Překvapivě dobré ale na druhou stranu i překvapivě surové taliánské sleazy poliziotteschi v hlavní roli s násilným, sadistickým psychopatem Nannim Vitalim, kterého hraje opravdu skvělý a na takovou to roli i poměrně neobvykle úhledný ale o to více charismatický Helmut Berger, v podobné roli jsem ho viděl vůbec poprvé a doufám že ne naposledy. Zde byl jasný favorit a magnet na diváka. Zdatným ale méně přesvědčivým (neuvěřitelně toporný výkon) protihráčem mu je zde Inspektor Santini (známý herec 50' a 60! let, žánru "Sword and sandal" Richard Harrison), pastvou pro mužské oko je vystoupení krásné Marisy Mell ("Diabolik", "One on Top of the Other" atd), jako Giuliany i když už s nějakým tím rokem navíc, stále ji to moc slušelo. Ona měla jistou obrazovou přítomnost, která byla jistě nepopřetelná. Tvrdé scény chladnokrevného grafické násilí, rychle tempo, vzrušující akce, honičky, to vše tu pochopitelně nechybí, pro fanoušky tvrdšího 70's euro-zločineckého filmu, film který by neměli minout. Film měl slabší scénář, včetně spiknutí ale v tomto případě, přes to všechno co jsem zde už uvedl, mi to ani tolik nevadilo. Je tu opravdu hodně scén, které jen tak nezapomenu, jako ta bezdůvodně násilná na benzínové pumpě, nezapomenutelná násilí v lomu, kde dojde ke znásilnění, mučení a vraždě, nějaké to odstřelování s poza bytu, přepadení banky, ostrá břitva na ženské tváři, a samozřejmě famózní finále jeden na jednoho a v detailech krvavý Nanniho obličej, ve srovnání např. s Lenizho filmem ("Almost Human") ale i s některou z prací od Die Lea nebo Castellariho, však nikterak zásadně ohavných. Komentář zde jako první v pořadí..(21.2.2010)