Reklama

Reklama

A zítra budete mrtví

(festivalový název)
  • Švýcarsko Und morgen seid ihr tot (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2011 byl mladý švýcarský pár Daniela Widmerová a David Och unesen na cestě po staré Hedvábné stezce v Pákistánu. Byli odvezeni do 500 kilometrů vzdáleného válečného Vazíristánu a předáni místnímu Talibanu. V zajetí a životu nebezpečných podmínkách strávili osm měsíců, než se jim nakonec podařilo, jako zatím jediným civilistům, Talibanu uprchnout. Ve filmu podle skutečné události si jejich vztah prochází těžkou zkouškou, společný boj o přežití je stmeluje i rozděluje, útěk se podaří díky sehrané spolupráci. Ve Švýcarsku se zatím jejich rodiče snaží vyrovnat s vlastní bezmocí, strachem i necitlivým přístupem švýcarských úřadů a médií. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Už od začiatku k tým dvom nesympaťákom neprechovávam pozitívne pocity. A tie sa počas trvania filmu len prehĺbujú. Záver to trochu kompenzuje. Ten je presne taký, jak celá snahu švajčiarskej vlády. Nasral by som im do rúk a išiel by som bývať do Nemecka. Tí aspoň vedia poslať KSK. Keď je to teda pravda, aspoň z nejakej časti, tak na výlet už asi nepôjdu. Dávajte si pozor, kam cestujete a nežerte mango. 3 z 5 ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu mě ti dva štvali, že lezou kam nemaj, ale na druhou mě jich bylo líto a dost jsem s nimi prožívala to jejich nedobrovolné dobrodružství. Je ale zvláštní, že mě bylo líto nejen unesených, ale i těch obyčejných lidí kolem nich. Jejich život je totiž, alespoň z mého pohledu, dost politováníhodný. Žijou vlastně už od mládí se zbraněmi, žádná perspektiva, kolem jen násilí a ženy to už vůbec nemají lehký. Smutný. ()

Reklama

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Silný příběh dvou mladých pošetilců, který je však zpracován poměrně klidnou rukou a bez zbytečných naddramat či brutalismů. Hlavní představitelé jsou sympatičtí, jejich výkon je ve vypjatých chvílích velmi kvalitní. Film se do poloviny odehrává poměrně klidně až monotónně, co je však velkým přínosem je pomalu budující se napětí s blížícím se závěrem. Celkově se nejedná o žádný vybočující film, ale mrazivý dojem ve vás zanechá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podhodnotený a menej známy film. Pritom je výbornou sondou do spoločnosti, akú ponúka Pakistan, či Afganistan a iné destinácie amerických orlov. V prvom rade si treba uvedomiť, že daná dvojica si za to môže sama. ísť na dovolenku niekde do islamskej republiky, to už koho triezveho napadne? Na druhej strane tu vďaka uväzneniu spoznali, čo je to reálny život na mieste, kde rozhoduje o spoločnosti šária. Žena je totálne hovno, magori strieľajú do vzduchu ako blázni, Švajčiarov stotožňujú s Američanmi a nenávidia všetko skazené západné. Na druhej strane sú tu prekvapivo aj pozitívne momenty. Nie všetci sú takí zradikalizovaní, nie všetci chcú len tupo vraždiť a chudery ženy sú v podstate len výsledkom útlaku, no v hlave im to páli. Skutočného útlaku, nie toho, o ktorom trepe bruselská lokajka Nicholsonová. Film má atmosféru, napätie aj posolstvo. A na záver len preukáže, aké skurvené médiá vládnu nášmu vraj civilizovanému svetu. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Bola to odvaha tohto dobrodružného páru vôbec do takejto zeme, do tohto celkom iného sveta, ísť. V tomto, podľa mňa celkom realisticky natočenom filme vidíme v dvoch hodinách detailný únos dvoch Európanov a pohľad do života v zajatí u Talibanu. Kvalitne natočené a uveritelné aj vďaka dobre hrajúcim hercom. 72,5%. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama