Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Na filmy, jejichž obrazy jsou pevně zafixovány v dětské hlavě a jsou spojeny s určitými pozitivními vzpomínkami by se po pětadvaceti letech asi nemělo koukat... Kolik jen úderů schytal ten starý ořešák u babičky na zahradě vedle hromady poskládaného starého dřevěného oplocení, které v dětské představivosti byl klášterem Šaolin...? A to zásluhou především tohoto filmu. Ten posun ve vnímání filmového díla je neuvěřitelný: To, co jsme tenkrát viděli jako fascinující souboj dobra a zla - nám tehdy novými - zvláštními bojovými prostředky, dnes vidím jako směšnost s příšernými herci předvádějícími dobře nacvičenou gymnastiku a potřísněnými krví nepřirozené barvy. Přesto jsem v té legendární výcvikové části určité stopy působivosti našel i po těch letech a moji nejoblíbenější scénu, kdy hladový San Te hledá v jídelně zbytky rýže poté, co po zpackaném přeskoku vodního příkopu přišel pozdě na večeři, jsem si užil s patřičnou dávkou nostalgie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Doteraz som bol zvyknutý len na bláznivé bojové štýly Jackieho Chana, či stroho príbehové a priamočiare akčné súboje v podaní Jeta Liho. Nejaká tá samurajská dráma, ale toto bolo konečne o niečom inom. Samozrejme, že podstata príbehu nesiaha nijak zvlášť do výšin, spracovanie však áno. Konečne sa jedná o poriadnu ukážku zdokonaľovania bojových umení od základného výcviku v udržaní rovnováhy až po finálnu spirituálnu výuku. Samozrejme nechýba poriadne divoká choreografia (najmä kúsky s trojdielnou tyčou idú do vytrínky) a záverečný fight. 80%. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Většina filmů žánru kung-fu mi přijde nechtěně velice komická, zde jsou takto zábavné pouze heky a vzdechy bojovníků. Jedná se o sympatickou pohádku, v níž dobro vítězí nad zlem. Film postrádá obvyklou křečovitost většiny zástupců svého žánru, nic zásadně nepřehání, takže je na něj příjemné pokoukání. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Pamatuju se, že vhsky s šaolin tématy patřily u nás doma k těm nejhranějším. O to víc mé srdce zaplesalo nad kvalitou, v jaké se nám tato série řítí na naše fullHD televizory. Během těch 30-ti let prošly bojové filmy několika změnami, dnes s vyjímkou Tin Mana na podobný žánr jen těžko narazíme a tak jsem se zarputilým a hladovým pohledem nespustil z mistrů Šaolinu oči. Paráda! 80% ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Liu Yu-Te jako horkokrevný student se přidá k rebelům proti mandžuské vládě, ale brzo je odhalí a on se rozhodne utéct do Šaolinského kláštera, kde přijme jméno San Te , aby se naučil kungfu a všechny je mohl zmlátit a naučit kungfu i prostý lid :). V klášteře taky přichází to nejzajímavější z celého filmu a to je šaolinský výcvik, který zahrnuje spoustu zvláštních cviků jako nošení vody, přeskakování po kládách nebo hlavičky do pytlů s pískem. San Te si nejdřív myslí že je to brnkačka, ale moc se mu nedaří a dokonce i ze začátku zkouší podvádět, ale protože je vytrvalý a cílevědomý, tak prochází všemi výcvikovými komnatami, aby ukázal divákům zajímavé věci a hlavně pěknou a zábavnou bojovou choreografii, která má vrchol v bojích s trojdílnou tyčí. Protože film má dvě hodiny a samotnému výcviku je věnovaná velká část, tak konec je takový docela rychlý, ale třeba to je jen tím, že San Te je prostě největší borec :). První část před výcvikem mi ale přišla docela vleklá, ale možná je to tím, že jsem se dívala pozdě a chtělo se mi spát, takže při dalším kouknutí to třeba bude na ***** :). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)
  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)
  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)

Reklama

Reklama