Reklama

Reklama

Procesí

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šesti mužům, které v dětství sexuálně zneužívali katoličtí kněží, dodá chuť do života tvorba krátkých filmů inspirovaných jejich traumatem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Působilo to nejdříve jako svépomocná skupina ufňukánků, ale pak byly  noční můry protagonistů  uvěřitelné. Jde o intenzivní portrét šesti mužů středního věku, kteří se vyrovnávají se zneužíváním kněžími katolické církve. Tito muži vylézají z propasti víry, kam spadli, ale je v tom něco léčivého.  Sdílí skupinovou bolest. Přitom ukazují trpělivost , velkorysost, která vyznívá hluboce duchovně. Procesí je film, který vás donutí přemýšlet. Nebudete se při sledování cítit úplně příjemně. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Terapia Netflixom je asi rovnako účinná ako cirkevnícke fantazmagórie. Ľudia veria, že typ vyletel po smrti do neba, a potom od nich čakáte, že to budú mať v hlave v poriadku? Niet divu, že cirkev je ihrisko pre psychopatov, pedofilov, narcistických jedincov a kreténov. Nejaký z týchto kreténov doslova dojebal chlapcov, a teraz sú z nich mužské trosky. Ten tras celého tela sa nedá zahrať. Je mi ľúto tých pánov, ale pri celom tomto počine nepociťujem satisfakciu. Kde je ten čurák, kvôli ktorému je celé toto?! Predpokladám, že sa kúpe v svätenej vode a chlasce omšové víno. Alebo je na druhom svete vo vymyslenom nebi. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Spotlight v dokumente. Poukazovanie na zločiny cirkvi na príkladoch šiestich chlapcov, dnes už mužov, ktorí sa so svojou minulosťou len ťažko dokážu vysporiadať, rany na duši sa hoja len pomaly, ale predsa len prichádza aj určitá nádej na katarziu. https://dokumenty.tv/procesi-dokument/ ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Ťažká téma sparcovaná dosť netradične pomocou hraných scénok, ktoré sú však málo emočne podané a preto celkové vyznenie je slabé ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní dokumentov s obdobným námetom, ma celkom slušne napína, pričom nervozita a hnev sú emócie, ktoré sa prejavia v tesnom závese. Verím, že mať takúto skúsenosť, musí byť nesmierne traumatizujúce, pričom poznačia človeka do konca jeho života. Lenže tento “Procession” je tak nešťastne, nudne podaný, až som sám zo seba nemilo prekvapený, aký som bol k samotnému dianiu a k prípadom ako takým ľahostajný. Ľúto mi je týchto ľudí, čo si prežili takéto peklo, nasratý som na Netflix, že to spracoval takýmto spôsobom. Tak snáď to aspoň dotyčným pomohlo, no pre mňa je toto bez odkazu a hlbšej myšlienky, ktorá by jednoznačne mala zasiahnuť, dokonca som presvedčený, že by mala vyvolať znechutenie a hnev. Mrzí ma to .. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama