Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový pyrotechnik Danny O´Neill se pokouší zastavit zločince likvidující s pomocí nové trhaviny americké senátory zapletené do nelegálního obchodu se zbraněmi. Je pekelně silná a mísí se s obyčejnou vodou. Stačí se napít. Ač je bez chuti, barvy a zápachu, stává se po aktivaci žaludečními šťávami smrtelně viditelnou a slyšitelnou. První obětí se stane půlka washingtonské restaurace, poté co se jistý senátor při snídani napije vody. FBI je zmatená, protože se nepodařilo najít ani stopu po trhavině. Nemůže ji najít dokonce ani Danny. Když krátce nato zahyne další senátor, je už zřejmé, že za vším jsou teroristé, vedení chladnokrevným a bezcitným Michailem Rašídem, požadujícím deset milionů dolarů po senátorech zapletených do nelegálního kšeftování se zbraněmi. FBI se případem prokousává jen velmi pomalu a na stopu výbušniny se dostává, až když exploduje soudkyně předsedající procesu s Rašídovým teroristou. Danny pochopí, že další na řadě je sebevědomý senátor Traveres, a tak všichni spěchají na slavnostní otevření Dětského centra, kde má pronést úvodní projev. Podaří se jim všechny evakuovat a zlikvidovat teroristu, který se v sebevražedném pokusu napije kontaminované vody. Teroristé se nevzdávají a obklíčí senátorův dům. Danny se je však pokusí zlikvidovat pomocí výbušnin rozmístěných v domě. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prekvapeni, filmu o bombach nebo pozarech tu bylo dost, ale tenhle prichazi s originalni myslenkou a k tomu slusne a misty krvave zpracovanou. Atmosfera filmu je taky slusna a Pierce Brosnan nema chybu, jen me uz nebavi ty rodinny problemy hlavnich hrdinu, ktery jsou skoro v kazdym druhym filmu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až uvidíte Pierce Brosnana utíkat, nechtějte selfie, ale snažte se jej předběhnout.. Tradičně elegantní, teď navíc i depilovaný Ir se zmítá mezi pozicí suverénního blbečka a sebelítostného manžílka, láká zpátky svou choť, protože ona je prostě „jeho žena“ a přitom odhaluje spiknutí, při kterém se oči amerických senátorů změní na oči angoráka a bum! Při jeho povolání je trochu zvláštní, že je více těch, které zabije vlastními trhavinami z vazelíny, hnojiva a acetonu, než těch, které zachrání deaktivací bomby, ale když se jednou kácí teroristický hvozd, létají třísky.. Klasická akční devadesátka, tentokrát s hláškujícím hrdinou, tragikomickým padouchem, sexem ve vaně a koncem, jenž trochu zabrousí i do hororových vod. Při srovnání s podobným Blown Away nutno podotknout, že Jeff Bridges přestřihával drátky Tommy Lee Jonese o něco zábavněji.. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Spojené státy byly poměrně bezpečné - až doposud.......... Ano, klasické klišé prochází celým příběhem. Který drát odstřihnout, když nechcete aby bomba bouchla? Jakou máte ráda barvu? Červenou nebo zelenou? Povídá Pierce Brosnan (agend FBI) a kouká ohrožené dívce pod sukni. Jo je to v klidu a nebojte se, že SPOILER drát který odstřihne není ten pravý. KONEC SPOILERU. CITÁT - Proč nenosíte kalhotky?.......... Akční snímek o terorismu a neznámé výbušnině obsažené ve vodě. V hlavní roli můj oblíbenec Pierce jehož práce i koníček je zneškodňování výbušnin. CITÁT - Myslím, že se musím jít vymočit, senátore.......... No a jak to tak bývá je to o zhrzelé lásce, penězích a politice. Má to výbušnou šťávu a na svou dobu je to celkem povedené. Ani v dnešní době akčních snímků, jsem se nenudil. Jedna věc je tam přece jen hodně přehnaná. A to jak dokáže agent Danny O'Niell (Brosnan) vyrábět výbušniny při pochodu. Prostě, co dům dá, to je výbušnina. Podle tohoto snímku si z domácích trhavin mohu sám vyrobit několik druhů bomb - jak prosté. CITÁT - Smůla, že nejsi pojištěný, co.............. A v senátorově domě však nejsou jen ingredience pro výrobu výbušnin, ale najde se i něco jiného. Kdo neviděl podívejte se a kdo viděl připomeňte si. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Přiznám se,že mám pro tohole sympaťáka (Brosnáče) slabost, a tak jsem dokázal i lehce přihmouřit kritické "očičko" nad vyprsknutým příběhem a zoufale zahraným záporákem. Charismatický frajer Pierce to totiž ve spojení s vtipným scénářem a poměrně nadprůměrným obsazením vedlejších rolí dokázal "odpálit" za tři hvězdy! ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan zahrál hlavní roli opravdu skvěle se svým budoucím Bondovským šarmem. Bohužel scénář už tak chválit nebudu. Do poloviny filmu jsem se nudil, protože tam nebyla vůbec, ale vůbec žádná akce. Ta druhá polovička už je mnohem lepší a akčnější. Námět snímku je celkem originální ale chtělo to kvalitnější scénář. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od 22. října do 10. prosince 1991 ve městech Washington a Los Angeles. (GASTON73)

Reklama

Reklama