Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutočná multi-žánrová nádhera, ktorá geniálnym spôsobom kombinuje politický thriller, epické historické rozprávanie a zombie survival horor... Je pre mňa takmer neuveriteľné, akým spôsobom dokázali tvorcovia spracovať tému oživlých mŕtvol (ktorých správanie je mimochodom výborne premyslené) na pozadí historických udalostí s tým, že to vyzerá ako keby sa to naozaj mohlo stať – ja som im to zhltol aj s navijakom a užíval som si každú jednu epizódu s tým pocitom, že je to natočené podľa skutočných udalostí (a vôbec mi nevadí, že nie je 😁). Prepracovaná ponurá atmosféra tomu vynikajúcim spôsobom pridáva na kvalite a k tomu ešte tie kulisy! Skoro som z nich odpadol! Všetky do jednej vyzerajú, ako keby reálne boli z danej doby a to isté platí aj o kostýmoch (každá jedna postava je oblečená do historického "dress-codu", dokonca aj zombíci), vďaka ktorým je celý tento seriál tak nesmierne autentický... Potom tu je ešte veľmi sympatické herecké obsadenie, všetkým ich výkonom som absolútne veril, svoje postavy zahrali bezchybne a popritom (dopĺňaní parádnym soundtrackom) boli ešte aj mimoriadne cool (nevadí mi, že som si zapamätal iba štyri mená 😀). No, a zostáva tu ešte ten jazyk... Mne osobne ani v najmenšom neprekážal, už v prvých minútach som si naň zvykol a naladil som sa na ich vlnu, ale tiež je pravdou aj to, že ak by to bolo v angličtine, hneď by som dal hviezdičku dole, pretože by tam ani trochu nepasovala a dosť by ma vytáčala... Pre zhrnutie, Kingdeom odporúčam úplne každému fanúšikovi zombie tematiky a s čistým svedomím mu môžem dať 9 kráľovských palácov z 10, pretože som naozaj spokojný. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Seriál Kingdom funguje vo všetkých rovinách a polohách, ktoré si zaumienil. Výborne zmáknutá seriálovosť a nadväznosť (nebingeoval som), výborné a jasné politické i intrigánske prostredie, vydarení zombieci a aj ich ataky. Herecky na pomery juhokorejskej televíznej tvorby taktiež nadpriemerné a veľmi ma teší, že Kingdom dáva presne taký zombie fanservis, ktorý sme očakávali od Game of thrones, ale sme ho bohužiaľ nedostali. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Věru, mezi zombie seriály špička, ale jen kvůli morálně pochybné a neschopné postavě zbabělce a hňupa, který neváhá udělat rozhodnutí ohrožující život hromady lidí, a jenž přebíhá mezi oběma stranami barikády, jak se to hodí, ale asi protože se chová jako naivní jelito, je všemi bláhosklonně tolerován a vše mu projde, bych seriálu nedal 5*, ani kdyby to byl excelentní náser. Tvůrci si pomáhají v rámci nekomplikování děje několika berličkami typu hrdinové v prekérní situaci, střih a hrdinové zdrhají na místě, kam kdyby se chtěli dostat, tak většina to nestihne a zařve. O častém zabíjení nemrtvých sekem přes krk nemluvě. Ale dost frflání, je to pořád dost dobré, výpravné, napínavé a zasazením do historické epochy korejských dějin atraktivní. 1. a 2. série: 8/10. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Tohle je absolutní bomba, ač se v tomto kritickém období Asiaté rozznášející chorobu těžko sledují. Oproti novodobým apokalypsám, za něž může v dnešních scénářích záhadný virus, to má v Kingdom na svědomí květ života a celá tato historická dobová zombie záležitost ji zobrazuje z mytologického hlediska a ještě navíc vzděláva v oblasti sinologie a historicko-kulturních kontextů Korei, už jen třeba v podobě úžasných kostýmů. Příběh tu podepírají až pohádkově vykreslené charaktery (zbabělá šlechta, statečný princ, krutá královna, zrůdná monstra). Přišlo mi to jako taková epizoda The Walking Dead v korejském historickém pojetí. V podstatě vlastně korejská zombie Hra o Trůny. Hororová stránka fungovala na jedničku stejně tak i akční a bojové scény. Scéna ve vězeňské cele naprosto originální a funny. Scéna s ženou s ročním miminem na zádech utíkající před zombie naprosto dechberoucí a surová. A asi poprvé jsem viděla, jak si zombie pravidelně padají při běhu pod nohy, nebo jak plavou pod vodou. Vskutku originální pojetí už jen díky tomu, že za úsvitu zombie zalézají pod domy, kde zkamění. Už se těším na přídavek. 2. série Kingdom opravdu nezná hranic a Jižní Korea ukazuje, že filmařsky ani zdaleka není pozadu a naopak dokáže se postarat o takovou akci, jako svět neviděl. Druhá série je ještě dynamičtější, akčnější, krvavější, promyšlenější a dějovější. Scénář nabízí nové zvraty, dočkáme se i dalšího královského dramatu a výprava je opět neskutečná. Zombie jsou odolnější, než dřív, ale hrdinové chytřejší. Potěšil otevřený konec, protože další nášup tohohle skvostu si stoprocentně nechám líbit. Jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení z Koreje. Zombie ve středověku jsou vyobrazeny konečně trochu jako svižnější stvoření ala Úsvit mrtvých. Než se vykrystalizovaly vůdčí postavy, tak byl první díl trochu seznamovací, zmatenější, kór když všichni vypadají stejně, ale postupně to začne nabírat na obrátkách, až to skončí pekelným cliffhangerem. Druhá řada parádní a k plnému počtu chybí málo. (hodnocení za 1. - 2. sérii) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Natočit každou epizodu stálo více než 1,78 milionu amerických dolarů. (MeanWhile)
  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama