Reklama

Reklama

Neumírej sám

Trailer

Obsahy(1)

King David, tvrdý a charsmatický drogový král, se vrací do svého rodného města, kde místo očekávaného spasení najde pouze kruté násilí a zločin. Poslední okamžiky svého života stráví se ctižádostivým novinářem Paulem, kterému vypráví o svých zločinech a jejich následcích. Předává Paulovi kazetu, na níž je zaznamenán jeho život. Díky tomu zůstane Paulův život navždy ovlivněn... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

pirate 

všechny recenze uživatele

Celý film tam jeden černoch (to není naznačení rasismu) vypráví, co provedl a jaké udělal chyby. Do toho se občas připlete někdo, kdo po něm jde a David Arquette se dozvídá znepokojivé věci o identitě muže, na kterého narazil před jeho smrtí. Na konci se něco málo dozvíme, něco se zakončí a film je pryč. Jako možná mírně (opravdu hodně málo) krimi životopis bych to ještě spolkl, ale i tak mě vůbec nebavil. ()

JohnnyB. 

všechny recenze uživatele

Ehm, docela děs. A hlavní příčinou toho je postava hlavního hrdiny, kterou ztvárnil rapper BMX. Je to "tvrďák", který si vede deníček v podobě kazetových pásek, které vozí pohozené v autě. No asi je to u drogových dealerů běžné. Jeho rádoby drsňácké hlášky jsou vrcholem trapnosti. Dostalo mě například, jak matce své přítelkyně mlžil, co dělá, takovým způsobem, že to, že prodává drogy by poznalo i nemluvně, které o drogách nemá ani páru. Další věc, kterou jsem nepobral bylo, co na postavu Arquetta zapůsobilo tak, že rozhlašoval, že King D. (opět jsme u trapnosti), kterého potkal tak na 10 minut, v sobě měl něco královského. Maximálně tak sedlčanský hermelín, protože jinak to byl pěký ko*ot, který by udělal líp, kdyby se nechal oddělat ještě před příletem do Cali. No a o závěru raději psát ani nebudu neboť bych se opět dostal k slovu trapný. Suma sumárum povinnost shlédnout mají pouze všichni coolgangstanigga puberťáci s hadrama velikosti XXXXL a kšiltovkou na bok.. Bude se vám to líbit homiez! ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

No, nevím, spíš asi celkem zbytečný film. Vsází se tu na to, že drsný hlášky jsou cool apod., jenomže drsňáků, kterým drsný věty sluší víc, je poměrně dost. No a příběh o tom, že zabijou nějakýho chlápka, a reportér si z pásek pouští jeho příběh, ve kterém se mluví o koksu, mrtvých milenkách apod., aby se nakonec zjistilo, že ho zabil jeho vlastní syn, kterému reportér přenechá slušnou sumičku, která mu zbyly po tom zavražděném, je docela naivní, zvlášť když v závěru mrtvý mluví o tom, jak se chtěl změnit apod. Jinými slovy, tady se někdo snažil napsat něco hustýho, něco co bude kult, jenomže já nevidím jediný důvod si myslet něco jiného, než že byl natočen další průměrný film, na který se snadno zapomene, a vlastně už zapomenulo ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejtypičtějších filmů o drogách, co jsem kdy viděla. Krásná ukázka všeho, co s tímhletím souvisí. Co asi čeká "drogového krále" ? No co jiného se mu může stát, než že ho někdo zavraždí... Přesto nás filmem provede prostřednictvím hlasové nahrávky o jeho životě. Ještě že tak, ještě, že nás filmem provedl DMX a ne třeba 50 cent. Ještě, že jsme v titulcích slyšeli songy od DMX a ne od 50 centa. (Nechci tím říct, že mám atypii vůči fiftymu, ale poslední dobou se mi zdají kvalitnější jiní "autoři") ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Drsná akční kriminálka z prostředí současného černoškého ghetta, která se formou i obsahem evidentně inspiruje klasickými filmy stylu NOIR ze 40. a 50. let - ať už komentářem hlavního hrdiny, nasvícením a barevným tónováním ( typická je scéna siluety tmavého vozu s krvavě červenými světly ) a zejména syrovou atmosférou prosycenou realisticky pojatým bezohledným násilím. Slušné herecké obsazení, zajímavý soundtrack. Neumírej sám nepředstavuje nějakou filmovou revoluci, není vyjímečný, ale ve svém žánru představuje slušný nadprůměr. Celkový dojem 75 %. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama