Reklama

Reklama

Shiny_Flakes: Náctiletý drogový baron

  • Německo Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Max S. prozradí, jak v pubertě vybudoval drogové impérium z dětského pokoje. Příběh, podle kterého vznikl seriál Jak prodávat drogy přes internet (rychle). (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl seriál inspirovaný touhle skutečnou událostí. Velmi mě nadchnul, a i přestože se od reality výrazně odlišuje, oba dva počiny jsou povedené. Dokument je přece jen o něco méně záživný a chybí mu emoce (což dávám za vinu replikovaným scénám a chladným rozhovorům s jednotlivými aktéry), ale nové informace a veškeré detaily okolo celé kauzy tvoří z Maxova života originální a zajímavý příběh. Max je po osobnostní stránce skutečně někde jinde a jen budoucnost ukáže, jestli tahle "výjimečnost" bude hrát v jeho prospěch a ukáže se jako užitečná, či nikoliv a uvidíme jej znovu za mřížemi. Nicméně ačkoliv se držím od drog dál a ať už je to po morální stránce kdovíjaké, nějaké uznání u mě za to, co se mu podařilo vybudovat, přece jen má. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Max je mladý chalan s neuveriteľným potenciálom. Na jeho nešťastie sa ho rozhodol využiť na páchanie nezákonnej drogovej činnosti navyše pod nosom svojich rodičov. Z mladíka sa stáva vďaka jeho alter egu Shiny_flakes najväčší drogový dealer v Nemecku. Postupne sa mu ale biznis začína vymykať spod kontroly a prichádzajú chyby. ktoré k nemu privedú ozbrojené zložky.  Prevedenie: Dokument mapuje celý proces od prvotnej myšlienky cez realizáciu až po koniec drogovej kariéry. Všetko pekne chronologicky usporiadané a navyše s komentármi hlavného protagonistu. Škoda, že mladý ľudia s takým intelektom aký má Max, sa ho rozhodnú uplatniť na ciele nie príliš korešpondujúce so zákonom. Ďalšou vecou, ktorá je na plač je justícia, ktorá po zabavení viac ako tony drog mladíka po troch rokoch dobrého správania oslobodzuje. A on ako sa dalo očakávať v tom zas pláva. 82% ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Celý to působí tak neuvěřitelně a absurdně, že jsem dost dlouho hledal na netu různý informace, abych se ujistil, že se tohle opravdu stalo a není to smyšlenej příběh zpracovanej formou dokumentu. To, že devatenáctiletej klučina během velice krátké doby dotáhl po technické stránce takovej mechanismus k dokonalosti, je určitě obdivuhodný (velká většina lidí neumí vytvořit ani úplně obyčejný webovky, natož propojit něco takovýho dohromady). Ale absolutně nedokážu pobrat některý věci a v průběhu sledování jsem si položil hned několik otázek. Jeho e-shop nebyl na dark netu, ale prostě normálně veřejně na síti, i když s určitým šifrováním a krytím. To třeba poskytovateli domény nebylo ani trochu podezřelý za celou dobu fungování webu, co se to tam děje? A přichází na řadu druhá otázka! Jeho matka je tupá, slepá a hluchá kráva, která si ničeho nevšimla? Nebylo jí divný, že její syn v 19 letech nechodí do školy nebo do práce? Je furt doma, zamyká se v pokoji a ona téměř dva roky nevstoupila do jeho pokoje, když spolu bydleli v jednom bytě? Měl tam naskládaných několik set kilo drog, hromady krabic, mlátil tam kladivem a majzlíkem do krystalů, chystal zásilky atd. A ona vůbec nic neviděla, ani neslyšela? Co je to za matku?! Tomu se mně ani nechce věřit! Nicméně když se podíváte na jeho arogantní úsměv a takový ty neurčitý, obecný a nicneříkající odpovědi, je jasný, že je chlapec vysmátej (má ty prachy někde ulitý) a celý to bere jako nějakou hru. Ale jednou přijde "game over" a bude po prdeli. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Jeho naivní příběh je až neskutečný. Už ten nápad prodávat a mít všechny drogy doma je blbost. Možná proto to nikoho nenapadlo a on tím, že nemá žádné morální zábrany tak proč ne. Ale z dokumentu je jasné, že Maximilian Schmidt není zvlášť brilantní, ale osamělí. Nemá žádnou rodinu, nebo o ni tak nepřemýšlí. Matka se o něj nikdy nestarala a vůbec si ho nevšímala. Otec neznámí. To pro dospívajícího kluka musí být strašný a tak se uchílí k tomu, že se nikdy citově neangažuje a otupí se do takové míry až se z něj stane zločinec. A i proto je aktuálně opět stíhaný, následky ho nezajímají. Jinak naprosto precizní dokument. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Vysmiatý chlapec, ktorý sa rozhodol po 4 a pol rokoch v base celý svoj jednoduchý kriminálny príbeh zrekonštruovať a dať ho na film. Dokument je spravený celkom kvalitne a jednoducho chronologicky s časom. Je ale príliš dlhý, ale aj keď je z veľkej časti takmer bez napätia, celkom rád som to dopozeral. Človek bude vždy robiť to, v čom je dobrý a čo ho baví a aj pre tohto hlavného hrdinu bude maximálne skľučujúce, ak sa bude musieť držať úplne bokom. Takže som už teraz zvedavý na "dvojku". ()

Reklama

Reklama