Reklama

Reklama

Psanci

  • Španělsko Las leyes de la frontera (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Šikanovaný mladík se zakouká do dívky, která ho přivede mezi svoje kamarády. A léto plné krádeží, loupeží a lásky ve španělské Gironě roku 1978 může začít. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (60)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Film, co vám zajistí úžasný přenos do španělských sedmdesátek. Jo, takhle nějak to klidně mohlo vypadat. Scénář byl v pohodě, nic zlomového, všechno ostatní, od režie, přes kostýmy a zvuk, až po kameru, je naopak vymazlené do posledního puntíku. Z herců nikdo výrazně nevyniká, a v tom je nakonec asi ta krása. V kombinaci s dobrou hudbou se na to fakt moc hezky dívalo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní Španělská nádhera ve spolupráci s Netflixem opět boduje a já si to velmi příjemně užíval. Je to taková španělská variace na Bonnie a Clyde kombinující vícero žánrů v jednom a byť se může zdát film dějově jednodušší, tak po filmářské stránce se mu nedá absolutně nic vytknout. Příběh o introvertním mladíkovi, který se zaplete do špatné party a stává se z něj Teenage gangster a tohle téma je mi tak nějak už od přírody sympatické. Je to ze života, je zde hodně pravdy, fungující emoce, romantika, slušná akce, skvělé jsou i dramatické momenty, které díky skvělým hereckým výkonům mají správně dusnou atmosféru, dojde i na nějaký ten zvrat a dá se říct, že je film i slušnou zábavou, která by neměla urazit jak ženy, tak může- každý si zde najde svoje. Rozhodně film, který si zaslouží více pozornosti. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 8/10. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě mě tady hraje ta závěrečná nádherná skladba a jsem toho fakt plnej. Ta partička mě teda nějak sympatická nebyla, ale ta skvělá retro atmosféra šla do mě fakt na plno a celý to vyšperkoval dokonalý a maximálně silný konec. Vztrah Nacha a Tere byl jedinečný a příběhu dával jedinečnost a ty její oči, ten její pohled, to člověk nemusí bejt brejloun, aby kvůli němu propad peklu. Netflix mě naprosto nečekaně dostal do kolen. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…POKUD SPÁCHAL ZLOČIN, MUSÍ ZAPLATIT. ZÁKON JE PRO VŠECHNY STENÝ“…“ALE ŽIVOT NE…“  No… odvázanou mládež ve Španělsku můžeme představit jakkoliv. Tihle vykrádaj byty a lékárny, šukají jako veverky… a to všechno na konci 70tejch let. Není důvod jim fandit. Tohle nejsou zhulení květinový hipisáci, ale parchanti bez budoucnosti. Navíc trochu nuděj. Ovšem to finále je krásný! Lidský a nějak mi k tomu filmu nepasuje. Takže vlastně nevím, proč se na to dívat! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je natočen podle stejnojmenné knihy, kterou v roce 2016 napsal Javier Cercas. 2.)  Thx za titule „Jakub Doležal“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Horkokrevnost španělské nátury je velmi často promítnuta i do jejich nekompromisních thrillerů a Psanci jsou toho dalším zářným důkazem. Tenhle retrovýlet do sedmdesátkového Katalánska má všechno, co má našlapané krimi mít. A já jsem si zas projednou potvrdil, jak miluju španělštinu a jak aspoň ti Jihoevropané ví, jak nakládat s budgetem Netflixu. [viděno na Netflixu 10.9.2023] ()

Související novinky

36. Premios Goya – výsledky

36. Premios Goya – výsledky

13.02.2022

Ve Valencii byly v sobotu 12. února 2022 předány výroční španělské filmové ceny Goya. Režisérem slavnostního ceremoniálu, jenž se uskutečnil v operním divadle Palau de les Arts Reina Sofía, byl… (více)

Reklama

Reklama