Reklama

Reklama

Druhá světová válka v barvách: Cesta k vítězství


Bitva o Atlantik (E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Battle of the Atlantic
Velká Británie, 2021, 51 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Na začátku války ničily „vlčí smečky“ ponorek konvoje spojeneckých lodí. Situace se ale díky vynalézavosti, nové technologii i troše štěstí do roku 1943 změnila. (Netflix)

Recenze (2)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto zdejší největší filmový a seriálový odborník a válečný expert, musím s potěšením konstatovat, že tento díl byl lepší než úvodní nuda v Dunkerku zhruba rozdílem velikosti mojí chlouby oproti evropskému a snad i africkému průměru. Naprosto drtivá většina stopáže byla o německých U-Boat, takže jsem jen tiše předl blahem a těch 50 minut se zdálo býti čtvrt hodinou. Nesmírně zajímavé povídání a krásná ukázka toho, jak křehké jsou misky válečných vah a že jedno chybné rozhodnutí může zásadně přesměrovat celý chod dějin, vývoj společnosti a mapu světa. V tomto případě došlo k sérii chyb naštěstí na německé straně. Sláva Ukrajině! [82 %] ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle bylo něco. U posledních 8 minut jsem to už bohužel zalomila, ale jinak jsem byla přilepená k obrazovce. Tolik informací a zajímavých témat… Bylo to hodně dobře podané, vysvětlené. Netušila jsem, že válka na vodě byl až v takových číslech. Která jsou teda mimochodem fakt šílená. Všeználci si tam zase hází čísly, která mě osobně zasáhla. Mluvili tam o tisícovkách, jak nic. Tolik lodí a lidí. Když si ta čísla představíte jako vedle sebe stojící lidi, tak je to fakt děs. Hodně se mi líbil taktický nápad Německa na odříznutí Británie díky 300 ponorkám (který se teda neuskutečnil). Jde vidět, jak jsou lidé úžasně vynalézaví, když si chtějí ubližovat. Stejně tak jde na dokumentu vidět, že historii píší vítězové. To nic nemění na tom, že tohle byl fakt nabušený informační nářez. Nechyběla ani zmínka o Enigmě, videa ponorek, podvodní výbuchy, hodně smutný křest amerických lodí. Opravdu mě tento díl extrémně bavil. ()

Reklama

Reklama