Reklama

Reklama

Vydrž!

  • Česko Smrtelný výstup (více)
Trailer

Monte Antelao je s 3264 m n. m. nejvyšší horou východní části italských Dolomit .Těsně pod ní se kamarádky Kelly a Sophie připravují na výstup na její stěnu. Chtějí si tak uctít památku Kellyina přítele. Předtím se seznámily se čtyřmi mladými muži a během nočního popíjení se dostaly do problémů. Jejich horolezecké dobrodružství se změní v děsivou noční můru, protože Kelly zachytí na kameru vraždu své kamarádky. Stane se tak dalším cílem mladíků, kteří se nezastaví před ničím, jen aby zničili důkazy. Zoufalá Kelly hledá záchranu na skalní stěně, čeká ji ale tvrdý boj o přežití. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Strašne jednoduchý a nudný film so strašne sa chovajúcimi postavami na oboch stranách barikády. Chvíľami som dokonca prial záporákom, aby tú kravu konečne sejmuli, pretože sa správala niekedy ako totálny amatér prvý raz na horách, pritom malo ísť o skúsenú lezkyňu. A to nehovorím o jej debilnem kamarátke, ktorá dráždila a bola drzá, že si takmer zaslúžila, ako skončila... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Viděla vraždu své kamarádky v horách a to se jí rázem stalo osudným. Uvězněná na skalní stěně je nucena bojovat o holý život. Je to tak. Dalo by se říct, že se jedná o minimalistickou smrtonosnou past z horského prostředí s dospívajícími lidmi a to v plném ražení. Ženy raději ať se na tento film nedívají, neboť jde zase jen o ten, pro ně, odporný mužský šovinismus. A vynechat by tento snímek měli i lidé trpící akrofobií. Ze scény stanování a strávení noci dívky na skalní stěně s ohromnou hloubkou pod sebou by se jim mohlo udělat hodně rychle špatně. Dějství začíná jako hororový slasher, ale netrvá dlouho a začne napínavý boj jednotlivce o přežití, kde na straně agresorů neustále dochází ke zvratům. Sama musí vzdorovat jak agresorům, tak i přírodním živlům. Ono počasí v horách také dokáže divy. Celé je to stavěné především na scénáři, který u takového filmu musí být dostatečně silný na to, aby zaujal. No, do dokonalosti tomu sice ještě nějaký ten kousek chybí, ale nedá se říct, že by nedokázal zaujmout. Ukazují se nám dvě paralely lidského konání. Dívka s kamarádkou v horách riskuje svůj život horolezectvím jen aby vzdala poctu svému tragicky zesnulému příteli a druhý naopak v rámci svého přežití… No nic. Příběh je v rámci minimalizace hodně krotký, ale tvůrčími nápady dostačující. Také nejsou události stavěny na dívce, jako spíše na agresorovi. Nehty si u toho sice nikdo  napětím kousat nebude, ale filmový zážitek slibný je. Jakmile události zaujmou už na samém začátku, samou zvědavostí, co se kdy bude dít a jak, se dá  vytrvat až do samého konce. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Moja chuť po horolezeckej tématike bol silnejšia, než slabé hodnodenia a recenzie, preto som The Ledge musel dať šancu a neurobil som zle, dočkal som sa sympatického survivalového béčka s mojou obľúbenou tématikou. Film paradoxne najviac stráca body práve tam, kde vôbec nemusel. Odohráva sa v Dolomitoch pri vysokých štítoch, ale celé to pôsobí úplne komorne, nikde žiadni turisti, personál, nič, len ústredné postavy, chata, les a stena. A k tomu úplne nedôveryhodné konanie postáv, tento konflikt medzi dvomi horolezkyňami a štvoricou turistov na čele s mimoriadnym psychopatom sa dal určite podať aj nejak normálnejšie, toto je až moc vykonštruované. Ale keď sa cez to prenesiem, dostanem obstojnú lezeckú naháňačku, ktorá sa ničím nezdržuje, len sa lezie a bojuje o život v celkom napínavom prevedení, takže mne sa na to pozeralo dobre. Veľkým plusom je obzvlášť hlavná hrdinka Brittany Ashworth, ktorá je veľmi sympatická, odhodlaná, fyzicky zdatná a samozrejme s nejakou tou traumou z minulosti. Bez problémov to celé ťahá, fandil som jej a vidno, že sa nejedná o americkú produkciu, konečne hlavná postava, ktorá strávi väčšinu filmu sama a nemá potrebu sa sama so sebou rozprávať, čo je príjemná zmena. Len mohli vybrať lepších záporákov, ten hlavný je až moc psychopat a preto som jeho priateľom neveril, že by s ním až tak držali. A celkom ma bavila aj akcia, na to lezenie sa dobre pozerá, len aj tu sa prejavuje tá prílišná béčkovosť, v zábere je neustále len pár metrov steny a tak je úplne jedno, či sa to práve odohráva akože desať metrov nad zemou alebo kilometer, účinok je stále rovnaký. Toto sa točilo v štúdiu, takže ten strach z výšky alebo zimy nie je ani zďaleka taký, ako by mohol byť. Ale celkovo to na mňa fungovalo, znovu to už asi pozerať nebudem, ale aj tak je The Ledge sympatický survival, ktorý na to jedno pozretie solídne zabaví. 64% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jakžtakž snesitelný leč obyčejný thriller, který ovšem moc důvodů k radosti pro klasického diváka mít nebude. Být to ještě krvavější a brutálnější, byl bych tedy o hodně spokojenější. Pár světlých okamžiků by se tu našlo – děvčata byla vcelku pěkná – ta čtveřice opravdu „povedená“ – jeden magor, ostatní tři přizdisráči, co se neumí pořádně sami za sebe rozhodnout (podle toho taky dopadli). Krajina opravdu nádherná – jedno z hlavních plusů tohoto filmu (a že jich bylo minimum). Bohužel je tu dost hluchých a zbytečně natahovaných pasáží. Podobně šedých thrillerů existuje mraky, co prostě nenabídnou nic, čím by nějak vybočili z řady průměru – možná i podprůměru. Za pěknou hlavní hrdinku dám bodík navíc. Jinak by to nebylo ani na 50%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zprvu už jsem myslel, že budu odpadit a házet směr koš, protože skvadru tak nesympatických postav aby divák pohledal. Ale postupně jsem zjistil, že ze dvou holek je vypatlaná kravka jenom jedna, a ze čtyř kluků je pouze jeden hovado extrémní, zatímco ostatní jsou jen hovada obyčejná, tedy obecná. Samozřejmě taky nehodlám kritizovat oblíbené "nelogické (=dementní) chování postav" a absurditu scénáře s jeho hady na nočních severních stěnách apod. Protože o to v tohle filmu přece nejde. Jde v něm o to ukázat, jak to jedna sexy vysportovaná buchta nandá čtyřem hnusným, namyšleným a amorálním frajírkům. Jejda, doufám že jsem teď někomu nepokazil divácký zážitek... No prostě podobným, tzn. nenáročným, oddechovým, a přitom adrenalinovým a vizuálně lepým thrillerům, dávají spokojení dřevorubci po šichtě zpravidla čtyři hvězdy z pěti. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Během pronásledování druhé dívky přechází východ slunce tak rychle, že to skoro vypadá, jako by se noc náhle změnila v den. (Johnny.ARN)
  • Když Kelly (Brittany Ashworth) skopne Taylora (David Wayman) z útesu, dopadne na záda, ale podaří se mu si zlomit nohu. Navíc je vidět, že má nohu roztříštěnou ještě předtím, než dopadne na zem. (Johnny.ARN)
  • Když je Sophie (Anaïs Parello) poprvé zraněna, Reynolds (Nathan Welsh) se snaží zavolat záchrannou službu na číslo 911. V Itálii, kde je číslo tísňové linky 112, by se nedovolal Jedná se však o chybu postavy, která odpovídá jejímu pravděpodobnému chování, takže se nejedná o hloupost. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama