Reklama

Reklama

Hypnotic

  • Velká Británie Hypnotic
Trailer

VOD (1)

Jenn cítí, že se v osobním ani profesním životě nikam neposouvá. Pomoc hledá u tajemného hypnoterapeuta, jenže rychle zjistí, že je její mysl zatažená do nebezpečné hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Magika82 

všechny recenze uživatele

Mnohé filmové kritiky a kritikové mohou tomuto snímku ubírat na hodnocení z důvodu ne zcela hlubšího pochopení jeho sdělení a poselství. To je však velká chyba, které by se nikdo z nás neměl dopouštět. 1) Pochopení lidského podvědomí je opravdu stále v plenkách. 2) Hypnoterapie bez uvedení do stavu na pomezí vědomé a podvědomé spolupráce mozuku pacienta je ve většině zemí stále zakázáno. A i kdyby nebylo, zodpovědní psychologové s potřebnou atestací by se zajisté k podobnému kroku nepřistoupili. 3) Naprostá většina lidí bez zkušeností či znalosti psychologie, psychiatrie, rozdílu mezi vědomím a podvědomím a jejich vzájemnou interakcí, by téměř jistě přistoupila na plnou měrou psychologem vedené hypnózy ve stavu ztráty byť cástěčně vědomého vnímaní. 4) Svěřte takovou moc do rukou narušeného jedince, který již z pozice svého titulu a zdánlivě přesvědčivého jednání, že je to pro vaše dobro, a na možný obrovský průšvih je zaděláno. 5) Podvědomá kontrola mysli jinou osobou v době celkového hypnózy vede k možnosti takového zneužití. Což anály kriminilogie celého světa pouze potvrzují. Tento snímek, ač pracující s omezeným rozpočtem a nepříliš zdařilou výpravou, se však soustředí právě na toto varování a poselství v jednom. Zvláště, jde-li o psycholožku spolupracující s kriminální policií, která v podobě několika minutové filmové sekvence je protipólem svého profesního mužského protějšku. Její krátké, avšak nanejvýš podstatné vysvětlení celého nebezpečí plné hloubkové hypnózy v nesprávných rukou, je zcela excelentní. Scénář pro tuto postavu, byl mistrně zvládnut někým, kdo o této problematice ví velmi mnoho. Nezapomínejme, že strach patří mezi naše prvotní instinkty, za které je zodpovědná část mozku Amygdala. Tedy nejstarší část mozku. Máte-li v moci prvotní instinkty jiného člověka, můžete z něj vytvořit lotku či časovanou bombu nebezpečnou sobě, druhým nebo ji připravit o kontrolu nad vlastním tělem. Herecké podání K. Siegel a J. O'Mary je v tomto smyslu brilantním tancem psychologicko vražedné hry, které má k realitě blíže, než-li většina podobně laděných snímků. Z těchto důvodů bych byla pokrytecká, kdybych snímek neohodnotila 80%. Nebýt ochuzené výpravy a řádně omezeného prostoru pro vedlejší postavy, hodnocení by dosáhlo na 100%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Tak já nevím, ale mě to přišlo v rámci téhle nízkorozpočtové netflix tvorby vydařené. Musí se to brát takové jako to je s tímto ohledem. V áčkových vodách to není, tak proč to hned odjebávat? Navíc mi to námětem dost připomíná knížku NOČNÍ PTÁKK od spisovatele Briana Freemana. To vkládání úkonů v hypnóze. Jenže s tím rozdílem, že zde máme terapeuta se zlým úmyslem, kdežto v té knížce psychiatričku s účelem léčit. No, dost s tím srovnáváním. Hlavní představitelka filmu, kterou hraje Kate Siegel – tak ta mě bavila. Zbytek herců už je takový klasický průměr, včetně terapeuta, u kterého je jasné, že je zřejmě padouch. Logika tu hapruje jen trochu, zejména ke konci; navíc ty hypnotizující povely už trochu ve finále působily přehnaně, ale když člověk vypne mozek a snímek si užije, tak nebude problém. Tu 4* slabší dávám s klidnou duší. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ľahkonadpriemerný triler, ktorý svoje nedokonalosti a fantasmagórie okolo využitia/zneužitia hypnózy inteligentne resp. rozumne zastiera myšlienkou a spojitosťami s programom MKULTRA. Obsadenie ušlo až na hlavnú herečku, ktorá bola menej sympatická ako samotný záporák. Jednohubka s krátkou stopážou, ktorá si je vedomá, že je to jednohubka a nehanbí sa za to. Remeselne na úrovni, takže si viem predstaviť, že pri miniatúrnom rozpočte to bol malý hit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že tenhle thriller je tak špatný, abych o něm řekl, že to je totální šrot. Spíš je tu kombinace různých bodů, které spějí k tomu, že z Hypnoticu udělali zbytečnou záležitost. Námět je jak z nějakého braku osmdesátých let, nicméně technicky na úrovni dnešního Netflix filmu. Kate Siegel je třeba dobrá volba, ale spolu s dalšími herci tu z toho dělají spíš telenovelu. Celkově jsou tak dvě hvězdy adekvátní, ale i tak se jedná o hodinu a půl zbytečně promarněného času. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhořadý spotřební thriller,který působí jako kdyby byl natočen na přelomu osmdesátých a devadesátých let a pak se na něj zapomnělo.Příběh nemá moc čím překvapit a i když tu je patrná snaha o vytvoření alespoň částečného napětí,tak to úplně nefunguje a většinou se úspěšně míjí účinkem.Jediným drobným kladem je tak Kate Siegel,kterou mám rád a do podobných rolí se hodí.Škoda,že je nedostává v lepších filmech...40% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama