Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (206)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Slušně temná dánská kriminisérie, která mě zprvu příliš neoslovila (přece jen jsem letos viděl celý Most, který nic nepřekoná). Posléze jsem se ale už začal chytat a do finále doplul na podobné vlně jako ti, které seriál uhranul. Zadal jsem si ale předsevzetí, že od severských krimi na nějakou dobu pryč. Ať se mi nezhnusí, byla by to ohromná škoda. [viděno na Netflixu] ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Má to všechny atributy solidní severský krimi. Depresívní prostředí, ošklivý lidi a blbě zapamatovatelný jména. Plus hodně chytře vymyšlenej příběh. Škoda jen toho natahovanýho rozuzlení, který se s rádobyakční vsuvkou táhne celej šestej díl. Ty dvě luxusní finále narvaný do pěti minut se klidně daly šoupnout na konec dílu pátýho. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi detektívky, pri ktorých sa snažíte uhádnuť, kto je tým vrahom, aj táto sa vám bude páčiť. Temná atmosféra a zábery, čo mrazia. Zahrnuté sú typické prvky severoeurópskeho kriminálneho thrilleru zo Škandinávie: krutý sériový vrah, dvojica vyšetrovateľov, sociálna kritika a predovšetkým pochmúrna nálada. Dvojica detektívov, ktorí sa prípadom zaoberajú, sú slobodná matka, chystajúca sa odísť z oddelenia a je presným prototypom žien, ktoré boli zavraždené, a mladého muža, ktorý musel odísť z Haagu, aby sa trocha schladil. Jeseň, hra sfarbených listov na stromoch a zábleskov svetla. Tentokrát to nie je typická severská zasnežená krajina. Zodpovedá zámeru tvorcov – jeseň – čas gaštanov. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Severská kinematografie mne nepřestane bavit svou devastující upřímností ohledně deviací skrytě tyjících v lidských myslích.  Uhrančivý dánský maďal podávaný jak jinak než za studena nikam nechvátá a je vám od začátku jasné, že nic příjemného vás v dalších pěti a půl hodinách nečeká. Až na konečnou odpověď, kde se všechny linky sbíhají, respektive na jejich až Made in USA jednoduché rozetnutí, jsem byl nadmíru spokojen. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá severská detektivka od Netflixu. Sledujeme zde případ vraha, který jako podpis nechává hračky vyrobené z kaštanů. Případ se protne i se starým případem zmizení dcery jedné ministryně. Ústřední dvojice detektivů je dost odlišná a moc si nerozumí. Nakonec ale najdou společnou řeč a ponoří se do vyšetřování. Sledujeme tady také dilema detektivky, která se snaží bruslit mezi prací a výchovou dcery. Mrtvol přibývá a vrah stále není k dopadení. Media tlačí a propojení s ministryní je čím dál silnější. Nakonec je vrah samozřejmě ten, od koho byste to nečekali. Má to dobrou atmošku a finále je celkem zajímavé. I když na tyto detektivky moc nejsem, tak jsem rád, že jsem udělal výjimku. "Kde jste byl včera?" ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama