Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

„Sněhurka s červenými vlasy" (jak lze přeložit anglický název tohoto anime) je příběhem dívky jménem Shirayuki, která si v poklidu žije v království Tanbarun a jejíž největší vášní je bylinkářství. Zdejší princ je však velmi sobecký a již dlouho sní o tom vlastnit nejkrásnější děvče ve svém království. Když se k němu donese zpráva, že v jeho zemi žije krásná dívka s nádhernými rudými vlasy, tak za ní vyšle svého posla. Nechce si však dívku vzít, ale chce z ní udělat svou konkubínu. To je ovšem pro Shirayuki nepřijatelné, a tak se rozhodne ostříhat své dlouhé kadeře a utéct. Při cestě lesem narazí na opuštěný dům u jehož dveří usne. Nenajdou ji však trpaslíci, ale po probuzení narazí na mladého muže jménem Zen a na jeho dva přátele. Velmi rychle se spřátelí a obzvláště Zen si s Shirayuki skvěle rozumí. Když se vrátí ze společné vycházky, najdou na prahu domu koš s jablky. Není to však Shirayuki, kdo si do otráveného jablka kousne, ale Zen. A tak se Shirayuki vydává za princem z Tanbarunu, který tuto léčku nastražil, a je ochotna se mu vydat na pospas, pokud Zena zachrání. Nakonec je to ale Zen, kdo zachrání Shirayuki, a když se představí jako princ z království Clarines, tak si princ z Tanbarunu vše rychle rozmyslí. Za normálních okolností by zazvonil zvonec a pohádky by byl konec, ovšem Shirayuki je teprve na začátku svého putování, během něhož se pokusí získat si místo na dvoře Clarineského království, osvědčit se ve funkci dvorní lékárnice a možná i dobít srdce prince Zena... (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (9)

Petra321 

všechny recenze uživatele

Sympatické postavy, krásne, občas trochu dramatické a niekedy naozaj mind blowing momenty, a takisto krásne sa vyvíjajúci vzťah medzi hlavnými postavami. Čo sa môže pokaziť? Úprimne, nie je toho veľa a prekvapivo sa toho naozaj veľa nepokazilo. Nemám rada, keď krátke seriály obsahujú priveľa postáv, pretože nie všetky dostanú možnosť prejaviť sa naplno. Napríklad Atori, ktorý mal svoj screen time asi iba v jednej epizóde, čo ma naozaj mrzelo, ale inak naozaj neviem, čo by som mohla vytknúť. Shirajuki je cieľavedomé dievča, ktoré si ide za svojím snom a nebojí sa nástrah, ktoré jej do cesty pokladajú iní, čo je naozaj obdivuhodné. Aj keď, v žánri anime viac-menej typické. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akagami no Shirayuki-hime nechápem prečo sa to vola ako Snow White teda nemá to so snehulienkou absolútne nič spoločné. Toto anime je o snoch a o tom, že si môžeme sny vyplniť ak sa budeme snažiť pracovať na sebe a keď pracujeme na sebe začne nás okolie viac obdivovať a z druhej strany aj nenávidieť. Nie je tu veľa akcie a jednotlivé postavy sú naozaj veľmi sympatické. Toto anime je jednoznačne cielené viac na ženské publikum a teda sa snaží svojich divákov najviac objať v podstate tou romantikou. Čo je dôležité spomenúť anime naozaj veľmi pomaličky napreduje dopredu a jednotlivé postavy a hlavne hlavná hrdinka si plnia svoje sny nie hlavne v tej romantickej sfére. Ostatné postavy sú síce zaujímavé a majú zaujímavé osobnosti, ale nedozvieme sa o nich až tak veľa ako o našej hlavnej hrdinke a jej zámeroch. V anime dokonca hrá rolu aj nejaká diplomacia. Ja si myslím, že na večer pri niečom príjemnom, keď vonku prší a nechcete nejakú akciu za akciou, ale si oddýchnuť je toto anime ideálne. ()

Reklama

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Příšerně přeslazené shoujo o Sněhurce, které vůbec není o Sněhurce. Ze začátku mě bavilo sledovat romantické chvíle mezi Shirayuki a Zenem, jiskření mezi nimi vypadalo dost slibně, ale ke konci už se z toho stal obyčejný klišoidní pohádkový vztah postrádající jakoukoliv jedinečnost. Sladké řečičky a červenající se tváře už pak začaly být dost ohrané. Princ Zen působil ze začátku jako dokonalý něžný princ uvědomující si své morální hodnoty, ale ke konci se začal chovat víc jako pablb než princ. Shirayuki jako venkovská dívka vyžívající se v bylinkářství působila tak nějak mile a neškodně, i když v průběhu seriálu sem tam někoho seřvala nebo i nakopla, ale jediný důvod, proč po ní všichni pokukovali, byly její rudé vlasy, jinak by, přiznejme si a vraťme se do kruté reality, by nejspíš tolik svého pozdějšího boyfrienda Zena neokouzlila, jelikož jen proto, že byla zběhlá v bylinkářství, by rozhodně nebyl důvod zahořet pro ni neutuchající láskou. Asi není potřeba vysvětlovat, že jen proto, že se o sebe žena dokáže postarat, ještě neznamená, že je to něco neobvyklého a vzácného. Ačkoliv není nikdy na škodu občas poukázat na rovnoprávnost mužů a žen, zvláště v anime tohohle žánru, nic by se nemělo přehánět. Tady to občas vyznívalo dost nuceně, jako nějaká směšná propaganda feminismu pro děti. Na druhou stranu, družina prince Zena - jmenovitě Mitsuhide, Kiki a Obi, byla skvělá a místy i vtipná. Tohle dílko shledávám jako takovou průměrnou romantickou pohádku pro malé dětičky či nezdravě sentimentální teenagery. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Akagami no Shirayuki hime je veľmi príjemná, romantická, komediálna vecička. Hlavná hrdinka je rozumná mladá baba a celý príbeh pôsobí naozaj čarodejne. V podstate sa veľa v príbehu hlavných hrdinov nemení, ale je celkom milé pozorovať ako aj vedľajšie postavy menia svoje správanie po stretnutí s hlavnou hrdinkou. 75% ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledováno v rámci Anime-Planet Secret Santa 2016. Musím přiznat, že jsem před spuštěním prvního dílu měla lehké obavy, neb jednak mám z předchozích ročníků pouze špatné zkušenosti a jednak čistokrevné shoujo nepatří zrovna k mým vyhledávaným žánrům, nicméně hned první minuty u mě vyvolaly opravdu pozitivní dojem. Především hlavní hrdinka s příjemným hlasem je velmi sympatická. Žádná uřvaná stíhačka ani pasivní princezna. I Zen jí skvěle sekunduje, aniž by ji urážel nebo se k ní choval jak hovado, jak už bývá u tohoto žánru zvykem. Ještě musím rozhodně vyzdvihnout krásnou animaci (nádherná příroda) a vůbec celkově je to taková pěkná, hřejivá, romantická oddechovka, která dokáže vykouzlit úsměv na tváři po těžkém dni. Určitě se s chutí pustím i do další řady. 7,5/10 ()

Galerie (395)

Reklama

Reklama