Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Být Dobrodruzi více dospělejší a do opravdové sci-fi laděnější, šlo by o kvalitní seriál bez ohledu na to, že je animovaný a vystupují v něm divné zvířecí ksichty, ale bohužel, dospělý není téměř vůbec a tu opravdovou vědeckou fikci aby člověk hledal pod mikroskopem. Ale nostalgie a vzpomínky na doby, kdy jsem seriál sledoval na OK3, dělají své a s Dobrodruhy se tak jednou za pět let rád shledám a podívám na pár dílů. Na pět hvězd to ale není. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomuhle seriálu by mělo být desetihvězdičkové bodování. Roztržitý inženýr, svědomitý kapitán a nezodpovědný Rama, tohle byly nejoblíbenější postavičky nejoblíbenějšího animovaného seriálu. Co díl to nový originální příběh, ať už s hororovým, fantasy nebo technickým prosrtředím společnosti jednotlivých planet. Dobrodružství, napětí, jednoduchost a přitom poučení šly ruku v ruce v tomto úžasném dílku, které kdysi vysílala OK3. Kde jsou ty časy? ()

Reklama

Eluin 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzi jsou seríálem number ONE mého mládí. Těch krásných chvil, co jsem prožil po boku televize, kde běžel tento seriál...ach...... Nedávno jsem se dal do stahování některých dílů a musím říci, že - ač již jsem starší - tak Dobrodruzi pro mě SKORO neztratili nic ze své krásy. Jen těžko najdete seriál, který je vhodný i pro děti, i pro dospělé a který dokáže takovým nádherným způsobem pojednávat mimo jiné i o otázkách morálky, odpovědnosti, či přátelství... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

První anime byla u nás přece Včelka Mája! Osvěžení téhle mlhavé a roztříštěné vzpomínky z tajemného kanálu OK3 určitě nelituju. Třináct příběhů jedné vesmírné party, co se starou vesmírnou plechovkou bez klimatizace skončila u instalace vesmírných záchodků a motivací pro jakékoliv dobrodružství jí je uživit rodinu. Každá druhá zakázka končí fiaskem, každé druhé přistání je nouzové a ze zachraňování jiných civilizací zbude tak akorát na opravu lodi. Celý čas zápasí s holou existencí, neshodami a ze všeho je musí tahat chlupatá okurka hrou na loutnu. Příběhy mají v sobě pokaždé nějaké poselství, často dobové (studená válka, jaderná hrozba, plukovník Dadáfí :D), ale ta jsou zabalena do fantaskních, nápaditých a barvitých prostředí a příběhů, se kterými naprosto bezbolestně splynou. A i když některé hodnoty poněkud zestárly, opravdové přátelství zůstává. Dobrodruzi jsou téměř ideální rodinný seriál, který myslí i na dospělé a děti rozhodně nepodceňuje. ()

denbrough 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál byl pro mě TENKRÁT jako droga... Zbožňoval jsem ho, a vzpomínám si, jak den co den běžel na OK3... Nečekal jsem, že na něj ještě někdy narazím, protože jsem za těch 15? let zapomněl název.. A úvodní song byl určitě ve francouzštině, to vím... Jen jsem myslel, že tenhle seriál měl mnohem víc dílů, nějakých 300??? Jsem docela překvapen, že pouze 77... Výborná vzpomínka... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Na konci 47. dílu čte ve skladu potravinové pomoci Gerard štítky na pytlích z roku 2015 a 2016 s tím, že jsou tam již několik let. Dá se tedy usoudit, že seriál se podle autorů odehrává zhruba okolo roku 2020. (geklon)
  • Ještě než se začalo s výrobou seriálu, vznikl v roce 1982 pětiminutový díl s původní animací z komiksu. (geklon)
  • Originální znělku v japonštině nazpíval Hironobu Kageyama, slova k písni napsal Aku Yuu. (geklon)

Reklama

Reklama