Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doktor Rob Vern (Robert Foxworth) vypracovává pro papírenskou továrnu dobrozdání ohledně vlivu na životní prostředí. Přitom dochází ke strašlivému zjištění: splašková voda z továrny způsobila nenadálé mutace mezi místním zvířectvem. Netrvá to dlouho a jedna z bestií zaútočí... Krvavý horor s ekologickým podtextem. (Pohrobek)

Recenze (46)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku je to film o konflikte Indiánov s drevárskou spoločnosťou, čo mňa veľmi nebaví, ale našťastie neskôr sa to prenesie do kvalitného hororu, takže ten čas sa oplatí vydržať. Monštrá a efekty celkovo sú na vysokej úrovni, škoda len, že niektoré idú mimo kameru. Aj útok mývala je veľmi dobre spravený, čo sa bez digitálnych efektov fakt ťažko robilo. Ale okrem gore a monštier má film aj svoju ekologickú myšlienku, čo ej veľkým plusom... 80%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Frankenheiimerova podivnost. Film o zmutovaném medvědovi co vraždí každého kdo mu přijde do cesty. Takže na rovinu prvních 40 minut mě šíleně otravovalo. Nudil jsem se jak prase a nic nenaznačovalo že by mě film nějak zaujal. Postupem času se ale potvora utrhla ze řetězu a začlo kydlení které bylo zábavné. Navíc ta atmosféra lesa byla geniální, hustá mlha rozlezená všude byla krásná, a medvěd co začal plavat byl parádní. Nečekejte nijaké ultimátní gore na to se moc v tomhle filmu nehraje ale čekejte fakt parádní masky. Dobře sice už jde vidět zub času ale i tak mají co nabídnout, navíc medvěd je solidně slizkej. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Výborný a, nejen dle zdejšího poměrně nízkého počtu hodnocení, nedoceněný eko-horror, na kterém si nejvíce cením parádní práce maskérů... Obrovský zmutovaný medvěd trhá na kusy vše, co mu přijde pod ruku (tlapu), nedělaje rozdíly mezi dřevorubci, indiány nebo dokonce i mládeží ve spacáku... K tomu agresivní mýval a jiná zmutovaná havěť, skvělá, napínavá atmosféra... Jsem teď sám na sebe nasraný, že jsem tenhle kus tak dlouho odkládal... Časem si určitě dám další projekci... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako takový malý spojovací článek mezi Cronenbergovými Mláďaty a Scottovým Vetřelcem, obojí ze stejného roku, plus ekologický kontext. Některé scény jsou opravdu působivé - prostředí hlubokých horských lesů tomu hodně přidává. Samozřejmě nebudu zastírat, že je tenhle béčkový horor místy úsměvný (až nevýslovně blbý), ale nějak se mi podařilo od toho oprostit a užívat si solidní temnou atmosféru. John Frankenheimer to naštěstí dokázal tak nějak ukočírovat do velmi slušné hororové zábavy. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní ekologický horor ze staré školy, v němž vraždí asi pětimetrový zmutovaný medvěd v podání Kevina P. Halla. Veškeré efekty jsou tedy dílem ručiček šikovných maskérů, jejichž práce sice lehce zestárla, ale k atmosféře filmu se zkrátka hodí. Není nouze o napětí, lekačky i agresivní mývaly, k tomu nápadité mordy (spacák vede!) a režisérův šikovně skrytý nadhled, který dá o sobě vědět až v závěrečné scéně. Jinak snímek se natáčel v lesích Britské Kolumbie v Kanadě a znamenal předzvěst tzv. "Severského Hollywoodu," kdy spousta americké produkce se natáčela v Kanadské provincii. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Postavu zmutovaného medvěda ztvárnil v některých scénách debutující Kevin Peter Hall, v jiných byla pužita maketa. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama