foto

Christian Duguay

  • nar. 1957
    Outremont, Quebec, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Christian Duguay (1957) je režisér z Kanady. Vystudoval filmovou školu na Univerzitě Concordia v Montréalu. Začínal jako kameraman a střihač dokumentárních filmů pro mezinárodní TV a také se podílel na realizaci reklam. Později začal natáčet úspěšné TV seriály. V celovečerní tvorbě se uvedl např. snímky Screamers – Hlasy z podzemí (Sreamers, 1995), Hon na šakala (The Assignment, 1997), Hitler: Vzestup zla (Hitler: The Rise of Evil, 2003) či Touha zvítězit (Jappeloup, 2013).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

2016 Un sac de billes
2015 Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje
2013 Anna Karénina (TV film)
Jappeloup
2011 Cinderella (TV film)
2010 Sotto il cielo di Roma (TV film)
Svatý Augustin (TV film)
2009 Beautiful Life: TBL, The (TV seriál)
2008 Coco Chanel (TV film)
2007 Cane (TV seriál)
Výchovný tábor
2005 Lži mé matky (TV film)
Obchod s bílým masem (TV film)
2003 Hitler: Vzestup zla (TV film)
2002 Hladina adrenalinu
2000 Umění boje
1999 Johanka z Arku (TV film)
1997 Hon na Šakala
Hunger, The (TV seriál)
1995 Screamers - Hlasy z podzemí
1994 Million Dollar Babies (TV film)
Snowbound: The Jim and Jennifer Stolpa Story (TV film)
1993 Lady X (TV film)
Úplné bezvětří 2 (TV film)
1992 Exploze
1991 Scanners II
Scanners III
The Hidden Room (TV seriál)
1987 Villém Tell (TV seriál)
1983 The Hitchhiker (TV seriál)

Kameramanská filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace