Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wang Yu se vrací do města právě poté, kdy vesničané unesou dceru soudce a připravují petici pro návštěvu ministra Yuan, ve které informují o vysokých danních a vykořisťování ze strany soudů. Dohoda je hotova, Wang Yu navrací dceru do rukou soudce a slibuje splnění požadavků petice třem únoscům. Soudce však svému slovu nedostojí. A tak ctižádostivé trojici nezbývá nic jiného než se postarat o napravení... (Intersonic)

(více)

Recenze (20)

MrMir 

všechny recenze uživatele

Typický boj dobra se zlem. Chamtivý soudce vydírá vesničany a i přes příkaz císaře dál vybírá daně. Vůdce vesnice se proto rozhodne unést jeho dceru a soudce vydírat. Soudce samozřejmě pošle vojáky, proti kterým by únosci neměli žádnou šanci, kdyby se u jejich chatrče znenadání neobjevil šlechetný návratilec z válek LU, který je nejen výborný bojovník, ale také synovec ministra :o) Soudce se proto rozhodne, že nebude plýtvat své vojáky a na únosce pošle vězně. Mezi nimi je však i bývalý pobočník mistra LU, který se k němu samozřejmě přidá a ostatní vězně pobije. Zoufalý soudce najímá dvě bandy hrdlořezů a vedením pověří svého osobního strážce - výborného bojovníka s mečem, aby únosce zlikvidoval. Ten však začíná pochybovat a nakonec se k únoscům přidá. Závěrečný boj tohoto nezdolného tria nejen se soudcovskými vojáky, ale i s bandou najatých vrahů je pak to, na co celý film čekáte :o) ()

fmash odpad!

všechny recenze uživatele

Odpady moc nedávám a chtěl jsem dát jednu cibuli, ale kdy už teda? V mrazíkovských kulisách a s vinnetouovskou hudbou na pozadí se odehrává příběh proradnosti, cti, jakoželásky atd., který by v jiném podání nedělal problém, ale tohle zpracování jsem vydejchával opravdu s potížemi a ke konci mě dovedla jen moje kung-fu železná vůle. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jen zárodek pozdější slávy žánru. Šermířské souboje místy dobré, většinou nanicovaté, tag kung-fu pak prakticky nepatřičný, na žádný pěstní souboj totiž nedojde. Nezdolné trio pak ani v ostatních atributech absolutně ničím nevyniká, převládá nudné přeříkávání špatného scénáře, obvyklé přehrávání v rádoby napínavých situacích a neumělé předstírání emocí, nicméně chválím absenci uhihňaných pokusů o humor. Slušné dvě. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Klasika prostě příběh jak z westernů nebo prostě jak z velké spousty čínských akčních filmů o nějakých význačných šermířích a tak. Jsou tu utlačovaní vesničani, zlí úředníci co je vykořisťujou a gangsteři, co jim rabujou vesničku a do toho se připlete pochopitelně nějaký ten hrdina, co všechno strašně úplně vyřeší. Tady se to točí z větší části kolem jednoho mlýna a tří mužů, kteří tvoří to titulní Nezbedné trio :). Jeden je syn generála Lu, klaďas jak poleno, další je bývalý vězeň a Luův kamarád, který je klaďasem, aby odčinil co napáchal a poslední je nejlepší šermíř zlého starosty :). Celý příběh o utlačování vesničky a snaze potrestat zlého starostu vypadá docela klasicky, ale je na něm nakonec hrozně překvapivé jak tragický a krutý vlastně je, protože až nečekaně moc tu lidi umírají a to pokaždé když se něco semele, takže se nakonec nedá dost dobře odhadovat jak to teda skončí a to je dobře, zvlášť když to s sebou nese i pár docela silných scén, i když jsou to takovéty dneska už klišovité. Problém akorát je, že z velké části je to film docela chladný a člověk sice bere hrdiny jako hrdiny a padouchy jako padouchy, ale bylo by asi dost těžké se do některého z nich prostě vcítit trochu víc, protože nejsou ani tak sympatičtí, ani tak propracovaní a moc se ani nesnaží se nějak osobitěji projevovat. Druhá věc je, že je to taaaaaaaakhle pomalé, zvlášť v první polovině filmu, pak už je to lepší, ale prostě než se film rozjede pořádně, tak se to táhne jak sopel. Jinak docela fajn film, ale dají se najít i svižnější příběhy o čínských šermířích. Jo a mělo to takovéty veselé zvuky, když třeba někdo házel nožem a tak :), takže určitě patří do zlatého pulpového fondu, i když mezi ty nejlepší se neřadí :). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Studiová záležitost s poněkud známou dějovou zápletkou. Takovéhle podobné náměty se používali docela často. Tyran na vysokém postu, bezpráví a někdo, kdo ve všem udělá pořádek. Příběh je napsán dobře nejen po dramatické stránce. Občasné souboje kung-fu už vše jen zpestřují. I zde platí využití tolik známé šablony zahrnující souboj na konci snímku. Vyprávění je volné a tak tedy velmi srozumitelné. Naprosto nenáročný snímek pro každého. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama