Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max je Žid, který přežil holocaust v Německu v roce 1945. Setkává se s radikální židovskou odbojovou skupinou, která stejně jako on ztratila veškerou naději na budoucnost poté, co je nacisté připravili o existenci a vyvraždili celé jejich rodiny. Sní o velkolepé odplatě za příkoří spáchané na židovském národě, oko za oko, zub za zub. Max se začíná s hrůznými záměry skupiny ztotožňovat... Film natočený podle skutečných událostí vypráví o nebezpečné a odvážné tajné operaci nazvané Plán A, v rámci níž skupina Židů, kteří přežili holocaust, plánovala otrávit německý vodovodní systém a zabít šest milionů Němců. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (12)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ak som to správne pochopil, tak jedna skupina samozvaných židovských pomstiteľov naháňa druhú skupinu židov, ktorý sa rozhodli brať spravodlivosť do vlastných rúk, niekde v povojnovom nemecku. To celé s dialógmi, v ktorých si predávali informácie, s ktorými v 45 nemohli disponovať. A samozrejme, druhá polka filmu v tme. Nesmie chýbať punc skutočného príbehu a židovské vyplakávanie. Výpovedná hodnota žiadna, tempo žiadna, gradácia žiadna, nič, čím by ma to upútalo. Aspoň to obsadenie ušlo. Slabé 2 z 5 ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nemecky film podla skutocnej udalosti,o ktorej som az doteraz nepocul,no o to viac ma to zaujalo a urcite si tato zalezitost nezasluzi take slabe hodnotenie,podla mna je to vyborne natocene,zahrane a ani to nie je nudne,prave naopak,dej ma natolko zaujal,ze som sa ani nenazdal a uz sli zaverecne titulky,mne sa to pacilo...:-) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silná udalosť, historicky známa, našťastie nesplnená. Ale film veľa z nej neponúka, skôr len tlčie do hlavy holocaust a právo na pomstu. A skôr ospravedlňuje tento šialený nápad, ktorý len poukazuje na to, že táto skupina ľudí stále žije v Starom zákone, výnimkou bol len asi hlavný hrdina. Film však ukazuje, že šlo o odvážny pokus resp. ideu. Niekomu tu riadne šibe. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o působení židovských jednotek v Německu krátce po skončení Druhé světové války. Vedle oficiálních, fungujících pod britským velením a snažících se chytat někdejší válečné zločince, zde působí ještě další s mnohem děsivějším plánem pomsty ... Natočeno na jistotu s mnoha brutálními momenty a otázkami, která asi na mysli po přečtení synopse vytanou každému. Navíc tím, jak se film odkazuje na reálný příběh, předem divák ví, jak to dopadne, protože o ničem takovém se v dějepise neučil. Takže trochu předvídatelné. Ale i tak dobré, jiný pohled na Německo roku '45, holocaust a okrajově i na vznik Izraele. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Těsně poválečný film na téma, o kterém jsem neměl ani ponětí, ale podle toho co jsem si přečetl, tak věrohodně okopírovali události, které se ve skutečnosti udály. Jenom to nebylo až tak dějově zpracované, aby to více zaujalo. Převážně prostřední část byla dost mdlá. Například Brankář, sic z fotbalového prostředí, s podobnými ambicemi dokázal z příběhu vytěžit daleko více. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama