Reklama

Reklama

Čuník

  • Španělsko Cerdita (více)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Kvôli svojej nadváhe je Sara (Laura Galán) terčom posmechu medzi svojimi rovesníkmi. Šikana dosiahne vrcholu, keď jej miestne dievčatá pri bazéne vezmú všetky veci a ona musí kráčať domov len v plavkách, čo je pre ňu kvôli nadrozmernej postave ponižujúce. Po ceste narazí na tajomnú dodávku, v ktorej sú tri dievčatá, ktoré jej práve ublížili. Nie sú však samé, pretože vodičom je neznámy psychopat s vražednými chúťkami. (Marceloo)

(více)

Videa (20)

Trailer 5

Recenze (82)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podivné spojenectví šikanované teenagerky (představované 35letou herečkou) a dvojníka Bena Fostera, co má cervezovou cejchu a vražedné sklony. Těžko říct, jestli mě víc iritovala prostřední téměř hodinová pasáž hledání a zatloukání, která se snaží cokoliv nabalit na původní krátkometrážní formát, mizerní herci a nebo přesvědčení tvůrců, že točí pro hlupáky. Kdo tvrdí, že si nevzpomněl na Joea Hallenbecka a jeho hlášku o vyválení v mouce a hledání vlhké skvrny, tak lže.. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Španělé umí natočit pěkné film, ať už to byl v mládí můj oblíbený Pes, rovněž z té doby nějaký historický film na jehož název si nemohu vzpomenout, celosvětově úspěšný seriál Papírový dům, různé neotřepané horory. Čuník mě dostal svou atmosférou a skvěle gradovaným napětím. Jen ten konec byl takový nedokončený, ať si divák udělá svůj vlastní. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Svině visí na háku, čuník to má (?) na háku." Zaujala mě originální zápletka "Zakřiknutý psychopat podává bachyni ručník a dělá Pšššt!", po které jsem se tetelil blahem v očekávání vývoje romanticky zvráceného vztahu dvou retardovaných outsiderů, protože takové filmy mi vždy něžně polaskají duši i mé uťápnuté ego. A dočkal jsem se. Vztah se vyvíjel slibně, šikanující svině už se houpaly na háku, slečna vepřík i pan sadoňouma byli zmítáni protichůdnými pocity a já jim držel palce a těšil se na svatbu a hlavně na svatební noc... Jen škoda, že místo chutného špeku myšák Omnibus nalezl ve spižírně jen zdravý brokolicový thriller a krabici optimistické ovesné gore kaše s nápisem, že i ta sebevyžranější šikanovaná dívka ukrývá pod sádelnatými kozami srdéčko romantické citlivky a že i v rosolu, jde -li do tuhého, můžeme pod srolovanými záhyby obří pneumatiky objevit pořádné koule. Jak těžké? Nejmíň 3,5 kg. Řezník za pultem: "4 kg, můžu to tak nechat?" ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně žánrová festivalovka, která se nebojí trochu tlačit na pilu, což bylo příjemné zjištění, poněvadž jsem čekala, že se to bude táhnout hlavně na dramatičtější notě. Sice je to scénáristicky trochu podivínská záležitost, ten záporák na mě působil spíš tak, že bych s ním šla na pivo a ten závěr byl na mě extrémně uřvaný. Je to ale spíš taková odlehčená záležitost, takže se na to nijak nezlobím. Líbil se mi i ten celkový vizuál a obrazový filtr, poznal by ale i slepec, že to točila žena. V některých ohledech to má zkrátka větší koule. Nezapomněl se tam ale vetřít i romantický prvek a tím to dostalo takový zajímavý detail, díky kterému si Cerditu budu lépe pamatovat. Jinak je to ale takový v poho průměr. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako krátkometrážny kúsok to predsa len dopadlo o niečo lepšie, ale celovečerné spracovanie si tento námet určite zaslúžil, aj keď nakoniec to teda nie je žiadna sláva. V každom prípade ten spomínaný americký dabing tomu vôbec nepridal a aj keď som miestami zvažoval aj 4* chuť na ňu prešla po liberálnej vsuvke s masturbujúcou Sárou na ktorú sa z detstkej izby nepozerá na stene zavesená Ariana Grande Hotel Budapešť ale socha Panny Márie...Tak tá trauma liberálnehzo odpadu z kresťanstva je neuveriteľná, ale sebavedomá liberálna pička Carlota Pereda má predsa len svoju tupú hlavičku rada na pleciach a tak spomínaná rodinka pre istotu nebola moslimácka...ljaj, ale potom by nemohla ani chodiť plávať obnažená, nemohli by ju šikanovať, nevolali by ju prasiatko a vlastne by liberálna chudera nemala čo natočiť a naďalej by chodila na podpisy na úrad práce... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený v obci Villanueva de la Vera (Španielsko). Natáčacie obdobie trvalo od 17. júna do 29. júla 2021. (Arsenal83)
  • Scenáristka a režisérka filmu Carlota Pereda: "Tento film som napísala, aby som čelila svojmu vlastnému strachu. Strachu zo skutočného života. Pretože byť tínedžerkou môže byť desivé." (Arsenal83)

Reklama

Reklama