Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(6)

Minisérie zkoumá život v současném britském vězeňském systému z pohledu dvou zcela rozdílných mužů. Mark Cobden (Sean Bean) je učitel, manžel a otec, který při nehodě zabije nevinného člověka. Sžírá ho pocit viny a svůj čtyřletý trest proto bez váhání přijme. Je daleko od rodiny a netuší, co ho v drsném novém prostředí čeká. Musí se rychle naučit, jak přežít. Eric McNally (Stephen Graham) je vězeňský dozorce. Starostlivý a čestný muž se ze všech sil snaží chránit své svěřence, což je mnohdy náročný úkol. Věznice se potýká s nedostatkem personálu a rostoucí napětí vyvolává každodenní konflikty. Když jeden z nejnebezpečnějších vězňů odhalí jeho slabinu, Eric musí volit mezi svými zásadami a láskou k rodině. (HBO Europe)

(více)

Recenze (113)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný příběh z vězení, který není naprosto obvykle točen a přitom by byl zajímavý. Příběhy vězňů, potažmo bachařů, které se tu jen tak jakoby ledabyle objasňují, tuto mini sérii naprosto umocňují a dělají ji o to více netradiční a tím i o to více geniální. Netřeba popisovat děj...To se musí vidět...A má to sílu a věrohodnost a Sean to zahrál sqěle. Za mě 95% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ve finále o dost jiné, než jsem čekal. Ne úplně klasické, vězeňské drama, ale spíše psychologická studie dopadu vězení na zaměstnance a samotné vězně. Rozbíhá se to zvolna, aby to celé naprosto explodovalo v závěrečné epizodě, která byla asi tou nejlepší, co jsem za poslední roky viděl. A Sean Bean je borec. A herec! Dokázal, že umí zahrát i vesměs submisivního učitele, který se přes nástrahy svého trestu dokázal uhájit svou tvář a duši. Na rozdíl od (mnoha) jiných. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

První dva díly umně rozehrávají vězeňské drama připomínající mistrovský Oz, přičemž těžko uvěřit, že hned třetím dílem má vše končit. Během oné poslední třetiny však divák pochopí, že seriál má jen načrtnout jakousi cestu hlavní postavy za vykoupením a odpuštěním. Cílem tedy není komplexně vykreslit vězeňský systém, prim hraje lidský rozměr, konkrétně hlavní charakter a jeho prožívání. Bezpráví i bezmoc za mřížemi je vděčné téma, ale ani jeho opětovné zpracování není na škodu, pokud je provedeno tak dobře jako zde. 8/10 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Na lavici vedle sebe sedí dva muži a dávají se do řeči. Oba slušní, bezúhonní lidé, ale jeden je právě propouštěn z vězení, druhý tam naopak po verdiktu soudu půjde. Ten první si o malér dlouhodobě koledoval až vykoledoval. Druhý je ve svém povolání přísný, ale férový a chce jen chránit svého syna. Po dva roky spolu vycházejí vcelku dobře, ikdyž je jeden vězeň a druhý bachař. Skvělý scénář, výborné výkony herců, hlavně Seana Beana a Stephena Grahama. Téměř bezchybné psychologicko vězeňské drama. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

„Už jste byl uvězněnej?“ „Ne.“ „Všechno je jednou poprvý, co?“ Filmy z väzenského prostredia nesú veľa spoločných znakov, ale toto dielo je výnimočné. Väzenie je odstrašujúce miesto, kde si slabší jedinec vytrpí svoje. Sean Bean je autentický, tiež postava väzenského dozorcu Erica McNallyho (Stephen Graham) je napísaná a zahraná dôstojne. Film je o vine a treste. O dôsledku vlastných rozhodnutí. O vnútornom prežívaní a boji so sebou samým. Je plný smútku a bolesti. Dostanete predstavenie, po ktorom sa budete zamýšľať nad životom. Každý má vymeraný čas, rozhodnutie, ako nestrácať minúty, je na nás. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • 1. leden je 509. den Markova pobytu ve vězení. To znamená, že Mark nastoupil do vězení 10. srpna před 2 lety (pokud nebyl mezi nimi přestupný rok). (Rollo_Tomasi)
  • Závěrečná scéna v kavárně na molu se natáčela v pavilonu Southport Pier v Merseyside. Merseyside je metropolitní hrabství a ceremoniální hrabství v anglickém regionu Severozápadní Anglie. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama