Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pred 30timi rokmi, bol tento hit vo VHS svete pojmom. Vtedy publikum na kvality až tak nehľadelo ( aj keď tento snímok bol jedným z tých najlepších easternov ), išlo o to spoznať dosiaľ nepoznané ( resp. nepoznané až v takom rozsahu ). 36. KOMNATA je skvelou symbiózou výcvikového kung-fu a revenge fláku. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Většina filmů žánru kung-fu mi přijde nechtěně velice komická, zde jsou takto zábavné pouze heky a vzdechy bojovníků. Jedná se o sympatickou pohádku, v níž dobro vítězí nad zlem. Film postrádá obvyklou křečovitost většiny zástupců svého žánru, nic zásadně nepřehání, takže je na něj příjemné pokoukání. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Pamatuju se, že vhsky s šaolin tématy patřily u nás doma k těm nejhranějším. O to víc mé srdce zaplesalo nad kvalitou, v jaké se nám tato série řítí na naše fullHD televizory. Během těch 30-ti let prošly bojové filmy několika změnami, dnes s vyjímkou Tin Mana na podobný žánr jen těžko narazíme a tak jsem se zarputilým a hladovým pohledem nespustil z mistrů Šaolinu oči. Paráda! 80% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Strašně dobrej film pro všechny fanoušky kung-fu filmů. Ostatní lidi to možná tak nedocení, ale já přesně chápu proč se tento film stal vyloženě kultovní klasikou. Chia Hui Liu známý též jako Gordon Liu je naprosto skvělý. Zahrál to fakt výborně a bez něj by film ani z poloviny nebyl tak cool. Bojové scény jsou i přes stáří filmu bezva a když se nad tím tak zamyslím je tam bezva všechno, dokonce ani ten pitomej hongkokgskej humor nechybí. Klenot mezi kung-fu filmy. BEZVA!!!!! ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Klasika to určite je, na to, že je to starý ázijský film tak si to udržiava dobrú kvalitu aj dnes a film ma bavil a hlavne pri tom výcviku, ten bol fakt super a také niečo v novších filmoch chýba. Herci možno nevynikali a dej tiež nebol premakaný, ale o to tu asi ani nešlo. Jeden z popredných kung-fu filmov. 80%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)
  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)

Reklama

Reklama