby bylo u filmu napsané parodie, možná bych to pochopila, ale takhle jsem jen zírala se zdviženým obočím, jestli to celé tvůrci opravdu myslí vážně. ODPAD !!! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Endangered Species" nebude filmom, ktorý by som odporúčal na sledovanie. Myslím si, že ho môžete vo všetkých ohľadoch preskočiť, lebo niektoré scénky absolútne nedávajú zmysel a okrem toho je jasne vidieť, že tvorcovia sa ani len nesnažili nejakým spôsobom kamuflovať svoje nekvality. Najmä v prípade zranenia Billyho. To, ako bude  vyzerať a čoho bude schopný po tom útoku leoparda mi príde absurdné. Plus hrdinovia nie sú veľmi zaujímaví a ich rodinný príbeh ešte menej. To sme videli tisíc tisíc tisíckrát. Je vo filme vlastne niečo dobré? Popravde pár vecí. Myslím si, že najlepšia momentka filmu súvisí s rozbitými sklenenými fľašami. Prečo? Naša rodina sa rozhodne nevziať si plastové fľaše vody, lebo plasty znečisťujú prírodu. Miesto toho si zoberú vodu v sklenených a plastové nechajú tak. Po napadnutí nosorožcom ale sami zhodnotia, že voda v sklenených fľašiach asi najlepší nápad nebol. Hoci z dobrých dôvodov. To sa mi páči, lebo to ukazuje, že niekedy môžeme myslieť veci dobre, alebo v súčasnej generácii mať názory, ktoré sú prospešné. No nakoniec sa aj tak môžu otočiť proti nám. A objaviť sa to v takomto filme... prekvapivé. Útoky zvierat nie sú nasnímané najhoršie, občas niekto urobí aj dobré rozhodnutie (Billy ma prekvapí svojím inteligentným myslením v určitých situáciach) a aj sa mi páči, že film chce na niečo poukázať a nejakým spôsobom začať bojovať proti pytliactvu. No nemyslím si, že točením takéhoto lacného thrilleru to niečo prinesie. Bohužiaľ. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (1)

  • Zoe (Isabel Bassett) sa v priebehu minút niekoľkokrát mení upevnená šatka na ramene z ľavej na pravú stranu, kde je neskôr nakoniec úplne bez šatky. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama