Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedného dňa na konci 19. storočia sa život 14-ročnej Lise (Flora Ofelia Hofmann Lindahl) navždy zmení. Je najstaršia zo svojich súrodencov, prvá v rodine, ktorá chodí do školy a je plná nádeje a dôvery v život. Keď však jej matka začne rodiť, rýchlo sa ukáže, že niečo nie je v poriadku. Ako prichádza noc a pôrod postupuje, Lise začína chápať, že deň, ktorý sa začal v detstve, sa môže skončiť tým, že sa stane ženou domu. (PeterSD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (13)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Seveřané kruté životní osudy zkrátka umí, a když mají k dispozici komorní příběh z 19. století, tak to platí dvojnásob. Život na venkově je zobrazen se všemi klady, ale hlavně hromadou záporů. Některé scény jdou až za hranu stravitelnosti a pohled na předčasně dospívající hlavní hrdinku skutečně není příjemný. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Zemřela matka, do hrobu dána, siroty pro ní plakali.. ale ne příliš dlouho, život jde dál. Toto bylo nakonec sdělením, nebo jsem něco nepochopil? Depresivní děj se odehrává skoro komplet během jednoho dne a noci, po nichž si domácí porod většina lidí rychle rozmyslí. Svět tu vnímáme očima nejstarší dcery, násilím donucené k předčasné dospělosti, a je to celé takový klasický euroart. Jakožto ateistu mě ta nábo-ženská poetika filmu nechala emocionálně chladným, díkybohu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad do života na dánskom vidieku na sklonku 19. storočia. Hlavná herečka to zahrala perfektne, myslím, že nikto nie je na pochybách, čo sa jej celú tú noc honilo hlavou. Jedna veľká tragédia a jej životným snom je koniec... a šmitec. Za tie dobové reálie prst hore. Nadpriemer. 75/100 ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Výborne, pútavo a nápadito natočené nič. Scenár by sa dal zhrnúť na pol strany. Keby tam celý čas mater nevrieskala v pôrodných bolestiach, nebehali vo dne v noci po tráve bosí, a pridali trošku deja, bol by to super film. Ale zase sa raz ukázalo, že cirkev je pôvodcom všetkého zla na zemi. Máti vrešťala ako keby mala porodiť votrelca, všade krvi ako pri zabíjačke, ale odmietala lekára, lebo Boh rozhoduje, čo bude. Ženy musia samozrejme chodiť bosé a vkuse tehotné, chodiť s hrablami, chovať hydinu, variť a poslúchať despotických čurákov, a modliť sa, lebo Boh tak rozhodol. A vkuse sa modliť ako prijebaní, a keď niečo, za čo sa modlili, nevyjde, tak Boh ich skúša, a keď to vyjde, tak Boh im pomohol. Klasický, jednoduchý príbeh o zadubených "Bohom" zahriačených kreténoch a kreténkach. Boha im! ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Pomalé tempo tomu nepřidalo.Zdlouhavé záběry jako by se předpokládalo že divák je tak tupý  a potřebuje si v hlavě vyhodnotit to,na co se v tom momentě dívá.....Je to o matce která neustále rodí jedno dítě za druhým až se to zasekne.Na jedné straně blokuje pomoc doktora babka , která není schopná kvůli konvencím překročit svůj stín a nechá vše na Bohu a na druhé straně dívka, která touží po lepším životě  a vše se jí v jeden moment zhroutí. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama