Reklama

Reklama

Království zombie: Ashin ze severu

  • Jižní Korea 킹덤 외전: 아신 (více)
Jižní Korea, 2021, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragédie, zrada a záhadný objev přiživují pomstu mladé ženy za ztrátu jejího kmene a rodiny v této speciální epizodě seriálu Kingdom. (mikki089)

Recenze (63)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Klasický road revenge twist na původní seriál Kingdom,který sám o sobě je skvělý. Ve filmové verzi už to tak úplně nefunguje, celou dobu jsem měl pocit že téma i zápletka tu hodinu a půl dotahují na sílu jako já dnes posledních 10km na kole, což bylo přesně o 10km víc, než by mi bylo příjemné. A tak je to i s Ashin ze severu. Není to špatný, jsou tma části, co si musí člověk vyloženě protrpět a "sladké finále" tak už moc sladce nechutná. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě, znalost seriálu vůbec není nutnost. Spojení se seriálem zprostředkovává jen jediná scéna vysvětlující “jak doktor ke kytince přišel”. Mě osobně to přišlo dokonce jako nevýhoda. Opět se totiž ukázalo, že ani autoři nejsou schopni udržet svá vlastní pravidla. Přece jen. Srna sežere zombie-kytku = zombie-srna (OK). Zombie-srnu sežere tygr = zombie-tygr (OK). Zombie-tygr sežere vesničana = mrtvý vesničan (WTF!? Sem jako nedával u seriálu pozor nebo co?). To, že sprintbie pobíhají po obrazovce jen pár minut, považuji spíše za plus (jejich výskyt je urážka žánru sama o sobě) a bordel v postavách (někdo vykosí někoho a pak zase někdo někoho - všechno šikmooký a stejně oblečený, takže motiv zůstal někde v rýžovém poli) také ničemu nepomáhá.Vizuálně je vše naprosto fenomenální. LOL faktor zajistila pipka na závěr jak s PĚTI šípy v toulci zamachuje na 12 jezdců na koních (vybavených také luky mimochodem). ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Budoucí zombílaň sežere současnou zombí kytku, na níž nakladl zombívejce patrně zombímotýl, budoucí zombítygr sežere zombílaň a hurá nekrotizovat ťamany. Docela by mě v tom zombípotravním řetězci zajímalo, v co by se asi tak proměnil normální člověk, kdyby jej pohryzal nemrtvý Korejec, a jestli by se taky choval jako nesveprávný kokot, ať už zombifikován, či nikoliv. Opět krásně natočeno, ovšem oproti výživnému a svižnému seroši, který se jako mávnutím kouzelného Samsungu přeqapivě povedlo udržet před hranicí obvyklého asijského čurákování, kapku posun směrem k nudné a přitroublé zombíkomédii, brutálně vatěné sáááááhodlouhými záběry na korejské krajinky a na, do dáli strnule čumící či pooooomalu tětivu napínající, neohroženou mstitelku, neporazitelnou bojovnici a bezkonkurenční ostrostřelkyni Putch Mi-Look. Ale furt se to ještě jakž takž dá, aniž byste vyblili čerstvě natrávené kimchi nebo měli po skončení neodolatelnou chuť jít neuroticky kopat do svého hyundaie. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že sem očekával něco jiného a když tím myslím, něco jiného, tak tím myslím takovou tu klasickou záležitost, kdy hlavní hrdinka si půjde pro tu pomstu a na konci toho všeho, bude lepší. To že tenhle "film", se mnou vymrdá (ještě slušně řečeno) bylo fakt něco, s čím sem nepočítal a musím v tomhle směru tedy pochválit to, že si tvůrci rozhodli pro tuhle cestu. Je škoda, že zde nejsou vedlejší postavy víc do hloubky zpracovány a jejich zlikvidování, by tak mělo hlubší dopad. Ji-hyeon Jeon vidět po letech je radost a je skvělá, takže tady se neni o čem bavit. Lov na tygra mohl být delší, ale masakr v pevnosti, to docela dobře vynahrazuje. Co musím však vychválit, je zpracovaní a stylizace prostředí ve filmu, ten velký důraz na barvy je famozní, les v mlze, les při lovu na tygra, lány pšenice, pevnost, všechny tyhle oblasti mají svoji vlastní osobnost a sou úchvatně vyobrazeny. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý prequel k tomuto seriálu. Odehrává se pár let před v úplně jin oblasti a zaměřuje se na jiné postavy. Hlavní je Ashin, která se zničení své vesnice rozhodne vzít zodpovědnost do vlastních rukou a potrestat vrahy své rodiny. K tomu ji pomůže i ona fialová květina. Ze začátku se toho moc neděje a vše se točí kolem tygra. Na konci ale uvidíme klasickou zombie akci. Sice to hezky seriál rozšiřuje, ale rozhodně nám to neodpovědělo na vše. Třeba se ještě něčeho dočkáme. "Přinesla jsem vám hostinu." ()

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama