Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Chia Hui Liu sice předvádí s trojdílnou tyčí brutální kousky, trénink v Shao-Linu je plný zajímavých a netradičních cviků či metod a souboje především z konce filmu hýří okouzlující choreografií, přesto se snímek hrozivě vleče, zejména v úvodní třetině. Příšerný český dabing! Film jsem viděl teprve poprvé, takže asi nejsem tolik unešen, jak bych byl býval třeba ve třinácti letech. Hlavní hrdina prošel pěkným tělesným i duševním rozvojem, jeho silná vůle jít přes bolest je určitě motivační. 70%. Nedávno jsem v nějaké knize četl Desatero shaolinských pravidel. Ty vole, tam bych nevydržel ani vteřinu! Nejíst maso, časně vstávat, zříct se žen?? To je snad jen krutý sen! No Bodhidharma nemohl být normální, ale prý žil 150 let. Ehm:) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Je osvěžující vidět film, kde se trénink neodbývá tříminutovou střihovou sekvencí naroubovanou na jásavý pop, a kde je vidět bolest i jak dlouho ta cesta trvá. Bohužel jsou shaolinské komnaty obklopeny otřepaným příběhem o pomstě, který jde proti duchu výcviku. Jak krvavá cesta pomsty pro školu bojových umění končí, ukázal Bruce Lee ve filmu Pěst plná hněvu. A ještě k tomu Lee ve svém skutečném životě zemřel na to živelné mlácení do hlavy. Ovšem ta hodina shaolinského výcviku stojí za vidění a měli by se jí inspirovat všichni ti školští reformátoři, co chtějí proměnit výuku v jednu velikou zábavu. Bez bolesti a potu to nejde. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Pěkná fightmovie, na kterou se dobře dívá, je zábavná a souboje jsou opravdu vymakané. Pekelná choreografie, dlouhé záběry a střih nezadrhává. Sama o sobě kamera pro mě byla dost příjemné překvapení. Ale je to prostě pohádka. Hodně naivní pohádka kterou nikdo nemůže vzít vážně. Jako zábava ovšem uspěla. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Doteraz som bol zvyknutý len na bláznivé bojové štýly Jackieho Chana, či stroho príbehové a priamočiare akčné súboje v podaní Jeta Liho. Nejaká tá samurajská dráma, ale toto bolo konečne o niečom inom. Samozrejme, že podstata príbehu nesiaha nijak zvlášť do výšin, spracovanie však áno. Konečne sa jedná o poriadnu ukážku zdokonaľovania bojových umení od základného výcviku v udržaní rovnováhy až po finálnu spirituálnu výuku. Samozrejme nechýba poriadne divoká choreografia (najmä kúsky s trojdielnou tyčou idú do vytrínky) a záverečný fight. 80%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

36 komnat Shaolinu má pro mně nostalgický nádech konce 80. let minulého století, kdy u nás vzkvétala éra amatérsky nadabovaných kopií filmů zcela volně prodávaných na všelijakých burzách a autorská práva u nás tehdy nic neznamenala. Videopřehrávač, který tenkrát za těžce vydělané peníze zakoupený, spokojeně přehrával všechny tyhle filmy a filmečky všemožných žánrů - horory, thrillery, akčňáky a samozřejmě kung-fu filmy už dávno skončil někde na skládce, aby jej nahradil novější a lepší přístroj. A já s přezíravostí dospívání postupem času zanevřel na bojové filmy, Jaké bylo moje překvapení, když jsem si právě z čiré nostalgie nedávno vypůjčil tuhletu klasiku na DVD a zjistil, že se mi víc než líbí, že přes prostoduchost, s jakou hrají asijští herci, přes jejich pitomoučký humor, se dívám na vynikající ukázky bojových asijských umění a hodně, ale opravdu HODNĚ se bavím. 36 komnat Shaolinu by se mohlo v dnešní době Matrixů apod. zdát zastaralé a ošuntělé, ale želbohu tomu tak není, v jednoduchosti je totiž síla. Člověk víceméně vypne jednu část mozku a nechá se prostě BAVIT a BAVIT a BAVIT skvělým bojovým uměním. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Prvé české znenie z roku 1991 (voiceover, nie dabing) bolo nahrané pôvodne cez nemecký dabing s nemeckými titulkami, nie na pôvodné znenie v čínštine a účinkovalo v ňom iba pár dabérov, ktorí dabovali hneď viacero postáv naraz. Prvého českého dabingu sa dočkal až po digitalizácii v roku 2004. (Piri)
  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)

Reklama

Reklama