Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ještě před Arthurem C. Clarkem, Vetřelcem, Hvězdnými válkami a jinými velkými jmény žánru sci-fi vstoupila do mého vesmíru posádka kosmické lodi Střelec. Bylo mi nějakých pět let, pachatelem byla již neexistující TV stanice OK3 a já si pamatuju spoustu fragmentů dodnes. Spolu s katalogem vesmírných modelů lega System zakladatel mé science fiction éry. ;-) ()

Candid 

všechny recenze uživatele

Společně s Kačeřími příběhy patřil k seriálům, na kterých jsem si na základce ujížděla, když jsem byla nemocná. Oproti kačerům jsme ale zvládli nahrát jen jednu kazetu, která končila scénou, kde na nějaké planetě hlavní hrdinové padají do jakéhosi písečného víru... střih a šum :) Nedávno jsem si pro zajímavost zkusila Dobrodruhy zase pustit, ale nebylo to úplně ono, no jo, už mi není deset... jako malá jsem to ale milovala. Nostalgie vždycky vítězí :) ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že čím víc pracujeme, tím jsme chudší. Tohle byla moje srdcovka. Miloval jsem ten seriál o looserech z vesmíru, když ho začátkem 90. let dávali s šíleně technicky nekvalitním dabingem v TV. To mi bylo asi tak 6 let. LP 2023 jsem si seriál pustil (s tím dabingem) znovu a překvapilo mě jak vážná témata se tam řeší a kolik toho i dnes dokáže říct. A je to zábava. Chytlavá melodie znělky se mi v dětství vryla do paměti a už tam zůstala. Jen jsem si tenkrát myslel, že jde o francouzský seriál, a ono to bylo mé první anime :) ()

Burdock 

všechny recenze uživatele

Po odkoukání asi 10 dílů dnes, po dvaceti letech, co sem na to koukal jako malý prcek, mi to přijde pořád docela dobré. Dnes mi to sice připadá dost naivní a hrozně přeslazené, a ten český dabing je docela ukřičený a nepříjemný na poslech, jinak ale stále pěkné. Takže hodnotim nostalgicky za 4*, i když by se hodilo tak 3* http://www.volny.cz/tthomas/dobr/ ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzi jsou seríálem number ONE mého mládí. Těch krásných chvil, co jsem prožil po boku televize, kde běžel tento seriál...ach...... Nedávno jsem se dal do stahování některých dílů a musím říci, že - ač již jsem starší - tak Dobrodruzi pro mě SKORO neztratili nic ze své krásy. Jen těžko najdete seriál, který je vhodný i pro děti, i pro dospělé a který dokáže takovým nádherným způsobem pojednávat mimo jiné i o otázkách morálky, odpovědnosti, či přátelství... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Ještě než se začalo s výrobou seriálu, vznikl v roce 1982 pětiminutový díl s původní animací z komiksu. (geklon)
  • Gérard a profesorka Anna se vzali 15. května. V epizodě Chamtivci (1987) je toto datum zaškrtnuto na nástěnném kalendáři jako výročí svatby. (Kri-kri)
  • V 50. dílu se Gerardovi poprvé objevila vráska na nose (je to patrné při odlesku obličeje v navigačním radaru), od 57. dílu ji pak už má pravidelně. (geklon)

Reklama

Reklama