Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Film.. který určitě stojí za to vidět (především dabovaná verze od Intersonic). Sice nejsem žádný specialista na Shaolin a Kung-fu žánr ve filmech, ale patří určitě na svojí dobu k těm nejlépe natočeným. Pár scén je velmi legračních...Po hudební stránce nemám námitky. Naopak celková zvuková stránka pěkně vykresluje celkový děj. Spoiler:Když se San te snaží přejít po vodě...snaží se podvádět, ostatní mniši se mu smějí...nemá chybu.Za velmi drastickou a bolestivou scénu vidím v přechodu přes překážky pytle s pískem - "hlavičkování". Jako velmi pozoruhodnou a zajímavou scénu pokládám - když se San te dozvídá o smrti otce. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších Shaolinů, kde uvidíme množství bojů, sáhodlouhý trénink v jednotlivých komnatách shaolinského kláštera a taky Liu Yu-Teho, který se potácí od počátků výcviku a nakonec se z něj stane mistr nové komnaty. Příběh je dobrý, hlavní záporák taky něco umí a film má 115min, takže o zábavu je dlouze postaráno a stopáž byla využita dokonale. Nenudil jsem se ani minutu. 90% ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Na filmy, jejichž obrazy jsou pevně zafixovány v dětské hlavě a jsou spojeny s určitými pozitivními vzpomínkami by se po pětadvaceti letech asi nemělo koukat... Kolik jen úderů schytal ten starý ořešák u babičky na zahradě vedle hromady poskládaného starého dřevěného oplocení, které v dětské představivosti byl klášterem Šaolin...? A to zásluhou především tohoto filmu. Ten posun ve vnímání filmového díla je neuvěřitelný: To, co jsme tenkrát viděli jako fascinující souboj dobra a zla - nám tehdy novými - zvláštními bojovými prostředky, dnes vidím jako směšnost s příšernými herci předvádějícími dobře nacvičenou gymnastiku a potřísněnými krví nepřirozené barvy. Přesto jsem v té legendární výcvikové části určité stopy působivosti našel i po těch letech a moji nejoblíbenější scénu, kdy hladový San Te hledá v jídelně zbytky rýže poté, co po zpackaném přeskoku vodního příkopu přišel pozdě na večeři, jsem si užil s patřičnou dávkou nostalgie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Opomenu-li krajně nezajímavý úvod do děje a čínských problémů, tak se jednalo o vynikající film. Výcvik v shaolinském chrámu, který naštěstí zabírá většinu stopáže, neměl nejmenších nedostatků. Krásně se mi dařilo z něj nasávat nádhernou atmosféru a vzhledem k tomu, že jsem úžasný, tak jsem se dokázal i lecčemu přiučit z pouhého pozorování. Moji pozornost drželo přikovanou na obrazovce zejména očekávání, co našeho hrdinu ve které komnatě čeká. Nevím, kde tvůrci čerpali, ale krásně si s tím vyhráli. Rozhodně bych se nestyděl snímek komukoli doporučit jakožto nenáročné zpříjemnění kteréhokoli odpoledne. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tady toto je taková klasika už od dob VHS-kopií "za bolševika", kdy to byl jeden z nejznámějších kung-fu filmů a v té době i dost oblíben. Tenkrát jako malýmu klukovi se mi to hodně líbilo. Dnes už se na to dívám jinak. První čáct filmu, než vůbec hlavní postava začne trénovat je něco příšerného a trvá to hrozně dlouho. Nic se tam děje, přiblblý kecy, zbytečně zabitá stopáž filmu. Tréning ... no ať si to bere každej jak chce, ale pobíhání po vodě a nosení věder s vodou mne dnes už nenadchne, jakmile se ale dojde konečně z "vyspělejším" komnatám, film KONEČNĚ nabírá efektní grády, aby skončil v naprosto špičkovém nářezovém finále, které se mi fakt hodně líbilo. Finále je bomba, o tom žádná, ale že to zabírá 1/4 filmu, to je fakt málo. Jinak se mi taky velice líbil vývoj postavy, na konci jde z mnicha fakt respekt a je to prostě kung-fu stroj, fakt umí, plus choreografie soubojů exkluzivní. Jenže dopracovat se k tomu po hodině, která mne prostě nudí ... nehledě na stáří filmu, to mi prostě nedává jinou možnost, než dát své klasické 3*, stejně jako drtivé většině těchto žánrově podobných filmů ... Obecně si myslím, že je to trochu přeceňovaný film, ale na druhou stranu v rámci továrny na "kung-fu flicky" SHAW SCOPE jeden z nejlepších ... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)
  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)
  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)

Reklama

Reklama