Reklama

Reklama

Hypnotic

  • Velká Británie Hypnotic
Trailer

VOD (1)

Jenn cítí, že se v osobním ani profesním životě nikam neposouvá. Pomoc hledá u tajemného hypnoterapeuta, jenže rychle zjistí, že je její mysl zatažená do nebezpečné hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

kingik 

všechny recenze uživatele

Herečka Kate Siegel pomyslně hypnotizuje pánský poklopec. A tento nenápadný tah je největší devizou. Námět je poměrně neotřelý. Jistý hypnoterapeut se specializuje výhradně na dámskou klientelu, na které praktikuje hypnotické stavy. Jednou z nich je i pohledná Jennifer, ústřední hrdinka, na níž aplikuje svoji podstatně zesílenou hypnoterapii a která se pro něj stane posedlostí. Zásadním problémem filmu je, že pracuje s reálnými prvky a aplikace hororových prvků působí triviálně. V jistém ohledu mu i škodí. Sugesce fobií pacientek, jejímž prostřednictvím je likviduje, je naprosto směšná. Tímto trapným způsobem sprovodí dvě ženy, jedna trpí klaustrofobií (jedná se úvodní sekvenci filmu), druhá arachnofobií. Oproti tomu nápad s šílenou pacientkou, která si trhá vlasy, je později v jedné sekvenci využit skvěle hororově. Takových nervy drásajících momentů má film ale poskrovnu. V roli terapeuta se představí Jason O´Mara a je potřeba si na něj zvyknout. Nemá přílišné charisma a enigmatický rozměr, který film touží vyvolat, už vůbec ne. Takže veškeré hraní bylo na bedrech Kate Siegel, která je perfektní a naprosto svou účastí převyšuje ráz filmu. Dost se divím, že na svoji další hlavní roli ve filmu čekala pět let. Hlavní filmovou rolí se naposledy blýskla v thrilleru Hush. Film se urputně snaží být neprůhledný. Nemusím snad ani zdůrazňovat, že je naprosto zřejmé, jakým směrem se bude ubírat. Terapeut hypnózu zneužívá ke svým záludným plánům, snaží se manévrovat se svojí nejatraktivnější pacientkou, vymývat jí mozek, ta mu vzdoruje až do finále, kdy se konečně odhalí pravý důvod jeho konání. A rozhodně se nejedná o nikterak originální objasnění. Scenárista Richard D´Ovidio v minulosti psal scénáře, které se vesměs dočkaly přijatelné realizace. I tento film je z hlediska režijní realizace snesitelný, Matt Angel a Suzanne Coote se rozhodli po letech tvůrčí odmlky pokračovat ve spolupráci, jejich debut  The Open House si našel cestu k hororovým příznivcům. Film produkoval Netflix a má víceméně televizní syžet. Nechybělo mnoho a jeho místo patřilo víkendovým thrillerům na Prima Love. Méně ohraný námět, porce snaživých režijních postupů a zapamatovatelná herečka v titulní roli, to jsou ty nejpodstatnější důvody ke zhlédnutí. 6/10 ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítal obsah, trocha som tušil, že o žiadny horor sa jednať nebude. A tak to aj bolo. Bol to len celkom slušne sa rozvíjajúci thriller, ktorý ma v sebe veľa klišé, ale aspoň rýchlo odsypal.  Je tu niekoľko zvratov, ale ktoré za veľa nestoja, keďže sa jedna o veľmi predvídateľne zvraty. Ale aspoň sa dobre pozerá na Kate Siegel a tak v jej prítomnosti som aj zabúdal, že je je to celková nuda. Podobných filmov som videl niekoľko a tento naozaj nemá čo nove ponúknuť, ale nie je to ani strata času. Len naozaj škoda, že tu nebola ani jedna vypätejšia scéna. Slabé 3*. ()

Reklama

Fildas 

všechny recenze uživatele

Těch pět hvězd, co jsem dal, si to rozhodně nezaslouží! Na mojí obhajobu.. zase to nebylo tak hrozné, jak se tady většina hodnotících tváří.  No něco k filmu: !!(pozor spoilery)!! Zajímavá myšlenka o ovládání hypnózou, ale bohužel je celé takové celé nedodělané, nedoladěné. Diváka u tohoto filmu by nejvíce bavilo zneužívání té hypno moci, což zde je bohužel pomálu . Herecké výkony nejsou špatné a netflix hvězdička Kate Siegel v určitých úhlech připomíná Angelinu Jolie. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Mnohé filmové kritiky a kritikové mohou tomuto snímku ubírat na hodnocení z důvodu ne zcela hlubšího pochopení jeho sdělení a poselství. To je však velká chyba, které by se nikdo z nás neměl dopouštět. 1) Pochopení lidského podvědomí je opravdu stále v plenkách. 2) Hypnoterapie bez uvedení do stavu na pomezí vědomé a podvědomé spolupráce mozuku pacienta je ve většině zemí stále zakázáno. A i kdyby nebylo, zodpovědní psychologové s potřebnou atestací by se zajisté k podobnému kroku nepřistoupili. 3) Naprostá většina lidí bez zkušeností či znalosti psychologie, psychiatrie, rozdílu mezi vědomím a podvědomím a jejich vzájemnou interakcí, by téměř jistě přistoupila na plnou měrou psychologem vedené hypnózy ve stavu ztráty byť cástěčně vědomého vnímaní. 4) Svěřte takovou moc do rukou narušeného jedince, který již z pozice svého titulu a zdánlivě přesvědčivého jednání, že je to pro vaše dobro, a na možný obrovský průšvih je zaděláno. 5) Podvědomá kontrola mysli jinou osobou v době celkového hypnózy vede k možnosti takového zneužití. Což anály kriminilogie celého světa pouze potvrzují. Tento snímek, ač pracující s omezeným rozpočtem a nepříliš zdařilou výpravou, se však soustředí právě na toto varování a poselství v jednom. Zvláště, jde-li o psycholožku spolupracující s kriminální policií, která v podobě několika minutové filmové sekvence je protipólem svého profesního mužského protějšku. Její krátké, avšak nanejvýš podstatné vysvětlení celého nebezpečí plné hloubkové hypnózy v nesprávných rukou, je zcela excelentní. Scénář pro tuto postavu, byl mistrně zvládnut někým, kdo o této problematice ví velmi mnoho. Nezapomínejme, že strach patří mezi naše prvotní instinkty, za které je zodpovědná část mozku Amygdala. Tedy nejstarší část mozku. Máte-li v moci prvotní instinkty jiného člověka, můžete z něj vytvořit lotku či časovanou bombu nebezpečnou sobě, druhým nebo ji připravit o kontrolu nad vlastním tělem. Herecké podání K. Siegel a J. O'Mary je v tomto smyslu brilantním tancem psychologicko vražedné hry, které má k realitě blíže, než-li většina podobně laděných snímků. Z těchto důvodů bych byla pokrytecká, kdybych snímek neohodnotila 80%. Nebýt ochuzené výpravy a řádně omezeného prostoru pro vedlejší postavy, hodnocení by dosáhlo na 100%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Solídny psychothriller, ktorý v konečnom dôsledku pôsobí viac ako dlhšia epizóda Twilight Zone, než béčkový netflixovský pásový výrobok s neznámym castingom. Hypnotic obsahuje zopár nervydrásajúcich scén a dve excelentné ľakačky (to je ale aj o tom, z čoho máte fóbie), čo nie je málo, ale ono zase všetko okolo proste na prvotriedny napínavý zážitok nestačí. Možno je škoda, že sa originálneho a v podstate mystery námetu nechytil niekto s väčším citom pre surrealistický vizuál. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama