Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Soukromá vyšetřovatelka tvrdí, že je silně paranoidní. Nastoupí proto do psychiatrické léčebny, aby tam přišla na kloub záhadné smrti jednoho pacienta. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (143)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přepřekopimbičanvatěnolo. Vizuálně skvělé, obsazeno, zahráno a natočeno krásně, je se na co dívat, stopáž se mi zdá přepálená, obratů jako v krasobruslení, v konečném důsledku mě to vcelku rozladilo, ale to je věc vkusu. Určitě se jedná o film, který pozornost zaslouží, otázka je, zda se na to bude chtít divák podívat ještě jednou. Každopádně je to schůdnější, než řada psychedelických experimentů, která se v posledních letech vynořila, kladné ohlasy chápu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

’Nevyzpytatelné cesty boží začíná svižně, ale pak klesne pod váhou vlastní složitosti. Tím film selhává jak být psychologický thriller, tak mysteriozní film. Divák musí být mimořádně trpělivý a pak ho odmění za jeho čas, hlavně fanoušky žánru. Příběh je dlouhý a občas se něco opakuje. K tomu jsou tu flashbacky a příběh vypráví nespolehlivý vypravěč. Vše se mění každých pět minut jako balíčk karet, který je vždy znova rozdán a to po dvě a půl hodiny. líNevyzpytatelné cesty boží začíná svižně, ale pak klesne pod váhou vlastní složitosti. Tím film selhává jak být psychologický thriller, tak mysteriozní film. Divák musí být mimořádně trpělivý a pak ho odmění za jeho čas, hlavně fanoušky žánru. Příběh je dlouhý a občas se něco opakuje. K tomu jsou tu flashbacky a příběh vypráví nespolehlivý vypravěč. Vše se mění každých pět minut jako balíčk karet, který je vždy znova rozdán a to po dvě a půl hodiny. Líbila se mi psychoterapeutická otázka "Alicio, co se vám na sobě nejvíc nelíbí?" ()

Reklama

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Čakalo sa oplatiť, Oriol ma za to odmenil svojim TéeMkom. Ale tentokrát mu nešlo o mindfuck(!) Len sa rád hrá s divákom a pýta sa. A ja rád neodpovedám a od Neho sa nechávam fackať. Nasrať na nejaký "ostrov", kto povedal? Pripomenuť môže, ale toto je iná centryfuga. Doteraz neviem , ako sa mu darí držať pokope vizuál a scenár dokopy. Musí byť teda sústredený, čo asi čaká aj odomňa. Laťky si nenastavuje. Za mňa ohnivé fajn. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Pravda je taká, akú ju chceme mať..." Oriol Paulo... Keď som asi pred rokom s nadšením dopozeral mini sériu Nevina na netflixe písal som, že sa veľmi teším s čím príde Paulo opäť. Zachytil som nejakú novinku na Netflixe, spočiatku som jej nevenoval veľkú pozornosť, až keď som spustil trailer. Po zistení, že to točí Paulo som sa do toho pustil hneď na druhý deň. Musím uznať, že mi opäť mozgové závity točili na plné obrátky, hlavne z faktu, že dej je nám predkladaný ako to, čo sa stalo niekoľko dní "po nehode", no časom zistíme, že dej sa odohráva tu a teraz...Neprezrádzam nič, je to stále pekne zamotané, zvrat za zvratom ani po skončení filmu nebude každému všetko jasné, nájdu sa určite aj takí, ktorí nepochopia takmer nič a film odpíšu. Každý divák si musí skladačku záhad vyriešiť sám a prísť na to, čo z toho všetkého si hlavná postava Alicia vymyslela a čo je pravda. Každopádne Oriol Paulo znova nesklamal, film je výborne a pútavo natočený, herecky super obsadený i zahratý. Musím pochváliť výbornú snovú scénu asi v polovici filmu, ktorá mala až hororový nádych. Nemôžem dať plný počet z dôvodu, že s niečím podobným tu už bol Scorsese a DiCaprio. Napriek tomu v záplave priemernosti a braku na Netflixe je to príjemné osvieženie. Berte toho Paula do Hollywoodu...80%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zamotaná přechcávačka mezi postavami a mezi tvůrci a diváky, takže vlastně klasický Oriol Paulo. Fanoušci rozhodně dostanou to, co očekávají, pro mě je ta scenáristická konstrukce tak překombinovaná a paradoxně i předvídatelná ve své nepředvídatelnosti, že mi ze sledování mizí divácké potěšení. Je to přecpané zvraty, ale jejich vršení jeden na druhý by mohlo tímhle stylem pokračovat donekonečna, jak jen by stopáž dovolila. Navíc mi to přijde nějak unyle, bezpečně podané, odříkané tak, aby se v tom ani poslední divák neztratil. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Barceloně, Tarragoně a Terrasse. K vytvoření přesvědčivě děsivého blázince byla využita stará budova Tabacalery v Tarragoně a bývalá automobilka Mercedes v Barceloně. (GASTON73)
  • Film se odehrává v 70. letech 20. století. Tedy v době, kdy zemřel španělský autoritativní vůdce Francisco Franco, jehož titul zněl „Vůdce Španělska z Boží milosti“. Ve Španělsku se v té době prováděly rozsáhlé reformy, včetně reformy péče o duševně nemocné, kterou můžeme ve filmu vidět. Název filmu částečně odkazuje na titul zesnulé hlavy státu. (Viacslav)

Reklama

Reklama