Reklama

Reklama

Al Kameen

  • Spojené arabské emiráty الكمين (více)
Trailer 1

V zime 2018 počas štvrtého roku jemenskej vojny sú jednotky armády Spojených arabských emirátov rozmiestnené v pohraničných oblastiach Jemenu, aby poskytovali pomoc bojujúcim intervenčným vojskám arabskej kolície. Na základni v prístavnom meste Mocha panuje dobrá nálada, pretože emirátski vojaci očakávajú skorý návrat domov. Počas poslednej rutinnej prieskumnej hliadky sú traja vojaci Ali, Bilal a Hindasi na ceste vedúcej úzkym kaňonom prepadnutí ťažko ozbrojenými jemenskými militantmi. Traja vojaci sa ocitli v beznádejnej pasci, uväznení, zranení a mimo dosahu komunikácie, si uvedomujú vážnosť svojej situácie. Dochádzajú im možnosti, munícia a predovšetkým čas. Po tom, čo sa o prepadnutí hliadky dozvie veliteľ základne v Moche, uvedomí si, že útok na vojenskú hliadku SAE bol vopred premyslený. Rýchlo sa rozbieha záchranná misia, ale podarí sa leteckej a pozemnej podpore doraziť včas? (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (27)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pierre Morel, človek, ktorý natočil vynikajúcich 96 hodín, nám po slabších kúskoch tento krát naservíroval Arabskú verziu Black Hawk Down. A mne sa to ľúbilo. Nepotrebujem extra príbeh, ak je dianie na platne zaujímavé a The Ambush rozhodne zaujímavý je. Príbeh sa zmestí do jedného riadku, ale je to vlastne nepodstatné. V podstate ide o to, že parta vojakov uviazne niekde v prdeli v horách v obrnených transportéroch (ktoré sú im v takom teréne na hovno) a na pomoc im ide druha skupina, tiež v transportéroch, ktorý dopadnú rovnako a celý film naši hrdinovia dostavajú peknú sodu, keďže v horách je im ťažká technika na dve veci. Naopak chlapci s turbanom na hlave sú tu ako doma a tak ich držia v šachu. Veľké plus je vynikajúca kamera, akcia a hudba. Tieto tri veci keď sa spoja dokopy je to skutočne lahôdka a rozhodne je na čo pozerať až do konca. Film je celkom krátky, takže to rýchlo odsype. Kto hľadá kvalitnú akciu nech sa páči, zvoľte The Ambush a zmačknite Play. 75% - 4* ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Někteří (R. Harlin, S. West) zkoušeli dělat pro Číňany, otci 96 hodin Pierru Morelovi zaplatili Arabové, aby oslavil jejich statečné vojáky a natočil si svůj Black Hawk Down. S představováním postav se režisér nezdržuje, záhy vrhne tříčlennou hlídku do pečlivě připravené léčky v úzké soutěsce a celý zbytek filmu pojednává o tom, zda se je podaří včas zachránit. T. Arbogast to sice zkušeně nasnímal, ale vzhledem k tomu, že si k žádné z postav divák nevytvoří vztah, začnou po čase všechny ty popojíždějící vozy a výbuchy poněkud nudit. ()

Reklama

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Válečný film podle skutečné události jo....?? To si snad ze mě někdo dělá prdel. Přeci není možný, aby měl v jednadvacátým století s takovýmhle vybavením někdo takovouhle vojenskou strategii (hrrr na ně se zavřenejma vočima) v údolí plný vandráků s kalachama občas nějakým RPG a minometem. Ještě když navíc mají ve vzduchu dron kterej může všechno zmapovat... Pálím jasnej odpad protože to prostě nešlo dokoukat. 14% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

K tomuto snímku bych se zřejmě nikdy nedostal, kdyby nebylo Big Bearova doporučení, a i když většinou dám v otázce válečných filmů na jeho názor, tady jsem váhal, protože když na jedné straně stojí muslimové a na druhé někdo jiný, fandím právě tomu někomu jinému. Tady proti sobě stáli hodní Spojení Emirátové a zlí teroristé z Jemenu a já jsem měl zjevně fandit těm, kteří neměli ruské vybavení, což jsem poslušně splnil, protože ti zlí v chalátech byli od pohledu špinaví, ale jinak ve vzájemných muslimských konfliktech zachovávám přísnou neutralitu a doufám v co nejvyšší killcount. Oni to totiž podle mých zkušeností Emirátové i Saudové hrají tak trochu po valdštejnsku, což se ostatně ukázalo i v současné situaci. Ale zpět k samotnému filmu. Snímku Black Hawk Down (2001) jsem svého času přiklepl plnou palbu, proto si tato záležitost ty čtyři pěticípé zaslouží, přestože Jestřába tak nějak vykrádá. Mně se totiž na ten boj o život vcelku dobře dívalo, protože ho tvůrci zvládli dostatečně akčně, a přestože si po americkém vzoru neodpustili tklivé až patetické scény. / Poučení: Chceš-li se dostat do nepřátelského obrněného vozidla, nezapomeň si otvírák. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Morel natočil za arabské peníze jemenského Černého jestřába. Technicky je to velice dobře zvládnuté, akce je slušná. Problém je, že hned vás to nutí srovnávat se Scottovou klasikou, kde Morel jasně prohrává. Další problém jsou pak herci. Krom toho, že to hraní jim fakt moc nejde, tak jen těžko najdete někoho, komu byste drželi palce. Svoje udělalo i to, co herci vypouštěli z pusy a český dabing tomu také dvakrát nepomohl. Rozhodně bych se raději znovu podíval na Netflixovský Mosul. ()

Galerie (62)

Reklama

Reklama