Reklama

Reklama

Návrat do 36. komnaty Shaolinu

  • Hongkong Return To The 36th Chamber (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobách vlády Mandžů bylo v Číně hodně pracujících lidí ve svízelné pracovní situaci. Jejich podmínky vůči pracujícím byly zdrcující, zaměstnanci odváděli velmi vysoké procento z platu přímo vlastníkovi továrny, ten tak chtěl zvýšit jejich výkonnost. V jednom městě v továrně na barvení se dělníci dohodli, že těchto ústrků již bylo dost. Najali si tedy jednoho mladého herce, aby zosobnil duchovního a experta na kung-fu z chrámu Shaolinu. Majitelé továrny však podvod odhalili a přislíbili trest každému, kdo s tím měl co do činění. Mladý herec cítí zodpovědnost za problémy, které nastanou dělníkům a přislíbí odvetu. Vydá se tedy do chrámu Shaolinu, aby mohl být přijat jako žák mezi elitní bojovníky... (Intersonic)

(více)

Recenze (60)

RAiken 

všechny recenze uživatele

Bohužel, v žádném případě nemůžu žádnému filmu odpustit stupidní a jednoduchý příběh, i když je sebelépe nahrazen například bojovým uměním, jako v tomto snímku. Kdybych si z filmu pustil závěrečných 20 minut rozhodně bych udělal lépe než po celou dobu sledovat, jak chudý podvodníček ke svému "lešenářskému" kung-fu přišel... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nie som prívržencom podobných filmov, hoci sa sem-tam vyskytne pozerateľný príbeh. Toto je len priemerom vo svojom žánri, dostatočne naivným a neškodným. Nehovoriac o chybách v strihu. Našťastie ide dej rýchlo dopredu a nuda nehrozí. Na jednotku to však nemá pre infantilnosť a zbytočné "humorné" vstupy. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je stejně dobrý jako ten první, jen je jiný. Místo supertalentovaného odhodlaného bijce tu máme ztřeštěného podvodníčka, který se snaží podvody dostat do Shaolinu. Vtip filmu je postaven na tom, že herec, který umí skvěle kung-fu, dělá, jakoby ho vůbec neovládal, což vede k dost krkolomným výstupům, jež jsou vlastně vrcholem umění (mistr svého oboru dělá, že nic neumí). Dále tu místo obvyklého motivu pomsty máme sociální nespravedlnost, což ubírá filmu na krvavosti (a to je plus), aniž by to zabraňovalo závěrečné bitce. A tady je opravdu excelentní. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velká dávka humoru a dobré akce, která mě dokázala přesvědčit o svých kvalitách stejně jako tomu bylo u 36.komnaty Šaolinu. Pro mě osobně lepší než první díl, díky nezaměnitelnému humoru i podání příběhu hlavního hrdiny, který ačkoliv nevědomky, dosáhne nejvyššího stupně umění kung-fu. I zde jako u prvního dílu zdlouhavý nudný začátek. 75% ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Krásně naivní kung-fu, které se veze na slávě prvního dílu a tehdejšího zájmu o humornou akci, který odstartoval klasik Jackie Chan. Ale film si vás po lehce groteskním úvodu musí získat. Scény z výcviku v Shaolinu jsou dojemné a závěrečná bitka má šťávu a vtip, a ani nevadí ta strašná láce a nulová výprava, v jaké snímek vznikal. S lešenářským kung-fu a Shaolinem na věčné časy :)) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Při tréninku boje s bambusovými tyčemi se Chia Hui Liu (Chao Jen-Cheh) vážně zranil na pravé paži. (dinamit_1)
  • Při natáčení jedné ze závěrečných scén, kdy se bojuje na lešení, dostal Chia Hui Liu (Chao Jen-Cheh) závrať, ačkoliv všechny předchozí scény natočil bez problémů. (dinamit_1)
  • "Lešenářské kung-gu" je skutečnou kung-fu technikou, která vychází ze stavby lešení. V současné době jezdí do Hongkongu především cizinci, aby se této technice přiučili. (dinamit_1)

Reklama

Reklama