Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Výbuch subglaciální sopky Katla obrátí život místní komunity vzhůru nohama a jako by to nestačilo, z ledu se začnou drát na povrch tajemství. (Netflix)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (2)

Katla (2021) 

Tento seriál se hodnotí složitě, protože to není jen líbí nelíbí, sedl nesedl. Nápad a prostředí ve kterém se to odehrává, kamera a hudební podkres...z fleku pět hvězd. A pokud by šlo jen o dvojdílný film, nejspíš je vysolím. Na Island bych mohl civět klidně i jen přes kameru přivázanou na hlavu nějaké ovce. Aspoň na tu část, kterou nám tvůrci ukázali. Na rozdíl od mnohých dalších jsem se nenudil...od začátku bylo jasné, že půjde o atmosféru, o to se napojit, zvolnit a zkusit se vcítit do postav. V tom potíž není. Ani bych nijak neřešil, že to nedávalo smysl. Někdy to tak být nemusí. Jenže po dvou epizodách se z mysteriozních okamžiků staly absurdní, zaraženě vám lítá obočí nahoru...takže se odpojíte a posmutněle doufáte, že se tvůrci vzpamatují...že šlo jen o úlet. Jenže brzy vám dojde, že tak, jak by jste se chovali vy, nebo většina lidí, se už postavy chovat nemůžou. Že je to rozklížené a nefunkční. Že budou dělat jen to, co se hodí scénáristům pro vytvoření vypjatých scén. A to je hodně laciné, amatérské a scénáristicky slaboučké. Mrzí mě to, protože ten potenciál tam byl obrovský. Mohla to být celosvětová pecka... kdyby psal scénář někdo schopný. Kromě něj bylo totiž vše skvělé....hahaha...ano, vím jak je to pitomé prohlášení. Málokdy se ale vidí takový kvalitativní nepoměr mezi jednou a všemi ostatními složkami filmu. ()

Zpod ledovce (2021) (E01) 

První epizoda plně naplňuje očekávání, která musela po traileru přijít. Premisa je super, provedení výborné, neznámé tváře a navíc Island. Člověk by vydržel koukat snad i jen na satelitní snímky, natož na skvělé záběry kvalitní kamery. Podle hodnocení dalších epizod to půjde asi do kopru...ale ten úvod je velmi slušný. ()

Reklama

Reklama