Reklama

Reklama

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává počátkem 20.stol., kdy se tanečnice stává romantickou spojnicí dvou mužů, pasáka a markýze.....Hrdinkou je Leni, pár efektních scén, na začátku pasák zardousí vlka, na konci protivníka. ()

Cecilka 

všechny recenze uživatele

Po peripetiích a odkládaném natáčení, které způsobil konec 2. světové a 10tiletý proces denacifikace, se Riefenstahlové podařilo své dílo dokonat... Bohužel slávy Olympie nebo Inpressionen unter Wasser stejně nedosáhla ()

Reklama

Galerie (2)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o hraný film s nejdelší dobou vzniku - 14 let od začátku natáčení do uvedení. Některé zdroje uvádějí "jen" 13 let a o prvenství ho dělí s čínským Bethune (1977), ale podle životopisu Leni Riefenstahl od Stevena Bacha začalo natáčení na jaře 1940, přerušeno bylo 1944 a premiéra se konala 11. února 1954. Původně předpokládané šestiměsíční natáčení se vlivem nehod, Lenina špatného zdravotního stavu a chybného plánování protáhlo na pět let. (kenny.h)
  • V roku 1944, kedy boli Babelsbergské filmové štúdiá bombardované, sa produkcia presťahovala do pražských ateliérov na Barrandove. V Prahe vznikli predovšetkým niektoré interiérové ​​scény. Nákladné dekorácie vybudované na Barrandove boli zrejme poslednými finančnými klincami do rakvy už aj tak značne predraženej produkcie. Finančné problémy produkcie, ktorá už prekročila výdavky 8,5 miliónov ríšskych mariek boli neúnosné a navyše problémy ku koncu vojny s chýbajúcim filmovým materiálom. (Raccoon.city)
  • Původně plánované natáčení ve Španělsku bylo z válečných důvodů zrušeno. Natáčelo se tak v italských Dolomitech, bavorských Alpách, berlínském studiu Babelsberg a pražském Barrandově. (kenny.h)

Reklama

Reklama