Reklama

Reklama

Kam motýli nelétají

  • Slovensko Kam motýle nelietajú (festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Daniel je divnej týpek, který žije odevzdaně svému osudu s věčně rozhádanými rodiči. Od lidí si drží odstup, nemá žádné přátele, nikdo mu nerozumí, je jinej. Bude mu devatenáct, a to poslední, čím by teď chtěl trávit svůj čas, je příprava na blížící se maturitu. Adam je jeho třídní učitel. Je to gay, žije ve svazku se svým mladším partnerem Davidem a svoje přísně střežené soukromí nechává zamknuté za dveřmi jejich bytu. Daniel a Adam zkrátka žijí každý ve své bublině. Až do chvíle, kdy se spolu ocitnou v ohrožení života. Ztraceni ve tmě, odstřiženi od zbytku světa, hledají společně cestu ven. Jak daleko budou ochotni zajít? (boood)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (19)

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Za mě je tento film velkým překvapením.Nic jsem od něj nečekal.Jiří Vojta, opět hraje gaye, Daniel Krejčík opět hraje rozmazleneho studenta, co neví, co s životem dál a ani si ho neváží.Film je postaven na skvělých hereckých výkonech těchto dvou, chemie mezi nimi funguje dobře, a dialozích a tvůrci se snažili natočit psychologické drama.Na Hithitu chtěli na tento film vybrat 680 tis.Vybrali něco přes čtvrt milionu, tak nedostali nic.Je skvělé, že peníze sehnali jinde, že film natočili za málo peněz,  že to není průšvih a ještě, že ho dostali do kin a na mezinárodní festivaly. Za mě 60% za syrové zpracování. Ale Jiří Vojta, ani Daniel Krejčík se za roli v tomto filmu stydět nemusí. ()

Vondy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších českých filmů od roku 2000. Ano, zkušený speleolog najde ve filmové jeskyni spoustu nesrovnalostí. Ano, specialista na queer studia možná občas provalí očima. A ano, i v učitelských postavách uvidí učitel stereotypy. Ovšem tyto tři aspekty filmu takto v kombinaci nejen nerušily, ale dokonce se překvapivě příjemně doplňovaly. Prostředí je na film až extrémně realistické, vztahy uvěřitelné, děj zajímavý. Nemůžu nedoporučit. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Nevydržitelně dlouhý a nudný film. Autoři se pokouší rozpoutat psychologické drama v jeskyních, ale nefunguje ani jedna poloha filmu, ani ten údajný zápas o holý život, provázený spoustou nelogických věcí. Zpočátku jsem docela chválil neokoukané herecké obsazení, ale záhy jsem zjistil, že jim to mezi sebou vůbec nefunguje a jsou to jen neobratní herci. Asi i ta jedna hvězdička je nakonec příliš. ()

Korpy22 

všechny recenze uživatele

Kam motýli nelétají? Do břicha? Do jeskyně? Učitel a žák zavřeni do jeskyně a uvedeni do nepříjemné situace spouští 2 hodiny dlouhý dialog. Opravdu těžký herecký úkol, který Dan Krejčík a Jiří Vojta zvládli skvěle. Scénář je totiž napsaný velmi autenticky a nesnaží se být přehnaně romantický ani vtipný, ani strašidelný. Prostě se jen mluví o životě a tom jaký je, obzvláště když je člověk gay. Věřím, že spoustě hetero lidem, obzvláště mužům bude tento film připadat neskutečně dlouhý a zbytečný. Pro gaye, je to ale vzrušující napínavé sledování cesty ven. Sledování Coming outu. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mi Jiří Vojta nepřišel moc přesvědčivý gay a Daniel Krejčík mi v některých scénách se svými malinkými vráskami kolem nosu a úst už nepřipomínal maturanta, nicméně vše se tak nějak obrousilo a díky příběhu se z celého projektu vyloupl velmi dobrý film, kde po ukončení ve mě doznívalo poselství příběhu a nemohu nic víc, jen snímek doporučit ... 9887 (a nějací homofobní odpaďáci zde v recenzích jsou mě ukradení) ()

Galerie (133)

Reklama

Reklama