Reklama

Reklama

L'assassino è costretto ad uccidere ancora

  • USA The Killer Must Strike Again (více)
Trailer

Obsahy(1)

Giorgio neskonale touží získat celý majetek své bohaté ženy Nory. Neváhá proto udělat dohodu se sériovým vrahem, která vyústí zabitím jeho manželky. Naneštěstí je vrahovo auto s Nořinou mrtvolou v kufru ukradeno mladým párem, který dychtí po vzrušení. Nelítostný vrah se postará o to, aby si mladý pár tuto adrenalinovou noc pořádně užil. (Chatterer)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pěkný kousek, který sice ze začátku dost nudí (film postrádá větší akci), ale jak běží čas a pomalu se poodhaluje spiknutí, tak přibývá na zajímavosti a samozřejmě i nějakém tom napětí. Scénář k tomuto filmu je vskutku velký a dá se říct, že i originální, to se musí uznat. Zpracování samotné se povedlo i přes některé drobné chybky, nad kterými ale fanda jistě přimhouří oko. Posledních dvacet minut je pro tento film zásadních, je tu jedna perfektní grafická vražda (celkově tu vidíme vlastně jen dvě a krve tu také moc není!). Nejbolavější sekvence je jistě slaezy znásilnění mladé panny Laury versus náhodné milostné vzplanutí jejího přítele k blondýnce, kdy se tu obě značně protikladné scény navzájem překrývají. Zabijákovu totožnost i motiv zná divák téměř od samého začátku, ale to vůbec nevadí. Každopádně Antoine Saint-John byl ve své roli vynikající a opravdu silně odpudivý a slizký. Skvělá výroba, kvalitní obsazení a nápaditá kamera, to jsou všechno opravdu dobré stěžejní body tohoto filmu! Zaujal mě ale třeba i nápaditý taliánský design. Roztomilá a fešná Christia Galbó, ze které opravdu vyzařuje panenská nevinnost, rovněž stojí za pozornost, a to už od filmu La, Residencia (69). Hilton však byl tentokrát podle mě málo využit. Cozziho jemný vstup do gialla v produkci tou dobou už ostříleného Lenziho se každopádně povedl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, skutečně by se mohlo jevit jako přitažené za vlasy, že by bylo možné najít ukradený automobil takhle snadno, ale ve filmu to celkem funguje. Navíc funguje i ono temné pozadí, kdy celou dobu čekáte, jestli bude skutečný vrah odhalen a jestli dojde manžílek spravedlnosti. „L'assassino è costretto ad uccidere ancora“ není výjimečný italský thriller, ale stále je to výborný film, který má dobrou atmosféru, jež vás může pohltit. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Posaďte se, dojdu pro inspektora."„Uáááá!" Jak se zbavit manželky a získat její majetek? Zprvu jsem se obával, zda nepůjde o variaci Hitchcockovy Vraždy na objednávku, ale příběh se naštěstí začal ubírat jinudy. Kromě případného podtitulku „Ukradená mrtvola" by se možná i hodilo „Jak přijít o panenství a nikdy na to nezapomenout". Nakonec se setkává skupina postav, z nichž některé nepřežijí, jiné získají neobyčejný zážitek. Saint-John s ostře řezanou tváří připomene chvílemi Klause Kinskiho. Žádná z postav není zcela kladná, a tak není fandit komu. To však vůbec nevadí, jelikož vražedná hra snímaná výbornou kamerou a doprovázená atmosférickou hudbou za to stojí sama o sobě. A mořský příboj jen podtrhuje události, z nichž mrazí. Giorgiova naivita a touha po penězích se mu nakonec stanou osudnými. Působivé ubodání, nůž v břiše a svázané ruce... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

FIlm, který se vás bude snažit přesvědčit, že není nic jednoduššího, než vypátrat člověka, jenž vám ukradl auto. Jinak je to velice slušně zpracovaný thriller s nadprůměrnými hereckými výkony (hlavně vrah je bezvadnej), ale na můj vkus se tam příliš dlouho nic neděje (a když se něco dít začne, tak to za chvili skončí). Z gialla si to však bere pouze velmi málo. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Keď som zbadal v začiatočných titulkoch meno Umberto Lenzi, ostal som na moment sklamaný. Nemám rád jeho filmy tak som sa bál že to bude ďalšia snímka v jeho štýle. Na šťastie som sa mýlil. Jedná sa o také polo-giallo ktoré v sebe ukrýva dva príbehy. Tie sa na konci pretnú a tým rozlúsknu celú hádanku. V jednom sa manžel bude snažiť usmrtiť svoju bohatú ženu. Má to jednoduchý účel, chce zdediť jej celí majetok. Spraví to múdro. Objedná si na ňu vraha ktorý zaňho odvedie špinavú robotu. V druhej pomyselnej časti zase sledujeme vraha ktorý už má v kufri auta mŕtvu milionárku. Na jeho smolu mu auto ukradne mladý párik. Rozhodne sa ísť za nimi a tým sa dostane do situácie ktorú nádherne vykresľuje názov tohoto titulu.. a to: Killer Must Kill Again. Dal by som kľudne aj 4* nebyť toho absolútne nelogického zvratu na konci. Vždy beriem tieto filmy s trochou nadsádzky a pri naivite prižmurujem oko. Ale tu sa to už nedalo, bolo to extrémne tupé. ()

Reklama

Reklama